Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Директорські контрольні.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.09.2019
Размер:
141.31 Кб
Скачать

Методичне забезпечення директорських контрольних робіт

Контрольні заходи є необхідним елементом зворотного зв'язку у процесі навчання. Вони визначають відповідність рівня набутих студентами знань, умінь та навичок вимогам нормативних документів щодо вищої освіти.

Директорські контрольні роботи проводяться зі студентами згідно графіку написання контрольних робіт при проведенні єдиного контролю за навчальним процесом коледжу. Метою проведення директорських контрольних робіт є контроль залишкових знань, визначення стану успішності студентів, їх знань, умінь і навичок з навчальних дисциплін, а також наявних у них недоліків, з'ясування їх причин та віднайдення шляхів їх усунення для удосконалення організації навчального процесу;

Директорські контрольні роботи складаються викладачем з кожної дисципліни, затверджуються головою циклової комісії та заступником директора з навчальної роботи. Зберігаються в кабінеті заступника директора з навчальної роботи.

До пакету директорської контрольної роботи включаються:

  1. Титульний лист (додаток А).

  2. Пояснювальна записка до контрольної роботи (додаток Б)

  3. Директорська контрольна робота з дисципліни (тестові завдання з інструкцією щодо їх виконання) (додаток В)

  4. Бланк відповідей студента (додаток Г)

  5. Критерії оцінки виконання завдань контрольної роботи (додаток Д)

  6. Ключ (матриця) правильних відповідей (додаток Е)

В пояснювальній записці зазначається мета завдань, зв'язок з кваліфікаційною характеристикою, структура завдань, технологія контролю (письмова робота чи тест) та тривалість виконання.

Директорські контрольні роботи містять перелік тестових або практичних завдань, підготовлених викладачем, відповідно до робочої навчальної програми.

Кількість варіантів зазначеної контрольної роботи визначається викладачем самостійно (але не менше 4-х варіантів).

Зміст та оформлення директорської контрольної роботи повинні задовольняти вимоги:

    1. Пакет тестових завдань з кожної дисципліни повинен мати не менше 4 варіантів. Кожен варіант повинен містити від ЗО до 50 тестових завдань, відповіді на які вимагають знань з усього курсу, термін виконання яких знаходиться в межах 1 академічної години. Кількість запитань в одному варіанті визначається цикловою комісією залежно від часу, відведеного на вивчення дисципліни та особливостей дисципліни.

    2. Тестовим називається завдання (запитання, задача), для якого може бути попередньо визначена (сформульована) єдино можлива правильна відповідь. Така відповідь є еталоном, з яким порівнюють відповідь студента.

    3. Рекомендовано використовувати тестові завдання закритої форми, які передбачають вибір однієї правильної відповіді із 3-5 можливих. Може бути окремий блок питань на визначення правильності твердження («Вірно» - «Невірно»). У завдання контрольної роботи можуть включатися практичні завдання (задачі), які потребують нескладного розв'язку і визначення правильної відповіді із 3-4 запропонованих.

4. Контрольна робота включає критерії оцінки як кожного питання, так і в цілому контрольної роботи за спеціально розробленою бальною системою. Кожне запитання ДКР має свою бальну оцінку відповідно до ступеня його складності. Наприклад, тестове питання з вибірковою відповіддю може оцінюватися у 3-5 балів, на визначення правильності твердження - 1-2 бали, задача - 10-20 балів.

Додаток А

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Львівський коледж легкої промисловості

Київського національного університету технологій та дизайну

*

ЗАТВЕРДЖУЮ

Заступник директора

з навчальної роботи

Скоропад О.Ю.

" " _ 20_ р.

ДИРЕКТОРСЬКА КОНТРОЛЬНА РОБОТА

МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДИРЕКТОРСЬКИХ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ 1

ДИРЕКТОРСЬКА КОНТРОЛЬНА РОБОТА 2

Ключ правильних відповідей: 7

Бланк відповіді: 7

Кутовий штамп 7

Стислість. 9

Голова комісії