Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vlad_OMK.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
447.88 Кб
Скачать

Дослідження технологій організації митного контролю

3.1. Здійснення процесу митного контролю з урахуванням його достовірності.

Діяльність митних органів України пов’язана із здійсненням митного контролю та митного оформлення товарів, речей, валюти, цінностей, транспортних засобів, які перетинають митний кордон України.

Митний контроль здійснюється особовим складом підрозділів регіональних митниць, митниць та є його повсякденною роботою. Як і будь-яка діяльність, робота з виконання митного контролю потребує належної організації. Тобто всі операції, які здійснюються в процесі митного контролю, повинні бути належним чином впорядковані та відображені в нормативних актах, технологічних схемах, порядках, що визначають правову основу та послідовність дій співробітників митниці.

Таким чином організація митного контролю  це управлінська й виконавчо-розпорядча діяльність організаційно-правового характеру, спрямована на створення умов, необхідних і достатніх для виконання митними органами контрольної функції в межах та обсягах, передбачених законодавством України про митну справу, а також міжнародними договорами України, укладеними в установленому законом порядку.

Відповідно до вихідних даних:

  • інтенсивність надходження потоку транспортних засобів за добу становить q=120+5*6=150;

  • частка контрольованого потоку транспортних засобів – 0,3%;

  • частка неконтрольованого потоку транспортних засобів – 0,7%;

  • імовірність наявності порушень митних правил в потоці об’єктів переміщень - 0,3%;

  • достовірність контролю – 0,8%;

  • імовірність можливих помилок контролю - 0,2%.

Частка об’єктів, що підлягають поглибленому контролю

Частка об’єктів, які контролюються, але можуть пройти контроль внаслідок можливих помилок з імовірністю 0,2 в потоці об’єктів з інтенсивністю надходження транспортних засобів q

Частка об’єктів, які підлягають контролю і можуть пройти без порушень митних правил (ПМП)

Інтенсивність неконтрольованої частини об’єктів

Частина об’єктів, яка пройде митний контроль з невиявленими ПМП

Частина об’єктів, яка пройде митний контроль без ПМП

Кількість об’єктів з ПМП, які виявляються в результаті контролю і затримуються

Кількість об’єктів, які пройшли з невиявленими при контролі ПМП

Ефективність митного контролю визначається як частка кількості виявлених ПМП їх загальній кількості, які виникають протягом певного відрізку часу (доби)

Коефіцієнт неефективності митного контролю визначається як частина кількості невиявлених ПМП їх загальній кількості на певному відрізку часу

Частка загальної кількості ПМП в загальній кількості об’єктів, які пройшли обслуговування в митних органах становить

Отже, визначено, що за добу поглиблений митний контроль проходить 45 транспортних засобів, 11 з яких може виявитися з порушенням митних правил. Неконтрольована частина об’єктів становить 105 транспортних засобів, 31 з яких – без порушення митних правил.

Таким чином, встановлено, що у даному випадку митний контроль є ефективним лише на 24%, що є недостатньо. Для підвищення ефективності митного контролю слід збільшити частку контрольованого потоку, зменшити імовірність помилок контролю за рахунок впровадження відповідних технічних засобів митного контролю та підвищення кваліфікації та рівня підготовки митних інспекторів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]