Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Копия Методичка бакалаврат.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
248.83 Кб
Скачать

Київський університет

туризму, економіки і права

Факультет міжнародних

економічних відносин і менеджменту

Кафедра менеджменту

підприємств туристичної індустрії

ПРОГРАМА

державного комплексного екзамену

з напряму підготовки 6.030601 “Менеджмент”

Для студентів іv курсу

освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр”

КИЇВ - 2012

Програма державного комплексного екзамену з напряму підготовки 6.030601 “Менеджмент” для студентів ІV курсу освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр” Київського університету туризму, економіки і права. – К, 2012. – 25 с.

Укладачі:

Охріменко А.Г., к.е.н, доцент кафедри менеджменту підприємств туристичної індустрії КУТЕП

Розметова О.Г., к.н.держ упр., доцент кафедри менеджменту підприємств туристичної індустрії КУТЕП

Печуляк Ю.С., к.е.н., доцент кафедри менеджменту підприємств туристичної індустрії КУТЕП

Рецензент: Галиця І.О., доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри менеджменту підприємств туристичної індустрії КУТЕП

Програму для підготовки до комплексного державного екзамену обговорено і схвалено на засідання кафедри менеджменту підприємств туристичної індустрії “18” січня 2012 року, протокол № 5.

Затверджено та рекомендовано до друку навчально-методичною комісією факультету міжнародних економічних відносин і менеджменту від 2 лютого 2012 р., протокол №4.

І. Загальні положення

Комплексний екзамен на освітньо-кваліфікаційному рівні ”бакалавр” напряму підготовки „Менеджмент” є формою державного контролю, який передбачений стандартами вищої освіти України.

Комплексний державний екзамен складається з двох етапів:

І етап – письмова тестова перевірка знань, що формують уміння, зазначені у ОКХ бакалавра з напряму підготовки „Менеджмент” з усього комплексу дисциплін: ”Економічна теорія”, ”Економіка підприємств”, ”Фінанси підприємств”, ”Підприємницьке право”, ”Маркетинг”, ”Основи менеджменту”, ”Операційний менеджмент”, ”Управління персоналом”, ”Організація праці менеджера”, ”Основи зовнішньоекономічної діяльності”, ”Організація галузі” (варіативна компонента).

ІІ етап – письмове розв’язання розрахунково-аналітичної задачі за змістовими модулями однією з дисциплін, що дозволяє перевірити сформованість відповідних умінь та навичок на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня „бакалавр”.

Екзаменаційний білет складається з 50 тестів (по 5 тестів з кожної дисципліни) та однієї розрахунково-аналітичної задачі за змістовними модулями однією з дисциплін.

Комплексний державний екзамен проходить у письмовій формі. Час, який відводиться для написання, - 3 астрономічні години. Після закінчення екзамену члени комісії перевіряють екзаменаційні роботи та оголошують оцінки.

Якщо з певних причин у членів Державної комісії виникли питання щодо екзаменаційної роботи, комісія має право викликати студента на індивідуальну співбесіду.

Студент має право оскаржити екзаменаційну оцінку безпосередньо після оголошення результатів екзамену.

Іі. Система оцінювання структурних одиниць комплексного державного екзамену

Структурні частини

Кількість балів

І

Письмова тестова перевірка знань

1-50

понад 90% правильних відповідей – „відмінно”

45-50

76-90% правильних відповідей – „добре”

36-44

60-75% правильних відповідей – „задовільно”

31-35

менше 60% правильних відповідей – „незадовільно”

менше 30

ІІ

Письмове розв’язання розрахунково-аналітичної задачі

1-50

відмінно” – завдання виконано повністю, відповідь обґрунтовано, висновки та пропозиції аргументовано і оформлено належним чином

45-50

добре” – завдання виконано повністю, але припущено незначних неточностей у розрахунках або оформленні, або за умови належного оформлення завдання виконано не менше як на 80%

36-44

„задовільно” – завдання виконано не менш як на 70% за умови належного оформлення.

31-35

відмінно” – завдання виконано повністю, відповідь обґрунтовано, висновки та пропозиції аргументовано і оформлено належним чином

менше 30

Разом

1-100