Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дипломна робота (Восстановлен).docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
827.71 Кб
Скачать

2.3.2. Підприємства харчування туристів

У місті Генічеськ є досить велика кількість підприємств харчування, що дає змогу задовільнити будь-які смаки туристів, перш за все - це кафе “Анжеліна” - місце, де можна гарно відпочити і смачно поїсти у приємній обстановці. Кафе "Анжеліна" складається з двох залів, літнього майданчика і Vip-зали. Кафе має вишуканий інтер'єр, неймовірно смачні страви європейської та української кухні, високу якість обслуговування. Для організації банкетів пропонуються: красивий Vip-зал, розрахований приблизно на 20 чоловік, зал для танців і загальний зал на 65 персон.

Рис. 2.7. Кафе “Анжеліна” [51].

Сімейне свято, корпоративна вечірка, ювілей або весілля в кафе “Анжеліна” стають яскравою і незабутньою подією. Професіоналізм і доброзичливість персоналу кафе гарантує усім хороший настрій.

Якщо хочеться просто відпочити і провести час у колі друзів - кафе “Анжеліна” пропонує багатий вибір кондитерських виробів та супутніх їм напоїв. Також у кафе виготовляють тістечка і торти на замовлення, як по загальновідомим рецептам, так і за ексклюзивними, здатним задовольнити вибагливі смаки. Є великий вибір кавових напоїв і чаю, що стає приємним доповненням до солодощів. Які б не були кулінарні пристрасті відвідувачів, в одному з кращих кафе “Анжеліна” без зусиль можна підібрати блюдо для кожного.

Ресторан “Цепелін” заснований в 1998 році в місті Генічеськ. В даний час працює два торгові зали площею 55 м.кв. і 180 м.кв. відповідно. Загальна площа ресторану 235 м.кв. У першому торговому залі розміщено 13 столів на 60 місць і в другому - 7 столів на 30 місць. Кожен із залів зачаровує особливим фірмовим стилем. Біля входу в ресторан організована стоянка для автотранспорту.

Вже більше 10 років ресторан “Цепелін” служить взірцем смаку та вишуканості для жителів і гостей міста. Особливо він популярний серед бізнес-еліти та вибагливих туристів: багато ділових людей віддають перевагу затишній атмосфері закладу та широкій палітрі страв авторської кухні.

Основними напрямками діяльності є створення комфортних умов, пропозиція широкого асортименту страв ресторанної кухні, обслуговування банкетів і фуршетів в ресторані, а також на території замовника. Ресторан обладнаний всім необхідним для якісного прийому та обслуговування гостей. Увечері створенню особливої ​​атмосфери сприяє робота музиканта та співачки.

Особлива увагу в ресторані “Цепелін” приділяється кухні, яка в першу чергу має європейський напрям, однак дотримуючись політики задоволення потреб клієнтів та враховуючи, що ресторан відвідують люди з різних країн, національностей, смакових нахилів, віруючі, крім досить широкого асортименту страв, у складі меню виділений розділ вегетаріанських страв. Під час православних постів відвідувачам ресторану пропонується пісне меню з великим вибором гарячих, холодних страв, закусок і десертів.

Головне правило ресторану “Цепелін” - стандарти обслуговування повинні бути гнучкими, враховуючи стиль, ритм життя і роботи більшості гостей.

У робочі дні тижня з понеділка по п'ятницю, коли клієнт має обмеження у часі відвідування ресторану, пропонується “бізнес-ланч” меню. Асортимент і перелік страв “бізнес-ланчу” розроблений таким чином, що б це було різноманітно і одночасно доступно в ціні для більшості категорій споживачів. Меню пропонує вибір з двох перших і двох гарячих страв, які в 12:00 вже готові до вживання, вартість такого обіду становить 40-50 грн. без напоїв.

Спеціально для тих, хто прихильник правильного, збалансованого харчування, хто інтенсивно тренується, хто хоче схуднути і знайти спортивну фігуру ресторан пропонує фітнес-меню. Це більш, ніж 30 страв зі збалансованим співвідношенням у страві білків, жирів, вуглеводів і вказівкою калорійності. Головне завдання ресторану “Цеппелін” - це задоволення кулінарних бажань клієнта [42].

У готелі “Орхідея” в місті Генічеськ знаходиться затишне кафе, в якому пропонуються страви домашньої кухні. Тут завжди грає приємна музика, є система карооке для любителів поспівати. У кафе завжди приємна та смачні страви.

У готельному комплексі “Курортний”, що розташоване на Арабатській стрілці, знаходиться казкове кафе з скляним куполом, який втілює вічно щедре південне небо. У кафе-барі представлений широкий вибір блюд, напоїв і коктейлів. У гостей не виникне проблем з харчуванням, навіть якщо вони гурмани. Замість основного меню, можна замовити будь-яке блюдо з свіжих фруктів, овочів, молочних і рибних продуктів. Крім того, є спеціальне дієтичне меню. Відпочиваючи в кафе, можна насолоджуватись спілкуванням під тиху стильну музику. Також тут можна замовити вечерю при свічках, веселу вечірку, розкішний банкет, пікнік на пляжі, ділову конференцію. Увечері можна затишно посидіти у віддаленому куточку саду - біля багаття, де є все необхідне для приготування шашлику і барбекю.