Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-84.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
520.66 Кб
Скачать

56. Автомобільне страхування.

Під моторним страхуванням розуміється страхування транспортних засобів. Сюди належить:страхування автомобіля КАСКО;страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів (ОСАЦВ) або як її називають в народі "автоцивілка";"Зелена карта".

Що ж таке автострахування? Страхування авто КАСКО виплачує відшкодування в разі, якщо Ваш автомобіль потрапляє в дорожньо-транспортна пригода (ДТП) або в разі пошкоджень, які виникають під час стихійних лих (повінь, затоплення, град, буря, ураган, падіння предметів та ін), пожежі , вибуху, крадіжки автомобіля і інших неприємностей. Тобто це страхування від більшості небезпечних і непередбачених ситуацій, які можуть настати в період експлуатації транспортного засобу. КАСКО виплачує страхове відшкодування в незалежності від того, винен чи не винен водій у ДТП. Однак в договорі страхування деяких страхових компаній прописуються винятку у виплаті страхового відшкодування у разі грубих порушень правил дорожнього руху (ПДР), такі як: проїзд перехрестя на "червоний" світло світлофора, переїзд через залізничну колію, переїзд при закритому шлагбаумі, перетин подвійної осьової, рух заднім ходом на перехресті і т.д

Страхування автомобіля. ТарифиНакопичена статистика страхових компаній дозволяє їм вводити тарифи на автострахування в залежності від багатьох факторів. Серед основних - вік водія, його водійський стаж, марка і модель машини, вартість, пробіг, об'єм двигуна, термін експлуатації транспортного засобу, франшиза (мінімального не виплачує страхове відшкодування) та ін Більш докладно Ви дізнаєтеся, коли спробуєте розрахувати тариф для свого автомобіля за допомогою наших калькуляторів, які розміщені в "Он-лайн страхування", в підрозділі КАСКО.

Автоцивілка. Поліс ОСЦПВ Поліс ОСЦПВ захищає водіїв у випадках, коли в результаті ДТП винним виявився сам водій, а при цьому постраждало майно, життя і здоров'я іншого учасника дорожнього руху. Це так звана громадянська відповідальність власника транспортного засобу перед третіми особами. Цей поліс не покриває збитки власної машини, а тільки компенсує фінансові втрати третій особі. Кого ж називають "третьою особою"? Третя особа - це будь-яка особа, яка не зазначено в договорі страхування КАСКО або ОСАГО, тобто страхувальник і страховик. Ним може бути пішохід, власник автомобіля чи іншого майна (рекламного щита, будівлі, споруди, кіоску з продажу газет і журналів і т.д).

Автоцивілка. Законодавство України

Закон України встановлює наступні розміри відповідальності перед третіми особами: збиток майну в межах 50 тис. грн і по фактичним затратам на відновлення пошкодженого автомобіля або майна; фізичний збиток (смерть, хвороба, інвалідність).

Однак у цих випадках виплачується відшкодування тільки в межах фактичних і підтверджених документально витрат на лікування, отримання інвалідності, витрат на поховання і поминки.

"Зелена карта" - це міжнародний поліс страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів, який поширюється в країнах Європи та державах, що входять до Міжнародної системи "Зелена карта". Власник такого поліса має захист від можливих претензій з боку потерпілого, громадянина країни, що входить в Міжнародну систему "Зелена карта". Наші громадяни в разі виїзду за кордон на власній машині зобов'язані мати такий поліс. Наявність останнього перевіряється при перетині кордону країн ЄС.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]