Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Грачов.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
1.29 Mб
Скачать

Розділ іі.Види друку

2.1.Флексографічний друк

Найбільш популярним в наш час видом нанесення друку на рулонні матеріали, що використовують для пакування. Завдяки використанню цього виду друку можливо отримати високоякісні відбитки на різноманітному матеріалі. Якщо порівняти вартість флексодруку, можна зробити висновок, що цей вид друку є найбільш доступним та відрізняється високою якістю. На сучасному етапі розвитку ринку велика увага приділяється зовнішньому вигляду продукції, яка потрапляє на полиці магазинів. Покупець може не врахувати якість продукту, а обирати товари за зовнішнім виглядом (яскраве зображення, оригінальна упаковка). Також увага звертається на логотип фірми-виробника. Саме тому в наш час розробці гарного “обличчя” товару приділяють значну увагу. Для розв'язання даної проблеми широко використовують флексографічний друк, який дає можливість друкувати на різноманітних матеріалах (папір для обгорток, поліетилен, пергамент, плівка, папір в рулонах). В нашому виробництві ми використовуємо новітнє обладнання, яке дає змогу випускати якісну та конкурентноздатну продукцію. Наше обладнання дозволяє друкувати великі партії товару за короткий проміжок часу.

Рис.2.1. Флексографічна машина «СИГМА»

Для великого виробництва важливою є наявність повітряного просихання продукції. Просихання друкованої продукції відбувається у проміжках часу між нанесеннями шарів фарби. Флексографічний друк використовують для виробництва великих партій етикеток, обгорток для різноманітних товарів, для друку на пакетах та плівці. На даний момент найпоширенішими матеріалами, на яких друкують за допомогою цих технологій є пакети та плівка. Кольорове зображення формується завдяки комбінуванню 6 фарб. Зображення, нанесене таким методом є досить стійким за рахунок особливостей технології. При виникненні потреби у фірмовій продукції, яка може стати додатковою рекламою для фірми або компанії, клієнти звертаються до нас. Ми нанесемо будь яке зображення на пакети або плівку, в які будуть пакувати товар. Детальнішу інформацію можна отримати за телефонами, вказаними на сайті. Менеджери нашої компанії з'ясують всі особливості замовлення, розміри партії, можливості транспортування готової продукції, варіанти оплати готового замовлення. Скориставшись нашими послугами, ви залишитесь задоволеними якістю роботи, швидкістю виконання, якістю обслуговування. Окрім послуг, пов'язаних із флексографічним друком, наша компанія здійснює серію заходів по закріпленню малюнку та наданню більшої стійкості виготовленій продукції. На даний момент флексографічний друк є найбільш популярним серед клієнтів через ідеальне поєднання якості та вартості друку.

2.2.Різограф

Різограф (від назви фірми-виробника — RISO KAGAKU CORPORATION) — цифрова система друку, друкарська машина, робота якої базується на використанні методу трафаретного друку фарбою. Використовується як високопродуктивний мережевий принтер і копіювальний апарат для друку паперової продукції середніх тиражів — від 100 до 5 000 фарбо відбитків з однієї майстер-плівки. Швидкість друку — 60-150 копій на хвилину. Таким чином, різограф займає проміжне місце між високопродуктивними друкарськими машинами (офсетний друк) і звичайними електрографічними копіювальними апаратами. Для друку може використовуватись папір форматів А4, B4 та А3 різної щільності: від газетного (40 г/м2) до тонкого картону (210 г/м2). Проте фарба на водяно-гліцериновій основі, яка використовується, не дозволяє друкувати на крейдованому папері. Якість друку різографа визначається роздільною здатністю друку, яка досягає 600 точок на дюйм. Для тиражів до 5 000 екземплярів різограф характеризується відносно високою оперативністю, продуктивністю, надійністю та економічністю друку. Різограф - простий в налаштуванні, користуванні, обслуговуванні та ремонті пристрій, який переважно використовується для тиражування невеликими поліграфічними фірмами.

Рис.2.2. Різограф Riso RN2000

Також різографи використовують як офісні принтери. Процес виготовлення друкарської форми (майстер-плівки) проходить усередині самого різографа і є досить короткотривалим у часі — займає менше хвилини. Після виготовлення майстер-плівки різограф готовий до друку. Формування майстер-плівки може відбуватися як з оригіналу за допомогою вбудованого сканера, так і шляхом отримання цифрових даних безпосередньо з комп'ютера (друк в режимі принтера). На майстер-плівці термоголовка пропалює дрібні отвори згідно з оригінальним зображенням і певними користувацькими налаштуваннями: масштабом, яскравістю і т.п. Майстер-плівка намотується і фіксується на ротаційному барабані і просочується фарбою. Отвори на майстер-плівці, через які надходить фарба, по суті є друкуючими елементами. Під час друку листи паперу з лотка подаються на ротаційний циліндр, на якому знаходиться майстер-плівка. Через отвори на майстер-плівці фарба потрапляє на папір. Листи паперу з нанесеним зображенням складаються в інший лоток. Одним з різновидів трафаретного друку є ризографія, яку відносять до способів оперативної поліграфії. Різографія - друк з використанням друкованої форми, виготовленої пропалювання термоголовким в формному матеріалі (майстер-плівці) для утворення друкуючих елементів. Різографія використовують для оперативного розмноження на папері одноколірної або багатобарвної (повнокольоровий друк неможлива). Цей спосіб економічно ефективний при друку продукції невеликими тиражами (від 20 до 1. 000 прим. ). При сильному збільшенні можна побачити, що штрихи на відтисненні складаються з точок і нагадують пунктирні лінії. Як оригіналів можуть бути використані паперові документи або файли. Друк на різографі проходить з роздільною здатністю до 600 dpi. Різограф (Дуплікатори, Копіпрінтер) - це екологічно чисте, швидке і економічне устаткування, яке може розташовуватися в будь-якому приміщенні