Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vidpovidi_na_ekzamen_21-31.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
42.3 Кб
Скачать

27. Організація пошуку мережі Інтернет

Пошук інформації — одне із завдань, яке найчастіше доводиться вирішувати будь-якому користувачу Інтернету. Але знайти у великій кількості сайтів і веб-сторінок необхідну і точну інформацію та потрібні ресурси — дуже непросто. Тому ви повинні вміти використовувати різні способи пошуку інформації, правильно формулювати запити й критично оцінювати знайдену інформацію. Інформаційний пошук  - це процес пошуку інформації з певної теми. Основним завданням інформаційного пошуку є швидке і точне знаходження необхідної інформації. До основних способів пошуку в Інтернеті належать: 1. Вказівка (зазначення) адреси веб-сторінки. Це найшвидший спосіб пошуку. Його слід використовувати в тому випадку, коли точно відома адреса сторінки. 2. Переміщення за допомогою гіперпосилань. З його допомогою можна переходити зі сторінки на сторінку, шукаючи потрібну інформацію. Недоліком цього способу пошуку є те, що, користуючись гіпертекстовими посиланнями, можна нескінченно довго подорожувати Інтернетом. Враховуючи те, що в Інтернеті створені мільйони веб-сторінок, знайти потрібну інформацію таким способом не завжди вдається. 3. Використання спеціальних інструментів пошуку — добірок посилань, пошукових каталогів та систем, метапошуку. Ці інструменти мають спеціальні засоби організації пошуку що забезпечує ефективний пошук потрібної інформації в Інтернеті.

Погодитеся, іноді пошук інформації в мережі Інтернет викликає деякі труднощі, особливо коли серед маси інформації потрібно знайти щось конкретне. Звичайно, знайти те, що треба зможе кожний і труднощі отут укладаються не в тім, що люди не вміють шукати або не мають доступу до інтернету - зараз це не проблема. Питання в іншому - не завжди є час на пошуки необхідної інформації. Тому багато хто згодні платити за пошук інформації в мережі Інтернет, аби тільки заощадити свій час. Так чому б не заробляти на цьому гроші?

Організація пошуку інформації в Інтернеті не вимагає ніяких витрат, головне знайти замовників і можна починати працювати. А знайти їх не так і складно, переглянувши форуми, ви зрозумієте, що людей готових платити за пошук інформації в мережі Інтернет досить багато. Це студенти й школярі, що шукають конкретну статтю або книгу, а також люди, яким простіше заплатити, чим шукати щось самостійно. Але найкращий варіант - співробітництво з різними фірмами

Перш ніж приступати до цього виду діяльності, варто подумати про форму оплати ваших послуг, отут вам на допомогу прийдуть електронні гаманці або банківський рахунок. Організація пошуку інформації в Інтернеті може стати для вас відмінним варіантом доходів.

28. Робота за електронною поштою

Основним призначенням електронної пошти є можливість людей спілкуватися і обмінюватися будь-якими типами даних незважаючи на відстані, що їх розділяють.

З моменту найпершого досвіду по пересилці текстового повідомлення (ще у в 60-х роках минулого століття) пройшло зовсім небагато часу, а розвиток IT та Інтернету приніс більші можливості для спілкування, розширив коло потенційних партнерів та друзів, спілкування в Інтернеті тепер доступно кожному.

Тепер вже нікому не здається дивовижним процес пересилки текстових і інших файлів, будь-яких типів цифрових даних подібного до звичайного поштового листування. Проте саме з появою електронної пошти зв'язок між людьми став зручнішим у всіх відношеннях, не дивлячись на географічні відстані, а обмін інформацією набув більших можливостей.

Сьогодні в Інтернеті існує велика кількість корисних електронних сервісів для оперативного обміну інформацією, окрім традиційного e-mail, це і файлообмінні мережі, і блоги, і форуми, приватні файлові архіви, фотогалереї і навіть відео хостинг.

Але e-mail залишається найнадійнішим, простішим і безпечнішим, а головне – конфіденційним вузлом зв'язку будь-якої сучасної людини. Новітні сервіси, як правило, вимагають вказівки адреси e-mail при реєстрації – не лише для оперативного сповіщення про внутрішні події свого сервісу, але і для забезпечення питань власної безпеки.

Е-mail це доступний і простий сервіс, для того, щоб почати користуватися послугами електронної пошти, досить мати доступ до Інтернету з будь-якої точки світу, де принаймні є аналоговий телефонний зв'язок!

В Інтернеті створюється все більше серверів безкоштовної електронної пошти, при цьому, для доступу до особистої кореспонденції перестали бути потрібними спеціальні програми – всі операції з електронною поштовою скринькою власник виконує прямо на сайті сервісу безкоштовної електронної пошти, в захищеному режимі.

Популярні поштові клієнти.В світі поштових клієнтів немає визнаного лідеру. Багато користувачів Інтернету працюють з поштою через Web-інтерфейс, використовуючи браузер. Дійсно, навіщо використовувати дві програми, коли досить освоїти одну? Варто відразу відповісти на це фундаментальне питання:

  • - використання поштового клієнта дозволяє вести роботу з електронною кореспонденцією так, як зручно користувачу, а не Web-дизайнерові

  • - за наявності декількох адрес електронної пошти освоєння однієї нової програми часто є простішим, ніж вникання в Web-інтерфейс кожного сервісу

  • - помітна економія вхідного трафіку, оскільки не завантажується сайт сервісу

  • - доцільне налаштування анти-спам фільтрів дозволяє заощадити трафік і зберегти нервову систему

  • - гнучкі засоби сортування повідомлень, шаблони, перевірка орфографії та інші можливості поштових клієнтів роблять роботу зручнішою і ефективнішою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]