Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЦО готово Иришка.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
158.72 Кб
Скачать

53. Сили територіального підпорядкування (району), що можуть надати допомогу об’єкту в умовах нс.

До територіальних невоєнізованих формувань ЦО відносяться формування загального призначення (зведені загони, команди та групи), а також формування забезпечення :

- розвідувальні групи, ланки річкової (морської) розвідки та на засобах залізничного транспорту, а також літаки (вертольоти) повітряної розвідку;

- зв’язку (команди, групи);

- медичні (групи епідеміологічної розвідки, загони першої медичної допомоги, загони або бригади спеціалізованої медичної допомоги, спеціалізовані протиепідемічні бригади, рухомі протиепідемічні загони, інфекційні рухомі госпіталі);

- інженерні (групи інженерної розвідки, команди по ремонту та відновленню доріг та мостів, команди підривних робіт, ланки по обслуговуванню сховищ та укриттів);

- аварійно-технічні (аварійно-технічні команди по електро- мережам, аварійно-газотехнічні команди, команди водопровідно-каналізаційних або теплових мереж);

- протирадіаційного і протихімічного захисту;

- автомобільні (загони, колони);

- охорони громадського порядку (команди, групи);

- технічного забезпечення (рухомі групи);

- захисту сільськогосподарських рослин і тварин (ланки, бригади, групи);

Невоєнізовані формування цивільної оборони комплектуються робітниками та службовцями без звільнення їх від основної роботи.

-------------------------------------------------------

54. Сили Цивільного захисту України.

Сили і засоби цивільного захисту — особовий склад і працівники органів та підрозділів цивільного захисту, добровільні рятувальні формування, пожежна та аварійно-рятувальна техніка, пожежно-технічне та аварійно-рятувальне обладнання, засоби пожежогасіння та індивідуального захисту, інше майно, призначене для гасіння пожеж, ліквідації наслідків аварій, повеней, землетрусів та інших катастроф техногенного, біологічного, радіаційного, хімічного або екологічного та військового характеру, мінімізації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Забезпечення готовності сил ЦО для дій в умовах надзвичайних ситуацій техногенного, природного та еколог характеру полягає в наступних діях:

1. Створення і підтримка в готовності до дій в умовах надзвичайних ситуацій сил ЦО.

2. Орг-ція всіх видів забезпечення діяльності сил ЦО.

3. Створення резерву витратних ресурсів матеріального забезпечення сил ЦО.

----------------------------------------------------------

55. Формування Цивільного захисту об’єкта господарювання.

Відповідальність за стан ЦО несе перший керівних підп-ва. На підп-вах створюються штатні органи управління ЦО для планування зходів ЦО, підтримки готовності до дій. Основним органом управління ЦО п-ва є Штаб. Склад залежить від чисельності робітників. Розробляє плани ЦО об’єкта в мирний і воєнний час. Організовує і контролює навчання робітників.

На невеликих об’єктах служби ЦО не створюються, їх функції виконують структурні органи управління цих об’єктів. Начальником штабу наказом директора призначається один з працівників.

---------------------------------------------------------

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]