Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Копия Методичка бакалаврат.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
248.83 Кб
Скачать

Заліковий кредит „Управління персоналом”

Предмет, завдання та зміст менеджменту персоналу. Функції і суб’єкти управління персоналом. Сутність управління персоналом.

Основні етапи еволюції управління персоналом. Особливості сучасного етапу в розвитку управління персоналом.

Склад і завдання кадрової політики організації. Взаємозв’язок кадрової політики і стратегії розвитку організації. Оцінка вибору кадрової політики. Типи кадрової політики. Етапи складання кадрової політики.

Проектування структури організації та аналіз потреб робітників. Поняття і оцінка трудового потенціалу організації. Управління процесом формування та використання трудового потенціалу організації. Значення та сутність добору персоналу організації. Аналіз діяльності та посадові інструкції. Залучення кандидатів на роботу в організацію. Оцінка кандидатів при найму на роботу.

Поняття, форми та види адаптації. Оцінка результатів адаптації. Управління адаптацією робітників. Оцінка праці. Атестація персоналу та її процедура.

Форми розвитку персоналу організації. Підготовка кадрів та перепідготовка кадрів. Підвищення кваліфікації персоналу організації. Вибір та формування кар’єри. Діагностика та профілактика конфлікту. Стилі і методи конфліктної поведінки. Методи управління конфліктами.

Заліковий кредит „Організація праці менеджера”

Особливості управлінської праці менеджера. Зміст діяльності менеджера. Управлінські ролі менеджера. Економічні завдання наукової організації праці. Основні принципи наукової організації праці. Напрямки наукової організації праці.

Розподіл та кооперація управлінської праці. Основні види розподілу управлінської праці у підприємствах. Кооперація праці на підприємстві.

Еволюція наукового визначення вимог до менеджера. Вивчення особливостей якостей менеджера.. Здатність встановлювати чіткі особисті цілі. Творчість та здатність до інновацій. Розуміння особливостей управлінської праці. Здатність формувати колектив.

Роль і значення рішення у менеджменті організації. Класифікація видів управлінських рішень. Особистий стиль менеджера у прийнятті управлінських рішень.

Класифікація та складання і оформлення організаційно-розпорядчих документів. Ділові контакти в діяльності менеджера. Проведення ділових переговорів. Порядок проведення бесіди з відвідувачами. Особливості ведення телефонної розмови.

Види ділових нарад. Негативні і позитивні сторони ділової наради. Підготовка ділової наради. Проведення та підведення підсумків ділової наради. Особливості проведення телеконференції.

Заліковий кредит ”Зовнішньоекономічна діяльність”

Поняття і сутність зовнішньоекономічної діяльності, її форми та види. Характеристика об’єктів, суб’єктів та принципів зовнішньоекономічної діяльності. Закон України про зовнішньоекономічну діяльність. Аналіз державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності: нормативно–правовий аспект. Закон України про зовнішньоекономічну діяльність.

Зміст тарифних і нетарифних методів регулювання зовнішньоекономічної діяльності. Поняття єдиного митного тарифу. Порядок митного оформлення товарів. Поняття, види та функції митного тарифу.

Характеристика митних документів та особливості їх оформлення. Поняття митної вартості, види митних платежів та механізм їх нарахування.

Організація та форми митного контролю і порядок митного оформлення товарів. Методика встановлення контактів з потенційним закордонним партнером.