Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ответы по законодательству.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
765.46 Кб
Скачать

17. Стадії проектування.

С

Стадійність

тадійність проектування ТЕО – техніко-економ. обгрунтування

Е П – ескізний проект

Р

Складні

Середньої складності

Складні

П
– робочий проект

Т ЕР – техніко-економічний

р

Одна стадія

Дві стадії

Дві стадії

Три стадії

озрахунок

П - проект

Р – робоча документація

Р П Цивільні промислові П цивільні промислові

ЕП ТЕР Р ЕП ТЕО

Р Р П П

(ДБН 2-2-3)

Р Р

ЕП – розроблюється для принципів визначення вимог до містобудівних, художніх, архітектурних, екологічних та функціональних рішень об’єкта, підтверджує можливості створення об’єкта цивільного призначення. «Положення про ескізний арх.. проект» затверджується наказом Держбуду від 23.10.91. ЕП погоджується органами містобудування та архітектури при тристадійному проектуванні або затвердженні при двостадійному та є підставою для розробки наступної стадії.

ТЕО, ТЕР. ТЕО розроблюється для об’єктів виробничого призначення, які потребують детального обґрунтування відповідних рішень та визначення варіантів і доцільності будівництва об’єкта. ТЕР застосовується для технічно нескладних об’єктів. ТЕО, ТЕР обґрунтовують потужність виробництва, номенклатуру та якість продукції, забезпечення сировиною, паливом та енергією, трудовими ресурсами, включаючи вибір конкурентної ділянки для будівництва, розраховують вартість будівництва та основні ТЕП.

Основні ТЕП (ознаки самост.) При підготовці ТЕО повинна здійснюватися всебічна оцінка впливів планованої діяльності на стан навколишнього середовища.

П (проект) – розроблюється на підставі завдання на проектування, вихідних даних та схваленої попередньої стадії. Розділи проекту розроблюються в лаконічній формі без надмірної деталізації у складі та обсязі, достатньому для обґрунтування проектних рішень, визначення обсягів будівельно-монтажних робіт, потреб в обладнанні, будівельних конструкцій, матеріалів, трудових та інших ресурсів, положень в організації будівництва та визначення кошторисної вартості. До складу проектної документації, що передається замовнику не входить: 1)інженерно-технічні; 2) техніко-економічні; 3) екологічні та інші розрахунки; 4) матеріали проектів-аналогів; 5) матеріали інженерних вишукувань (повинні зберігатися у проектувальника).

РП – розроблюється для визначення конкретних містобудівних, архітектурних, інженерних та інших рішень об’єкта і виконання будівельно-монтажних робіт. РП є інтегруючою стадією та складається з двох частин і затвердження та робочих креслень. Затверджувальна частина складається з пояснювальної записки, розділу організації будівництва, кошторисна документація та креслення, а також розділ ОВНС (оцінка впливу на навколишнє середовище)

Р – робоча документація розроблюється для виконання будівельно-монтажних робіт. До складу Р входять робочі креслення, які розроблюються згідно з вимогами «Система проектної документації будівництва» (всі ДБН, які починаються з А 24) До складу загальних даних про робочі креслення включають переліки видів робіт, кошторисна документація, специфікація обладнання виробів та матеріалів, габаритні креслення на обладнання (включаючи нетипове и не стандартизоване обладнання).

Керівники юридичних осіб проектувальників призначають відповідними наказами головних архітекторів проектів (ГАП) для об’єктів цивільного призначення та головного інженера проекту (ГІП) для виробництва об’єктів. На розробку всіх стадій проектування та перед проектних робіт, які є відповідними особами за архітектурно-технічну, економічну, санітарно-гігієнічну якості проекту в цілому.

18. Ескізний проект.

19. Техніко-економічне обґрунтування, техніко-економічний розрахунок.

20. Проект як стадія проектної документації.

21. Робочий проект як стадія.

22. Робоча документація. (см. № 17)

23. Комплексна державна експертиза проектів.

Комплексна державна експертиза проекту проводиться службами Укр.iнвест експертизи з питань санiтарно-епiдемiологiчного стану населення, екологiї, пожежної безпеки, охороны працi та енергосбереження.

Органiзацii,що виконують державну експертизу видають експертні висновки та рекомендації на підставі яких замовник приймає своє рішення про затвердження проектної документації.

Затвердження проектної документаціі замовником є фактором прийняття під нього повну відповідальність рішень,передбаченних у проектної документації, при цьому для всіх замовників незалежно від форм власності та джерела фінансування ,перед державою за дотримання обов’язкових нормативних умог,а для інвесторів,що використовують державно-бюджетні кошти-перед державою за дотримання вимог фінансіної політики.

Затвердження фіксується в офіційному документі у формі наказу,розпорядження або рішення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]