Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KPN.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
681.98 Кб
Скачать

40. Опишіть методи подолання негативних емоцій.

Вирішальним кроком для виходу з будь якого конфлікту і встановлення нормальних взаємовідносин являється звільнення від негативних емоцій обох учасників конфлікту. Іноді люди заставляють себе стриматись хоча б для того щоб вислухати пораду опонента. Але людині потрібно звільнитися від власного гніву, а тому потрібно навчити себе звільнюватись від негативних емоцій контролюючи себе.

Одним із способів позбавитись від негативних емоцій – це позбавитись від них внутрішньо за допомогою візуалізації або ритуалу звільнення. Цей підхід є особливо ефективним, якщо ви не можете дозволити собі вилити свою роздратованість (наприклад на керівника) або, якщо ви вважаєте, що гнів тільки погіршить і без того напружену ситуацію. Є декілька способів контролю та позбавлення від негативних емоцій.

1)Позбавлення за допомогою “заземлення”. У цьому варіанті треба уявити негативні емоції які входять у вас як пучок негативної енергії від людини чи енергії, що утворюється у конфліктній ситуації. Потім треба уявити, що ця енергія входить у вас і спокійно виходить у землю. 2)Позбавлення за допомогою “проекціювання” і знищення емоцій. Цей варіант полягає в тому щоб повністю розслабитись, а потім уявити собі, що ви випромінюєте емоції якими ви охоплені і проекціюєте їх на певний екран. Потім треба уявити, що ви берете променеву гармату і стріляєте в екран, це дає вихід спонуканню до насильницьких дій і з кожним попаданям роздратованість стає слабкішою і зникає. 3)Очищення енергетичної оболонки з метою зняття негативних емоцій. З цією цілю треба встати або рівно сісти і потерти руками над головою уявляючи собі що цими рухами ви очищуєте свою ауру. При цьому треба примусити себе відчути, що цим ви видаляєте з себе негативні емоції, а потім треба стряхнути їх з себе.

Існує ще спосіб звільнення від негативних емоцій за рахунок зменшення значимості цієї людини, яка викликає ці емоції. "Фантазія безмежна" - мислено підносити себе над опонентом, уявляти навколо себе ореол світла, який заважає негативній енергії проникати у вас; використання жестів-бар'єрів - перехрещені руки, ноги; замикати себе за допомогою сторонніх предметів.

41. Розробіть заповіді безконфліктної поведінки у транспорті.

На конфлікт, який виник, властивості людського характеру, темпераменту реагують досить по-різному. Холерик, як правило, вирішує усе нахрапом, на гарячу голову. Меланхолік, навпаки, довго зважує, роздумує, порівнює. Флегматик досить спокійно реагує на подію і нерідко дивується, чого люди не можуть примиритися один з одним. Сангвінік за всієї швидкості реакції на певну подію оперативно аналізує, прагне знайти розумний вихід, запропонувати прийнятний для обох сторін компроміс.

Уникнення - прагнення вийти з конфліктної ситуації, не вирішуючи її, не відступаючись від свого, але й не наполягаючи на своїй думці. Саме цей стиль рекомендується у транспорті але зовсім не прийнятний для роботи.

Тому я розробила такі на мою думку основні заповіді:

1. Елементарно вислухайте і не перебивайте людей, особливо коли вами обурені.

2. Якщо потрапили у складну ситуацію - слухайте намагаючись зрозуміти.

3. Будьте тактовним. Ввічливість обеззброює. Важко бути грубим, коли інший поводиться ввічливо і коректно.

4. За необхідності дайте протилежній стороні відступити з гідністю. Буває, потрібно погодитися, щоб заперечити аргументи іншої сторони.

5. Дотепність - сильна зброя, але нею потрібно користуватися в коректній формі.

6. Вмійте вчасно промовчати

7. Перед тим, як переконувати людину, намагайтесь зрозуміти її позицію.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]