Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
317.44 Кб
Скачать

Особливості керівництва на підприємстві « Карапуз Херсон»

Назва посади, яку обіймає менеджер

Форма впливу

Форма влади

Приклад (описово)

Назва

Переваги

Недоліки

Назва

Переваги

Недоліки

Керівник підприємства

Наказ

Різні форми доплат до основної ставки, моральне стимулювання, надання можливостей у підвищенні кваліфікації, просування по службі тощо.

Працює через страх втратити роботу.

основана на винагороді

винагорода має бути адекватна згоді на вплив

обмеження розмірів винагород; неможливість   завжди   встановити   ставлення   працівника   до винагороди

Головний бухгалтер

Навіювання

заохочує працівників мати владу, можливість са-мовираження, проявляти ком-петентність, ба-жання до успіху

працівники, які не люблять неясності, від-мовляються від цього впливу, а ке-рівники не завжди готові відмовитися від своїх тради-ційних методів

еталонна(влада прикладу)

здібність інтелектуально управляти іншими, що означає посилати службовцям імпульси іти за лідером

деяка самовпевненість керівника

Бригадир бригади

Переконання

відмова від перевірки виконання підлеглим роботи, оскільки той намагатиметься виконати більше, ніж передбачено мінімальними вимогами

повільна дія переконання;

невизначеність результатів;

еталонна(влада прикладу)

підлеглі з ентузіазмом виконують розпорядження; більш лояльно ставляться до керівника

відмова керівника від інших видів влади

3.12 Опис соціальної відповідальності та етики

1)

а) Етична поведінка керівника визначає його рольову позицію і відношення з іншими людьми, включаючи клієнтів і підлеглих. Це набір зобов’язань, які відповідають його рольовій позиції як лідера організації, і положень про етичну відповідальність за виконання своєї соціальної ролі.

б) Етику доцільно розглядати, як науку про моральні цінності вчинків та поведінки студента-практиканта у галузі діяльності, а мораль, відповідно як вимоги, які пред’являються до його у процесі виконання ним обов’язків, які були на нього покладені.

У практичній діяльності має місце використання:

– моральних ідеалів;

– правил щоденної діяльності, без дотримання яких неможливо реалізовувати моральні норми і принципи. Вони вивчаються студентом-практикантом відразу ж при прийнятті на практику.

2) Застосування соціально відповідальної поведінки ПП «Карапуз Херсон» було виражене у наявності особливої спрямованості інноваційної діяльності підприємства, за допомогою якої можна досягти максимізацію якості й безпеки продукції та встановлення найбільш сприятливих цін. Проводилось відкрите обговорення негативних факторів, пов'язаних зі споживанням продукції ПП «Карапуз Херсон».

3.13 Опис процесу управління змінами на підприємстві.

Якщо в організації плануються зміни, то це практично завжди спричиняє стан невизначеності. Тому успішність заходів, які проводяться, багато в чому залежать від того, наскільки колектив був залучений у цей процес і на скільки якісні і прозорі цілі організаційних змін. Загальне бачення майбутнього дозволяє згуртувати весь персонал заради досягнення загальної мети. Адже зміни не будуть доцільними, якщо колектив не буде бачити ясні цілі, критерії їх досягнення і переваги нового стану. Управління змінами, передусім, має базуватися на взаємодії класичних підходів до управління, що представляють собою паралельно-послідовні етапи в розвитку управлінської науки, – системний, процесний, поведінковий і ситуаційний підходи.

Таким чином, управління змінами на вітчизняних підприємствах має бути більшою мірою орієнтоване не на вирішення існуючих проблем, а на використання наявних можливостей і сильних сторін підприємства. Інакше кажучи, управління організаційними змінами має здійснюватися на засадах адаптивного підходу, який передбачає використання в якості бази організаційних змін існуючого потенціалу підприємства та виявлення його незадіяних резервів. Характерні риси адаптивного підходу до управління змінами у порівнянні з традиційним підходом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]