Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольна робота №2.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
73.47 Кб
Скачать

ПЛАН

ВСТУП………………………………………………………………………….….3

РОЗДІЛ І Механізовані війська в структурі сухопутних військ Збройних Силах України…………………………………………………………………….5

    1. Озброєння та структура підрозділів механізованих військ у структурі сухопутних військ………………………………………………………….…9

    2. Організаційна структура механізованих військ у структурі сухопутних військ………………………………………………………………………….16

РОЗДІЛ ІІ Військова техніка механізованих військ України та її характеристика………………………………………………………………….17

2.1. Бронетранспортери…………………………………………………………23

2.2. Бойові машини піхоти……………………………………………………..28

ВИСНОВОК…………………………………………………………………..…36

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ………………………………….……37

ВСТУП

Сухопутні війська – один із найдавніших видів збройних сил, призначений для ведення бойових дій на суші. У більшості держав вони є найчисельнішим видом, різноманітним за структурою, озброєнням і способами ведення військових операцій. Зазвичай у своєму складі сухопутні війська мають різні роди зброї: кінноту, артилерію, танки, спеціальні війська (інженерні, зв’язку, радіотехнічні та ін.), а також тилові частини. В організаційному відношенні вони складаються з підрозділів, військових частин, з’єднань і об’єднань Сухопутні війська є головним носієм бойової могутності Збройних Сил незалежної Української держави. За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань вони відіграють вирішальну роль у виконанні Збройними Силами України своїх функцій як у мирний так і у воєнний час. [6; ст. 116]

Сучасні Сухопутні війська України - це міцний моноліт механізованих і танкових військ, ракетних військ і артилерії, аеромобільних військ, армійської авіації, частин і підрозділів протиповітряної оборони, спеціальних військ, частин та установ, технічного й тилового забезпечення. До складу Сухопутних військ входять також військово-навчальні і медичні заклади, система військових комісаріатів, мережа центрів та установ культури, просвіти і дозвілля.

Механізовані танкові війська, що складають основу Сухопутних військ України, виконують завдання по утриманню зайнятих районів, рубежів і позицій, відбиттю ударів противника, прориву оборони противника, розгрому його військ, захопленню важливих районів, рубежів і об'єктів, діють у складі морських та повітряних десантів. До складу механізованих і танкових військ входять механізовані та танкові бригади і полки. На озброєння знаходяться танки Т-64, Т-80; бронетранспортери БТР-70, БТР-80; бойові машини піхоти БМП-1, БМП-2, інші зразки озброєння. Показові навчання механізованих та танкових підрозділів здобули високу оцінку на найвищому рівні.

Актуальність даної теми полягає в тому, що оскільки Сухопутні війська є найчисельнішим родом військ в Збройних Силах України, а механізовані війська є найчисельнішими в сухопутних військах України та одним з мобільніших видів військ. Це каже про те, що від боєздатності, підготовки та відповідності військової техніки сьогоднішнім вимогам, буде залежити рівень оборони нашої батьківщини, оскільки даний вид військ є найчисельнішим з усіх інших. Оскільки на озброєнні механізованих військ стоять старі зразки військової техніки, то це є великою проблемою у військовій діяльності країни та все ж таки цю техніку потрібно знати, віміти нею керувати та шукати в ній недоліки та переваги в порівнянні з бойовою технікою механізованих військ зарубіжних країн.

Обєктом дослідження даної теми є механізовані війська в структурі Сухопутних Військ України як окремого виду військ.

Предметом дослідження є організаційна структура та озброєння механізованих військ.

Мета роботи полягає у зясуванні значення та місця механізованих військ у структурі Сухопутних Військ України, визначити та дати короткий аналіз військового озброєння у механізованих військах та бойової техніки, яка використовуться та стоїть на озброєнні у «мобільних» військах нашої держави.

Отже, для розгляду даної теми буде використано законодавчу базу України яка регулю відносини у військовій сфері для кращого розуміння значення механізованих військ у структурі Збройних Сил України.

Розділ і Механізовані війська в структурі сухопутних військ Збройних Силах України

Сухопутні війська України були сформовані у складі Збройних сил України на підставі Указу Президента України відповідно до статті 4 Закону України «Про Збройні сили України» у 1996 році.[6]

Сухопутні війська Збройних сил України є головним носієм бойової могутності Збройних сил незалежної Української держави.

Наземні війська налічують 74379 особового складу (8 механізованих бригад, 2 танкові бригади, 2 аеромобільні бригади, 1 повітряно-десантна бригада, 3 артилерійські бригади, 1 ракетна бригада, а також частини забезпечення та підтримки) 26 листопада 1997 року у рамках українсько-польської угоди був сформований польсько-український миротворчій батальйон, який використовується у Косово. [8]

За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань вони відіграють вирішальну роль у виконанні Збройними силами України своїх функцій як у мирний, так і воєнний час.

Вони включають оперативні командування:

  • Західне оперативне командування

  • Південне оперативне командування

  • Територіальне управління "Північ"

Роди військ Сухопутних військ Збройних сил України:

Механізовані і танкові війська

Механізовані і танкові війська, що складають основу Сухопутних військ, виконують завдання щодо утримання зайнятих районів, рубежів і позицій, відбиття ударів противника, прориву оборони противника, розгрому його військ, захоплення важливих районів, рубежів і об'єктів, діють у складі морських та повітряних десантів.

Ракетні війська та артилерія

Ракетні війська та артилерія Сухопутних військ складаються із з'єднань оперативно-тактичних і тактичних ракет, з'єднань і частин гаубичної, гарматної, реактивної та протитанкової артилерії,артилерійської розвідки, мінометних підрозділів та підрозділів протитанкових керованих ракет. Вони призначені для ураження живої сили, танків, артилерії, протитанкових засобів противника, авіації, об'єктів ППО та інших важливих об'єктів при веденні загальновійськової операції (бою).

Армійська авіація

Армійська авіація є найбільш маневровим родом Сухопутних військ, призначеним для виконання завдань у різноманітних умовах загальновійськового бою. Частини і підрозділи армійської авіації ведуть розвідку, знищують бойову техніку та живу силу противника, здійснюють вогневу підтримку під час наступу чи контратаки, висаджують тактичні десанти, доставляють у вказані райони бойову техніку та особовий склад, виконують інші важливі завдання.

Аеромобільні війська

Аеромобільні війська — високомобільний компонент Сухопутних військ. До них відносяться з'єднання, частини та підрозділи зі складу сухопутних військ і армійської авіації, що цілеспрямовано підготовлені для спільних дій у тилу противника. Склад: 25 окрема повітряно-десантна бригада (місце дислокації: смт.Гвардійське, Дніпропетровська обл.); 80 окремий аеромобільній полк (місце дислокації: м. Львів); 95 окрема аеромобільна бригада(місце дислокації: м. Житомир); 79 окрема аеромобільна бригада (місце дислокації: м. Миколаїв); 28 окремий навчальний батальйон аеромобільних військ (місце дислокації: смт. Десна)