Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
робота №8.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
59.38 Кб
Скачать
  1. Формування цілей суб'єктів.

Цілі суб'єктів:

  • Ірак та Іран – намагання становлення ядерної держави, вихід з ізоляцію на світову арену, становлення важливих субєктів міжнародних екномічних відносин.

  • США – намагання отримати контроль над Близькосхідним регіоном, оскільки він є багатим на нафтові ресурси. Встановивши контроль, США буде в змозі розпоряджатися великою кількістю нафтових ресурсів. Тому, що цей регіон є найбагатшим на даний вид продукції, який тим чином є доволі дорошим. На мою думку США намагається змінити світ на однополярний, будучи єдиною наддержавою;

  • Країни ЄС – ці країн прагнуть відновити контроль над колишніми своїми колоніями та сприяти інвестиціям у нафтову промисловість даного регіону. Маючу, певний контроль, та будучи у добрих стосунках з США, країни ЄС зможуть забезпечити собі приємливі ціни на нафто- та енерго- ресурси. Також країни ЄС перестануть бути залежними від Росії у енергетичних питаннях. Відігравання ролі буферу між США та Росією;

  • Китай – боротьба зе дешевий ринок та низькі ціни на нафту, небажання купувати нафту у Росії, інвестиції в економіку Ірака та Ірану, запобігання виникненню нових ядерних держав на світовій арені;

  • Росія – бачення Іраку та Ірану, як союзників проти намагання США перетворити світ на однополярний, інвестиції в економіку та нові ринки сбуту продукції;

  1. Побудова моделі конкретного міжнародного процесу.

Оскільки ми обмежили ПЧК даного МВ з 2003 року, то:

Дата

Подія

Висновки

1

17 березня 2003

Президент США Джордж В. Буш завимагав від Президента Іраку Саддама Хусейна та двох його синів, Удая та Кусая, покинути протягом 48 годин Ірак.

Вимогу було відкинуто.

2

20 березня 2003

вторгнення Збройних сил Сполучених Штатів та Збройних сил Великобританії на територію Іраку, за підтримки урядів країн що входили у міжнародну коаліцію.

Оскільки вторгнення розпочалось без офіційного схвалення Ради Безпеки ООН, деякі правознавці вважають його порушенням Статуту ООН. Генеральний секретар ООН Кофі Аннан сказав у вересні 2004 року: «З нашої точки зору та точки зору Статуту ООН, це було нелегально.» З цього приводу не було жодних позовів на підставі міжнародного права.

3

15 грудня 2011

Закінчення війни в Іраку.

За даними організації Iraq Body Count, число загиблих в країні з початку військової кампанії в травні 2003 року до її завершення у вересні 2010-го становить від 98 до 107 тисяч чоловік. Дії військових і загроза тероризму змусили понад 2,5 млн іракців покинути свою батьківщину, основний потік біженців припав на Йорданію та Сирію.

4

Червень 2005

Президентські вибори в Ірані. Президентом Ірану обраний М. Ахмадінежад

Позиція Ірану на переговорах з країнами ЄС і США посилюється.

5

Серпень 2005

Заява «євротрійки» щодо Ірану. Міністри закордонних справ Великобританії, ФРН і Франції пред'явили Ірану ноту, в якій вказувалося, що відновлення робіт з переробки урану означатиме кінець переговорів за іранською ядерною програмою.

Іран не приймає пропозицій «євротрійки». Тегеран знімає пломби з ядерного центру в Ісфахані і відновлює роботи з конверсії урану.

6

9-10.08.2005

Нарада МАГАТЕ. На екстреній нараді у Відні МАГАТЕ повідомляє про порушення Іраном умов Паризьких угод 2004

Результатам стало те, що вже 24 вересня - Рада керуючих МАГАТЕ приймає резолюцію про можливість передачі іранського досьє до Ради Безпеки ООН

7

листопад 2005

Пропозиція Ірану про співробітництво з боку Росії Росія пропонує Ірану створити спільне підприємство зі збагачення урану на російській території.

Іран заявляє про свою зацікавленість в цьому реченні, але однозначної відповіді не дає.

8

20.11.2005

Резолюція, прийнята парламентом Ірану. Іранський парламент прийняв резолюцію, згідно з якою Тегеран відновить ядерні дослідження в разі передачі його досьє в Раду Безпеки ООН.

Світова спільнота заперечує проти того, щоб Іран збагачував уран на своїй території, побоюючись, що в цьому випадку Тегеран неодмінно приступить до створення ядерної зброї. Іран же відмовляється йти на будь-які компроміси і підкреслює своє право на розвиток ядерної програми. Москва намагається діяти в якості посередника - ще восени 2005 року Росія запропонувала Тегерану перенести процес збагачення урану на російську територію і здійснювати його силами спільного підприємства.

9

Січень 2006

Візит російської делегації до Ірану. На початку січня 2006 року - 7-8 січня в ході візиту в Тегеран російської делегації на чолі із заступником секретаря Ради безпеки РФ Валентином Соболєвим проходить перший раунд переговорів.

Переговори тривають ще приблизно місяць. Російська сторона, включаючи президента Путіна і главу Росатома Сергія Кирієнка, робить надоптимістичний заяви - при цьому, однак, Іран висуває умови, свідомо неприйнятні ні для Заходу, ані для Росії - обмеження роботи спільного підприємства двома роками, після чого збагачення з російської території повинно бути перенесено на іранську; допуск іранських фахівців на російські об'єкти; підтвердження права Ірану на подальше проведення власних дослідницьких робіт в ядерній області.

10

Січень 2006

Відновлення ядерних досліджень. На початку січня Ірану повідомляє МАГАТЕ про те, що відновлює свої ядерні дослідження. 10 січня влада Ірану в присутності представників МАГАТЕ знімають пломби з ядерних дослідницьких центрів країни в Натанзі, Парсі і Фараянде.

Ситуація була неоднозначно оцінена всією світовою спільнотою. 18 січня Росію відвідує представницька ізраїльська делегація, до якої входять голова ради національної безпеки Ізраїлю Гійора Айленд і гендиректор комісії з атомної енергії Гідеон Франк. Делегація, яка зустрілася з представниками МЗС РФ, Ради безпеки і Росатома, запропонувала Росії приєднатися до комплексних економічних санкцій Заходу проти Ірану, але отримала відмову.

11

29.01.2006

Група експертів МАГАТЕ отримує доступ до іранського устаткування. Іран задовольняє запит групи інспекторів під керівництвом заступника генерального директора МАГАТЕ Оллі Хейнонена на доступ до устаткування, раніше використався на демонтованому військовому об'єкті «Лавізан-Шиян».

Хейнонен повідомляє після завершення інспекції, що інспекторам «не вдалося прояснити низку питань, пов'язаних з минулою ядерною діяльністю Ірану, а також виникли нові питання щодо мирного характеру його ядерної діяльності». Зокрема, з його слів випливає, що ще в листопаді 2005 року в руки експертів МАГАТЕ потрапили іранські документи, в яких описувався процес переробки гексафториду урану в металевий уран і виготовлення з нього півсфер, які, як відомо, застосовуються лише в ядерних боєзарядах, але не в мирній енергетиці.

12

Лютий 2006

Рішення передати справу Ірану у відання РБ ООН.Тегеран в черговий раз заявляє, що готовий продовжувати діалог, але дослідження в ядерній сфері припиняти не має наміру. Зустрілися в Лондоні Росія, Євросоюз, США і Китай приходять до згоди про передачу ядерного досьє Ірану до Ради Безпеки ООН

Вже 1 лютого пішла реакція президента Ірану Махмуда Ахмадінежада в ході поїздки по провінції Бушер заявляє: «Народ Ірану продовжить і далі рухатися шляхом повного освоєння мирної ядерної енергії і буде рішуче відстоювати свої законні права в ядерній сфері ...»

13

4.02.2006 -

Інформування РБ ООН про ситуацію, що склалася. Рада керівників МАГАТЕ 27 голосами «за» (троє - «проти», п'ять - «утрималися») приймає рішення інформувати Раду Безпеки ООН про невідкладні кроки, які необхідно зробити Ірану, щоб зняти побоювання щодо військового характеру своєї ядерної програми

Але голова іранської делегації в МАГАТЕ Джавад Ваїді заявляє, що Іран обмежить міжнародні інспекції на своїх ядерних об'єктах і приступить до повномасштабної програмі по збагаченню урану. В той же день президент Ірану Махмуд Ахмаді-Нежад наказує «припинити виконання додаткового протоколу до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї та інших видів співробітництва, що виходять за його рамки, і почати всю дослідницьку та промислову діяльність з метою використання мирних ядерних технологій для виробництва енергії».

14

11.02.2006

Загрози Ірану вийти з Договору про нерозповсюдження ядерної оружія.Презідент Ірану Махмуд Ахмаді-Нежад заявляє, що Тегеран ніколи не відмовиться від свого права на розвиток мирного атома, і погрожує вийти з Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Тегеран направляє в штаб-квартиру МАГАТЕ у Відні вимога видалити зі своїх ядерних об'єктів пломби агентства (якими опечатані ці об'єкти) і відеокамери спостереження. 12 лютого представники МАГАТЕ знімають пломби і демонтують більшу частину відеокамер спостереження на ядерних об'єктах Ірану. В той же день в деяких ЗМІ з'являються публікації, в яких йдеться про розпочату в США підготовці воєнної операції проти Ірану.

15

16.03.2006

Нова «стратегія національної безпеки» США. Радник президента США з національної безпеки Стівен Хедлі, виступаючи в Інституті миру у Вашингтоні, представляє нову «Стратегію національної безпеки». Головною загрозою для США названо Іран.

Автори доповіді вказують, що, крім прагнення до володіння ядерною зброєю, Іран також фінансує тероризм, «загрожує Ізраїлю, намагається підірвати мир на Близькому Сході і демократію в Іраку». При цьому пріоритетним, хоча й не єдиним засобом врегулювання іранської кризи називається дипломатія, а не військова сила

16

Березень 2006

Зустріч глав МЗС постійних членів Ради Безпеки ООН. У Берліні проходить зустріч глав МЗС постійних членів Ради Безпеки ООН (Росії, США, Франції, Великобританії та Китаю) та Німеччини з метою знайти шляхи вирішення іранської ядерної проблеми

Два члена «шістки» - Росія і Китай - виступають проти введення будь-яких санкцій проти Ірану. Перед зустріччю в Берліні глава МЗС РФ Сергій Лавров знову заявляє, що врегулювання ядерної проблеми Ірану має спиратися на пропозиції МАГАТЕ і будь-яке силове рішення не може бути підтримана. США, Німеччина, Франція і Великобританія, зі свого боку, не виключають застосування проти Ірану жорстких санкцій, якщо той не буде слідувати мораторію на збагачення урану. Іран продовжує наполягати на тому, що його ядерна програма носить виключно мирний характер.

17

Грудень 2006

Резолюція ООН. Рада Безпеки ООН одностайно схвалили резолюцію, що передбачає введення санкцій проти Ірану, який відмовляється припинити свою ядерну програму, зокрема, роботи зі збагачення урану, що має подвійне застосування - в мирних і військових цілях

Відповідно до рішення ООН всім країнами світу заборонено постачати Тегерану матеріали, обладнання та технології, які можуть внести свій вклад у розробку ядерних і ракетних програм Ірану. Міністерство закордонних справ Ірану відхилило як «недійсну» і «незаконну» резолюцію Ради Безпеки ООН, оскільки воно пов'язане санкції проти Ірану за те, що останній відмовляється припинити збагачення урану і поклявся продовжувати роботи за своєю ядерною програмою.

18

2008

ранська проблема - найактуальніше питання МО.Несмотря на всі зусилля світового співтовариства та прийняті в 2007 р. резолюції РБ ООН, націлені на згортання Іраном своєї ядерної програми, взаємної згоди у відносинах з Іраном встановити в 2007 не вдалося

РБ ООН наполягала на повному припиненні Іраном робіт зі збагачення урану, виходячи з доповідей МАГАТЕ, в яких не містилося доказів військової складової, але й не було гарантій того, що така відсутня.

19

Липень 2008

Нові пропозиції для Ірану. Влітку ситуація навколо іранської ядерної програми досягла такої напруженості, що з'являється інформація про можливий військовий вирішенні проблеми здавалася возможной.После переговорів у Женеві напруженість була знижена, розпочався новий раунд перевірок та нарад з МАГАТЕ

На женевських переговорів 19 липня Ірану були дані додаткові два тижні на розгляд пропозицій, які були вироблені "шісткою" ще в травні і пропонували вигідні економічні проекти, а також призупинення на шість тижнів підготовки нових санкцій в обмін на заморожування робіт зі збагачення урану. Проте ні позитивної, ні негативної реакції від Тегерана не було.

20

Вереснь 2008

Нова доповідь МАГАТЕ. Генеральний директор МАГАТЕ опублікував нову доповідь для обговорення його на майбутній сесії Ради керуючих. У доповіді було зазначено, що всі ядерні об'єкти на заводі з виробництва ядерного палива, ядерні матеріали та ділянка каскадів в Натанзі перебували під кон-троль МАГАТЕ

Доповідь була більш жорсткою, ніж попередня. У ній було зазначено, що число центрифуг в Натанзі збільшилася з травня по вересень з 3300 до 3820, і ведеться установка ще двох тисяч центрифуг. У доповіді також вказувалося, що агентство так і не змогло переконатися у відсутності військової компоненти й очікує від Ірану більшої транспарентності. 19 листопада було опубліковано чергову доповідь МАГАТЕ щодо Ірану. У ній, зокрема, говорилося, що, незважаючи на резолюції Ради Безпеки ООН, Іран не призупинив свою діяльність, пов'язану із збагаченням, продовжив установку нових каскадів центрифуг, а також випробування центрифуг нового покоління. За даними МАГАТЕ, у листопаді запаси низькозбагаченого урану в Ірані зросли до 630 кг в порівнянні з 480 кг в кінці серпня

21

Початок 2009

Іран продовжує ядерну програму. Іран так і не припинив своїх робіт зі збагачення урану. На думку Ель-Барадеї, не останню роль в цьому зіграв підхід колишньої адміністрації США, в якому превалювала політика тиску без наміру встановити прямий діалог з Іраном.

Іран досяг певних успіхів в реалізації своєї ядерної програми, було закінчено будівництво АЕС в Бушері. Навчений досвідом минулих років, коли підписані в шахський період з США і Німеччиною договори з атомної енергетики та забезпечення її паливом були порушені, Іран визнав цілком легітимним для себе налагодити власне виробництво для роботи майбутніх АЕС.

22

Травень 2010

Договір Ірану і Туреччини. Іран уклав договір з Туреччиною про обмін низькозбагаченого урану на високозбагачений.

США, Росія і Китай досягли угоди щодо нової резолюції ООН, яка вводила б нові санкції.

23

9.06.2010

Нова резолюція ООН. Рада Безпеки ООН 12-ма голосами "за" (у тому числі Росія і Китай) схвалив нову резолюцію 1929, що передбачає санкції щодо Ірану. Проти резолюції проголосували Туреччина і Бразилія, утрималася одна країна (Ліван).

Згідно з новими санкціями Ірану заборонено інвестувати в деякі види сфер економіки, наприклад, в уранові рудники, також неможлива продаж Ірану восьми видів звичайних озброєнь. У пакеті санкцій розміщено три доповнення з перерахуванням підприємств, приватних осіб та іранських банків, яким будуть заморожені активи за кордоном. Закріплені пункти про можливість огляду іранських суден в нейтральних водах. Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад прокоментував введення нових санкцій, назвавши їх "використаними серветками", заявивши про своє бачення нового світу, "заснованого на рівності і високих моральних цілях". "Сьогодні нам протистоять країни, у яких світ побудований за іншими принципами. Це можна побачити на прикладі Афганістану", - додав Ахмадінежад. Прийняття санкцій під номером 1929, яке відбулося 9 червня 2010 року, є сигналом до того, що військові дії можуть стати реальністю. За словами держсекретаря США Хілларі Клінтон дані санкції є найжорсткішими з усіх прийнятих з 2006 року проти Ірану.

24

16.08.2010

Нові наміри Ірану. Влада Ірану оголосила про намір побудувати новий, третій за рахунком ядерний центр. Глава Організації з атомної енергії Ірану Алі Акбар Салехі (Ali Akbar Salehi) заявив в ефірі державного телебачення, що будівництво третього іранського підприємства по збагаченню урану почнеться в 2011 році. Повідомляється, що підприємство побудують в місці, захищеному від ударів з повітря.

В даний час в Ірані вже діє ядерний центр у місті Натанз. Друге підприємство зі збагачення урану будується у селищі Фордо.

25

30.09.2010

Нові санкції проти Ірану. За рішенням президента Барака Обами, США вводять санкції відносно цілої групи високопоставлених іранських чиновників з формулюванням "за послідовні і серйозні порушення прав людини".

Будь-які фінансові активи, що належать будь-кому з цього списку і що знаходяться в США, будуть заморожені, а американським громадянам і компаніям заборонено вступати в які-небудь ділові відносини з ними. У дипломатичних колах США, було вирішено приділяти більше уваги порушенням прав людини в Ірані, оскільки критики суперечливої ​​ядерної програми країни виявилося недостатньо, щоб влада Ірану залишилися без підтримки або змінили свою політику.

26

1.10.2010

Енергетичні компанії приймають рішення піти з іранського ринку. Чотири великих енергетичних компаній згортають свою роботу на іранському ринку відповідно до економічними санкціями, введеними США проти Тегерана

Нещодавно прийнятий закон дозволяє адміністрації США накладати штрафні санкції на компанії, що інвестують в енергетику Ірану понад 20 млн доларів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]