Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Грачов.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
1.29 Mб
Скачать

2.7.Деколь

(Скорочена назва декалькоманії) — спосіб перенесення зображення на скляний, фарфоровий і керамічний посуд (кухлі, тарілки, стакани, попільнички) методом високотемпературного випалення.

Рис 2.7 Продукція

У технології деколі застосований принцип перекладної картинки. Спочатку проводиться друк на папері, потім папір покривається лаком, потім відмочується у воді і переноситься на керамічну або скляну поверхню. Під час випалення фарба упікається в поверхневий шар, утворюючи тверду однорідну масу з необмеженим терміном придатності. Деколь відрізняється від решти способів особливою стійкістю (можлива обробка в посудомийній машині) до стирання і дозволяє наносити зображення по всій поверхні виробу.

2.8. Гектографія

Гектографія— спосіб друку, заснований на використанні друкарської форми у вигляді желатино-гліцеринової маси, що містить фарбник і що виділяє його при зволоженні. Оригінал, написаний від руки гектографічним чорнилом або надрукований на машинці, стрічка якої просочена таким чорнилом, притискують до еластичної желатино-гліцеринової маси (1 частина желатину, 2 частини гліцерину і 1 частина води). При цьому значна частина чорнила проникає в масу.

Рис 2.8.Гекторгафічний вигляд друку.

Відтиснення одержують, накочувавши паперовий лист до поверхні маси. За допомогою гектографії можна одержати і багатобарвне зображення, для чого оригінал повинен бути виконаний різним за кольором гектографічним чорнилом. Цим способом можна одержати до 100 відбитків.

2.9.Струменевийдрук

Рис 2.9.Струменевий принтер

Друк використовується при виготовленні етикетки та упаковки як допоміжний, призначений для друку змінної інформації (різноманітних маркувань) Принтер Canon PIXUS 560iЗастосування струменевої технології для друку якісної тиражної продукції поки що себе не виправдовує, оскільки не забезпечує бажаного співвідношення «виробництво-якість-ціна відбитку». Проте вагомі переваги струменевого друку змушують продовжувати дослідження в цій галузі. Тому, найближчим часом ситуація може змінитися і пристрої струменевого друку створять серйозну конкуренцію традиційним друкарським машинам. Струменевий друк — безконтактний цифровий спосіб, при якому елементи зображення формуються на задруковуваному матеріал і краплями рідкої фарби (чорнила). Різновиди струменевого друку мають свої переваги:можливість багато фарбового друку; низька вартість чорнила;

  • велика швидкість;

  • висока роздільна здатність;

  • відсутність контакту із задруковуваним матеріалом;

  • широка різноманітність задруковуваних матеріалів;

  • низьке шумове забруднення. Технології струминного друку зазвичай поділяють на дві групи:із неперервною подачею чорнила (continuous);

  • із періодичною подачею чорнила (drop-on-demand).

Розділ ііі.Письмові звернення громадян

3.1.Право громадян на звернення

«Права, свободи та обов'язки людини і громадянина» Конституції України визначено, що усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

Питання звернення громадян до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів врегульовано Законом України «Про звернення громадян» . Цей Закон регулює питання практичної реалізації громадянами України наданого їм Конституцією України права вносити в органи державної влади, об'єднання громадян відповідно до їх статуту пропозиції про поліпшення їх діяльності, викривати недоліки в роботі, оскаржувати дії посадових осіб, державних і громадських органів. Закон забезпечує громадянам України можливості для участі в управлінні державними і громадськими справами, для впливу на поліпшення роботи органів державної влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, для відстоювання своїх прав і законних інтересів та відновлення їх у разі порушення. Згідно з вказаним Законом письмове звернення, зокрема, до Держлік служби України, громадяни можуть надіслати поштою за адресою: 01601, м. Київ, пр. Перемоги, 120, особисто передати до кімнати прийому громадян або покласти його до скриньки для таких звернень за тією ж адресою.

Вимоги до звернення

Громадяни мають право звернутися до Держлікслужби України у письмовій або усній (викладеній громадянином і записаній посадовою особою на ) формі з чітко викладеними пропозиціями (зауваженнями), заявами Термін розгляду звернень громадян

Звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів від дня їх отримання. Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного органу, підприємства, установи, організації або його заступник встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати сорока п'яти днів. На обґрунтовану письмову вимогу громадянина термін розгляду може бути скорочено від встановленого цією статтею терміну. Звернення громадян, які мають встановлені законодавством пільги, розглядаються у першочерговому порядку.

(Стаття 40 Конституції України)

Порядок практичної реалізації цього права громадянами України регулюється Законом України «Про звернення громадян» від 02.10.96 р. № 393/96-ВР, зі змінами та доповненнями.

Під зверненнями громадян слід розуміти викладені в письмовій або усній формі пропозиції (зауваження), заяви (клопотання) і скарги.

Залежно від кількості заявників розрізняють індивідуальні та колективні звернення.

Звернення громадян можуть містити, зокрема, пропозиції про поліпшення діяльності державних і громадських органів, викривати недоліки в їх роботі, скарги на дії посадових осіб тощо.

Зміст і характер звернення визначається його видом:

– зауваження і пропозиції;

– заява або клопотання щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних і особистих прав і законних інтересів;

– скарга про порушення прав та інтересів.

Пропозиція (зауваження) – звернення громадян, де висловлюються порада, рекомендація щодо діяльності органів державної влади і місцевого самоврядування, депутатів усіх рівнів, посадових осіб, а також висловлюються думки щодо врегулювання суспільних відносин та умов життя громадян, вдосконалення правової основи державного і громадського життя, соціально-культурної та інших сфер діяльності держави і суспільства.

Звичайно в пропозиціях містяться дані власних спостережень, практики роботи автора, порушуються проблеми державного і громадського життя із зазначенням недоліків у їх вирішенні, що допускаються конкретними органами, а також пропонуються шляхи і способи вирішення цих проблем.

Заява (клопотання) – звернення громадян із проханням про сприяння реалізації закріплених Конституцією та чинним законодавством їх прав та інтересів або повідомлення про порушення чинного законодавства чи недоліки в діяльності підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, народних депутатів України, депутатів місцевих рад, посадових осіб, а також висловлення думки щодо поліпшення їх діяльності.

Клопотання – письмове звернення з проханням про визнання за особою відповідного статусу, прав чи свобод тощо.

Скарга – звернення з вимогою про поновлення прав і захист законних інтересів громадян, порушених діями (бездіяльністю), рішеннями державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, об'єднань громадян, посадових осіб.

Скаргою також визнається незгода з рішенням або діями, що стосуються прав та охоронюваних законом інтересів громадян.

Звернення можуть надсилатися на адресу:

  • органів державної влади, місцевого самоврядування;

  • об'єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності;

  • засобів масової інформації;

  • на адресу посадових осіб відповідно до їх функціональних обов'язків.

Подавати звернення необхідно до тих органів, установ і тих посадових осіб, від яких залежить вирішення цього питання.

Якщо питання, порушені в отриманому зверненні, не входять до повноважень адресата, звернення пересилається за належністю відповідному органу або посадовій особі у строк не більше п'яти днів. Про це має повідомлятися громадянину, що подав звернення.

При цьому скарги не можуть направлятися для розгляду тому органу (посадовій особі), дії або рішення якого підлягають оскарженню.