Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курс робота МіА.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
207.36 Кб
Скачать

4. Критерії оцінювання курсової роботи за кредитно – модульною системою

Бездоганно якісно виконана курсова робота оцінюється максимально 100 балами. Кількість балів знімається за порушення наступних вимог:

1. Невідповідне оформлення (значне перевищення обсягу текстової частини роботи – більше 5 сторінок; шрифт та інтервал не відповідає встановленим нормам; відсутня або неправильна нумерація сторінок; неправильне оформлення графічного або табличного матеріалу тощо) – 5–15 балів.

2. Несвоєчасне затвердження плану, відсутність самостійності студента у визначенні аспектів теми, несвоєчасна реєстрація курсової роботи, несвоєчасне подання до захисту – 5 балів.

3. Невідповідність вступу стандартним вимогам (відсутнє обгрунтування актуальності теми, її значущості, невизначені або невірно визначені мета і завдання роботи, предмет і об'єкт дослідження, не представлена характеристика структури роботи тощо) – 5–10 балів.

4. Відсутність логічної послідовності подавання матеріалу і ненауковий стиль викладення – 5–10 балів.

5. Невідповідність теоретичної частини встановленим вимогам (відсутність глибини, всебічності, повноти викладення, невизначеність дискутивних питань, аналізу альтернативних поглядів на проблему тощо) – 5–10 балів.

6. Відсутність табличного та ілюстративного матеріалу, його аналізу та прив'язки до змісту тексту – 5–20 балів.

7. Відсутність визначених проблем у вивченні теми, шляхів їх вирішення, відсутність власної точки зору та аргументації – 5–20 балів.

8. Невідповідність загальних висновків вимогам (відсутність зв’язку з результатами дослідження, підсумків з розглядуваних питань) – 5 балів.

9. Неправильно оформлений список використаних джерел, їх недостатня кількість– 5 балів.

Кількість балів за виконання курсової роботи визначається науковим керівником у процесі перевірки. При захисті курсової роботи студентом кількість балів може бути змінено – підвищено або знижено.

Враховуючи набрану кількість балів, у цілому курсова робота оцінюється наступним чином після процедури захисту:

«Відмінно» – 90–100 балів;

«Добре» – 75–89 балів;

«Задовільно» – 60–74 бали.

За шкалою ECTS “відмінно” відповідає оцінці “А”, “добре” – оцінкам “В” та “С ”, “задовільно” – “Д” та “Е”.

При незадовільній оцінці (до 59 балів) курсова робота переробляється та подається на повторне оцінювання науковому керівнику.

5. Порядок захисту курсової роботи

Курсова робота виконується під керівництвом викладачів кафедри. Керівник роботи узгоджує зі студентом тему курсової, пропонує методичну літературу, консультує протягом виконання курсової роботи та контролює дотримання графіка і строків її завершення.

Студент заочної форми навчання повинен надати роботи керівнику на кафедру для рецензування за 10 днів до початку сесії, а студент денної форми – за 10 днів до захисту.

Викладач пише рецензію на неї з висновком про допуск до захисту та з попередньою оцінкою чи направлення на доопрацювання. Всі рецензії, зроблені викладачем відносно перевірки курсової роботи повинні залишатися у студента до кінця перевірки.

Якщо при перевірці роботи було виявлено невідповідність оформлення роботи стандарту «Оформлення дипломних (курсових) робіт. Вимоги і коментарії», затвердженого Вченою радою Гуманітарного університету "ЗІДМУ" (протокол № 5 від 09.01.2003 року), неповне викладення матеріалу, відхилення від теми, надлишок теоретичного матеріалу, помилки будь-якого характеру, низька якість виконання окремих розділів, то робота повертається для доопрацювання.

З метою організації захисту курсових кафедрі рекомендується скласти графік захисту робіт. Їх захист відбувається в аудиторії перед комісією з 2-3 викладачів, бажана також присутність інших студентів. Для захисту студенту відводиться 6-7 хвилин, у тому числі 2-3 хвилини для відповідей на запитання.

Захист включає короткий виклад мети курсової роботи, порядку її реалізації, висновків та рекомендацій. Потім студент відповідає на запитання членів комісії і присутніх студентів. У кінці відповіді комісія оцінює якість виконання роботи, і, з урахуванням думки керівника, виставляє оцінку. Без захисту курсової роботи студент не допускається до екзамену з дисципліни «Менеджмент і адміністрування (Основи менеджменту)».