Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_do_KR_SP.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
124.42 Кб
Скачать

1.3. Завдання на курсове проектування.

Курсова робота виконується студентом згідно виданого керівником індивідуального завдання. Індивідуальне завдання включає в себе тему роботи та постановку задачі, яку необхідно програмно реалізувати на ЕОМ.

1.4. Порядок виконання і захисту роботи.

Над роботою студенти працюють під керівництвом викладача в часи консультацій і самостійно у вільий від занять час. Звичайно, основна роль при цьому відводиться самостійній роботі студентів. На консультаціях керівник роботи надає допомогу студенту в складанні календарного графіка роботи на весь період проектування, рекомендує необхідну літературу, перевіряє виконання етапів КР, допомагає вирішувати питання, які виникли у студентів в процесі роботи над певною книгою. Для їх вирішення необхідно цю книгу принести з собою або виписати їз неї незрозумілі місця дослівно.

На консультації керівник роботи не забов’язаний виконувати рішення того чи іншого питання. Він забов’язаний вислухати пояснення студента і вказати, що в них правильно, а що неправильно, необгрунтовано і в якому напрямку або в яких матеріалах необхідно шукати правильне рішення.

Для контролю виконання роботи керівник доводить до відома студентів графік виконання етапів та повністю всієї роботи і захисту.

Готову роботу студент здає на перевірку керівнику не менше ніж за 5 днів до захисту. Попередня перевірка роботи є обов’язковою. Керівник вправі не допустити роботу до захисту, якщо вона не подана у встановлений термін на перевірку. Керівник на протязі 1..2 днів перевіряє роботу і повертає її студенту із зауваженнями у відповідності з якими студент повинен зробити виправлення в роботі, або підписаною, якщо робота допущена до захисту.

Захист КР відбувається перед комісією, яка складається з трьох викладачів.

Студент повинен зробити коротку (5..7хв.) доповідь по суті роботи, а потім відповісти на запитання. Рішення про оцінку приймається з урахуванням об’єму і якості роботи, ступеня самостійності при виконанні роботи і рівня її захисту.

Студент, який не подав роботу в назначений термін подає її у термін, що встановлюється для ліквідації заборгованості.

1.5. Колективне проектування.

Існує цікава, проте і малорозповсюджена форма організації курсового проектування – колективне проектування. При колективному проектуванні один проект розробляє група із двох – п’яти студентів. Звичайно, колективне проектування не виключає традиційного індивідуального проектування.

Колективне проектування потребує чіткої його організації. Кожен студент отримує конкретне індивідуальне завдання, яке вказує, наприклад, який модуль він буде розробляти. В групі призначається ведучий програміст із числа найбільш підготовлених студентів, при чому його кандидатуру можуть висувати самі студенти.

До основних позитивних сторін колективного навчального проектування можна віднести:

отримання студентами більш глибших знань, так як при колективному проектуванні розробляються складніші програмні засоби;

можливість обміну думками, дискусії, які створюють атмосферу творчості;

існування потоку інформації від більш підготовлених студентів до менш підготовлених і підвищення на цій основі рівня підготовки останніх;

виховання у студентів духу колективізму і підвищення їх навчальної дисципліни.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]