Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Електронний підручник (частина 3).doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
665.6 Кб
Скачать
  1. Мистецтво успішної презентації:

  • Постановка мети презентації;

  • Схеми ефективної презентації;

  • Вимоги до інформації, що подається;

  • Композиційна побудова виступу;

  • Вимоги до доповідача;

  • Демонстраційні матеріали: ілюстрації і макети.

Перш за все, давайте поговоримо про вашу зовнішність. Також, успіх презентації залежить від того, як ви себе піднесете. Хоча вам і не потрібно купувати найдорожчі речі і відмінний костюм, вам слід виглядати на всі 5. Акуратна стрижка, акуратно виголене обличчя і благопристойну поведінка допомагають у проведенні вражаючою презентації. Звичайно ж, вам потрібно бути одягненим відповідно до заходу. Швидке п'ятничне збори з вашою командою може зажадати зовсім іншого стилю одягу, ніж в оточенні потенційних клієнтів. 

По-друге, ви повинні хоча б знати тему презентації. Ви, звичайно ж, можете почати презентацію, не сказавши її тему, але вона повинна бути згадана. Це робиться тому, що багатьох людей «окриляють» їх презентації і потім вони дивуються, чому все пішло не так, як хотілося б. Хорошим способом попрактикуватися ведення презентації є виступ перед дзеркалом. Залежно від розмірів презентації, вам може знадобитися від кількох днів до кількох місяців займатися роботою над собою. 

Далі, матеріалами вашої презентації слід бути істотними. Рекламні листівки - особливо ті, які містять різного роду картинки і графіки - повинні бути заздалегідь підготовлені і роздруковані на професійному принтері. Також ви можете скористатися комп'ютерною програмою, яка входить до складу пакету програм Майкрософт Офіс. Яким би форматом презентації ви не користувалися, від вас вимагається високий рівень знань даного матеріалу і професійна компетентність. 

Під час презентації ви також можете знайти час для відповіді на поставлені вам питання. Чому? Більшість презентацій дуже сильно нагадують лекції. Ось чому, часом, вони стають нудними. Виходом з цієї ситуації є залучення аудиторії. На додаток до цього, вам можуть задати питання, які ви не розглядали при підготовці. Питання, що задаються аудиторією, наочно показують, в чому ж вона зацікавлена. Так що схвалюйте задаються вам питання і концентруйте свою увагу на тих, які становлять найбільший інтерес для публіки. 

Нарешті, якщо ви реально хочете подальших відносин, розгляньте і подальша співпраця з публікою після проведення презентації. Ви можете зробити аудіо або відеозапис вашої презентації і відправити цей матеріал її членам. 

Просто зробіть враження на потенційного клієнта, який знаходиться у пошуках торговця як ви. Вони відвідують ваші презентації та презентації ваших конкурентів. Але ви є єдиним, хто відправив їм матеріал про презентацію, щоб вони змогли провести її огляд. Ваші рекламні листівки мають зробити таке ж враження, як і сама презентація. Якщо ви справите аудіо або відеозапис презентації і відправите її потенційним клієнтам, то ви збільшите свій шанс мати з ними справу. 

Слободян Роман ЕПН-3 ВТЛ 2011-2012 н.р.

55

Прямоугольник 58