Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_do_KR_SP.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
124.42 Кб
Скачать

2. Структура роботи.

2.1. Склад курсової роботи.

Курсова робота складається із текстових (розрахунково-пояснювальна записка) аркушів.

Об’єм розрахунково-пояснювальної записки складає 20...40 аркушів формату а4.

2.2. Вимоги до обсягу, структури і змісту пояснюючої записки (ПЗ).

Обсяг ПЗ повинен складати 20..40 сторінок надрукованого через півтора інтервали тексту на аркушах формату А4. У дану кількість сторінок не включають сторінки, на яких розміщені рисунки, таблиці, список літератури і додатки.

ПЗ повинна у короткій і чіткій формі розкривати творчий задум роботи, включати методи дослідження, використані методи програмування, описи складених програм , їх аналіз і висновки.

Перелік, розглянутих у кожному конкретному проекті, питань і рівень їх розробки повинні бути визначені у завдані на курсове проектування, виходячи з умов повного розкритя теми і доведення розробки до практичних рішень. Склад ПЗ визначається завданням на курсове проектування.

Курсова робота оформляється за зразком (додаток 1).

3.Правила оформлення пояснювальної записки.

Курсова робота оформляється у відповідності з вимогами до оформлення текстових документів.

3.1. Загальні положення.

Текстові документи поділяють на документи, які складаються з суцільного тексту (технічні умови, паспорти, розрахунки, пояснювальні записки, інструкції і т.д. ) і документи, які складаються з тексту, розбитого на графи ( специфікації, відомості, таблиці і т.п. ).

Текстові документи виконують на форматах встановлених ГОСТ 2.301-68 ЄСКД.

Текстові документи виконують одним із способів :

- машинописним, при цьому слід виконувати вимоги ГОСТ 13.1 002.-80;

- рукописним-креслярським шрифтом по ГОСТ 2.304-81 з висотою букв і цифр не менше 2,5 мм;

- з застосуванням ЕОМ;

- на магнітних носіях даних ( ГОСТ 28388-89 ).

Вписувати в текстові документи, виготовлені машинописним способом, окремі слова, формули, умовні знаки ( рукописним способом ), а також виконувати ілюстрації слід чорним чорнилом або тушю.

Відстань від рамки до границь тексту на початку і в кінці - не менше 3 мм.

Відстань від верхнього або нижнього рядка тексту до верхньої або нижньої рамки повина бути не менша 10 мм.

Абзаци в тексті починають відступом, який дорівнює 15-17 мм.

3.2. Побудова документів.

Текст документу при необхідності ділять на розділи та підрозділи.

При великому об’ємі документу допускається ділити його на частини, а частини, при необхідності, на книги.

Листи документу нумерують в межах кожної частини, кожну частину починають на листках з основним надписом по формі ГОСТ 2.104-68.

Розділи повинні мати порядкові номери у межах всього локументу (частини, книги), позначені арабськими цифрами без крапки і записані з нового абзацу. Підрозділи повині мати нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номерів розділу і підрозділу, розділених крапкою. В

кінці підрозділу крапка не ставиться. Розділи, як і підроздвли, можуть складатись з одного або кількох пунктів.

Якщо в документі не має підрозділів, то нумерація пунктів в ньому повина бути в межах кожного розділу, і номер пункту повинен складатися з номерів розділу та пункту, розділених крапкою.

В кінці номеру пункту крапка не ставиться.

Наприклад:

I Типи і основні розміри

Нумерація пунктів першого розділу

Заголовки потрібно друкувати з великої букви без крапки в кінці, не підкреслювати. Переноси слів в заголовках не допускаються. Якщо заголовок складається з двох речень, їх розділяють крапкою.

Відстань між заголовком і текстом повина бути 4 інтервала (15 мм ). Відстань між заголовками розділу і підрозділу - 2 інтервала ( 8 мм ).

Кожний розділ текстового документу рекомендується починати з нового листа.

В документі, який має великий об’єм, включають зміст, який складається з номеру і найменування розділів та підрозділів, де вказують номери сторінок. Зміст включають в загальну кількість листів даного документу.

Слово ’зміст’ записують як заголовок ( симетрично тексту ) з великої букви. Найменування, які включають в зміст, записують маленькими буквами, починаючи з великої букви.

В кінці текстового документу допускається включати список літератури , яка була використана при його складанні. Виконання списку та посилання на нього в тексті - за ГОСТ 7.32. Список літератури включають в зміст документу.

Нумерація сторінок документу та додатків, які входять в склад цього документу, повинна бути наскрізною. Допускається приміняти нумерацію сторінок у межах кожного розділу документу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]