Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FO_AUDIT.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
580.61 Кб
Скачать

143. Призначення та зміст фін-ї звітності.

Ругулюєтья МСБО№1 – фін. звітність п-ства є кінцевим продуктом ор-ї ведення обліку на п-стві за відповідний звітний період.

В залежності від складання облікової інформації, яка відображена у фін. звітах, вони поділяються на: внутрішні і зовнішні.

Внутрішня ФЗ відображає результати фінансово-госп-ї д-сті філій, представництва, окремого структурного підрозділу чи частини п-ства.

Зовнішня ФЗ висвітлює узагальнену інформацію про результати фінансово-госп-ї д-сті п-ства в цілому. Облікова інформація ФЗ призначена для внутрішніх і зовнішніх користувачів.

В залежності від періодичності її формування є : - поточна ФЗ; - річна ФЗ.

Поточна ФЗ формується у 2-х формах: баланс і звіт про прибутки і збитки. В складі зазначених 2-х форм малі п-ства здають і річну звітність. Великі п-ства річну звітність можуть складати у складі 5-ти або 6-ти форм. 6-ту форму здають великі консолідовані п-ства або господарські тов-ва, в яких окремі структурні частини є розміщеними на території інших областей або країн.

Форми ФЗ:

1) Баланс;

2) Звіт про прибутки і збитки;

3) Звіт про рух гр.. коштів;

4) Звіт про зміни у фін. стані п-ства.

5) примітки до ФЗ.

144. Зміст, структура та методика складання балансу.

У формі Баланс відображаються залишки щодо необоротних та оборотних активів, власного капіталу та зобов’язань п-ства на початок і кінець зв. періоду. Залишки активів (А) і пасивів (П) на поч. з. п. (поточному і річному) це залишки на поч.. зв. періоду. Залишки А і П на кін. зв. періоду (місячному або квартальному) це залишки на місяця або кварталу.

Залишки на кін. з.п. в річному балансі це залишки на кінець року.

В зар. практиці формування балансу звіту дозволено у вигляді 2-х форматів статей:

1) горизонтальний (Ф1 балансу)

2) вертикальний .

активи = ВК + зобов’язання

активи - зобов’язання = ВК

145.М-ка аудиту реаліз-ї готової прод-ї, р-т і п-г. Одним із найсклад видів а-ких перевір є експертиза реаліз прод фін рез, тому а-р встанов власн а-кий ризик і визн йо-го рівень складн. Здійсн а-т ГП а-ми свідчен виступ: наклад, тов-транс наклад, трансп квитанції, доруч, пропуски на вивез прод з терит п-ва, рах-фактури, відомо випуску ГП. Мета а-ту, встанов правил відоб у звітн таких показників: 1Факт виручки від реаліз прод 2Факт затрат на в-во і реаліз 3Приб від ін реаліз 4Визнач цін на реаліз ін матер цінн. А-р зобовяз порівн дати оформ відпов докум на відвант із даними відоб госп опер з відвант в облік реєстрі і датою опл за банківс докум згідно виписок банку. У випадку встанов відхил а-р зобовяз довести до відома працівників бух і вказ їм на необх провед змін у звітн і облік показн. Перше а-р повинен ознайом з м-ми оцінки реаліз (м-д нарах, реаліз і відпов), які зафіксов в наказі про облік політ. А-р звертає увагу на незмін облік політ протягом всього контрольов періоду тобто 1р. Якщо а-р виявив відхил в показн він повинен встанов їх причину і вимаг від голбуха поясн про їх причини.

146. Звіт про прибутки і збитки.

Звіт про прибутки і збитки це 2-га форма поточної і річної фін. звітності. У даній формі відображаються фін. рез-ти у д-сті п-ства за звітній та попередній звітній періоди, витрати операційної д-сті в розрізі елементів витрат, а також рівень дохідності акцій в акціонерних то-вах. Основою даної форми є частина 1 звіту про прибутки і збитки. В залежності від 1-ї часнити є 2 види форм Звіту про прибутки і збитки: 1) одноступінчаста; 2) багатоступінчаста.

За МСБО №1 п-ство подає: 1) прибуток або збиток за період; 2) кожну статтю доходу або витрат, яка визнана в складі ВК п-ства та заг. підсумок цих статтей; 3) суму доходів і витрат за період із окремим відображення заг. суми, яка відноситься до власників капіталу, а також до частки меншості.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]