Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dek-1_fakhovy.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
69.49 Кб
Скачать

Захист прав в Європейському суді з прав людини. Процедура розгляду справ єспл.

Імплементація основних норм Конвенції про захист прав і основних свобод людини у цивільний процес України. Основні процесуальні гарантії позивача, закріплені в статті 6 Конвенції про захист прав і основних свобод людини. Доступ до суду та право на виконання рішення суду. Розгляд справи судом, створеним відповідно до закону. Розгляд справи безстороннім і неупередженим судом. Розгляд справи в розумні терміни. Відкритість процесу та публічність проголошення рішення суду. Судовий засіб захисту згідно з статтею 13 Конвенції про захист прав і основних свобод людини.

Порядок звернення до Європейського Суду з прав людини. Порядок прийняття скарг та розгляду справ. Припинення провадження у справі. Акти Європейського Суду. Виконання рішень Європейського Суду з прав людини. Значення рішень Європейського Суду з прав людини для національних судів України.

5

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПРОЦЕС

Становлення адміністративної юстиції в Україні.

Генезис інституту адміністративної юстиції. Становлення адміністративної юстиції на Українських землях доби Російської та Австро-Угорської імперій (до 1917 року). Адміністративна юстиція часів формування Української державності (1917 – 1920 роки). Адміністративна юстиція України часів її перебування у складі СРСР (1920 – 1990 роки). Поняття та ознаки новітньої адміністративної юстиції.

Правові засади адміністративного процесу та адміністративного

процесуального права.

Структура адміністративного процесу. Система адміністративного процесуального права. Поняття, зміст та види адміністративних процесуальних правовідносин. Джерела адміністративного процесуального права. Адміністративне процесуальне право та інші галузі права. Принципи адміністративного процесу.

Субєкти і учасники адміністративного процесу.

Загальна характеристика суб’єктів адміністративного процесу. Судові органи, уповноважені розглядати справи адміністративної юрисдикції. Сторони в адміністративному процесі та їх повноваження. Сутність неналежної сторони в адміністративному процесі та процедура її заміни. Процесуальне правонаступництво в адміністративному процесі. Треті особи в адміністративному процесі: поняття, ознаки та види. Участь в адміністративному процесі органів та осіб, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб. Особливості адміністративно-процесуальної правосуб’єктності уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Прокурор в адміністративному процесі. Адміністративна процесуальна правосуб’єктність осіб, які є іншими учасниками процесу. Представництво в судах адміністративної юрисдикції.Повноваження представників у судах адміністративної юрисдикції: документальне оформлення та зміст.

Адміністративно-процесуальні провадження.

Загальна характеристика адміністративних проваджень. Юрисдикційні провадження: поняття та види. Неюрисдикційні провадження: поняття та види.

Провадження з розгляду звернень громадян.

Провадження справ по зверненнях громадян та юридичних осіб. Поняття та види звернень громадян і юридичних осіб. Стадії провадження у зверненнях громадян і юридичних осіб. Порядок розгляду звернень громадян: строки; рішення, що приймаються за результатами розгляду, повідомлення про результати розгляду звернень громадян.

Організація адміністративного судочинства в Україні.

Підвідомчість та підсудність справ адміністративної юрисдикції.

Завдання адміністративного судочинства. Принципи адміністративного судочинства.

Правовий статус адміністративних судів. Система та склад адміністративних судів.

Поняття, критерії та види підвідомчості справ адміністративної юрисдикції. Підвідомчість та підсудність справ адміністративної юрисдикції. Види підсудності справ адміністративної юрисдикції.

Судові витрати та строки в адміністративному процесі.

Судові витрати та строки в адміністративному процесі. Поняття та види судових витрат в адміністративному процесі. Юридична природа процесуальних строків та їх види в адміністративному процесі. Поняття та види заходів процесуального примусу в адміністративному процесі.

Позов, докази та доказування в адміністративному процесі.

Поняття адміністративного позову, його ознаки та елементи. Форма та зміст адміністративного позову. Види позовів у адміністративному процесі. Право на позов.

Доказування і докази в адміністративному процесі. Сутність та зміст доказування в адміністративному процесі.

Провадження в суді першої інстанції.

Порушення адміністративної справи. Порядок відкриття провадження в адміністративній справі. Забезпечення адміністративного позову. Поняття та ознаки стадії підготовки. Попереднє судове засідання. Завершення підготовчого провадження.

Судові виклики та повідомлення.

Судовий розгляд адміністративної справи: поняття, стадії судового розгляду адміністративної справи та її особливості. Частини (етапи) судового розгляду адміністративної справи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]