Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dek-1_fakhovy.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
69.49 Кб
Скачать

Загальна характеристика стадії досудового розслідування кримінальних справ

Суть, завдання і значення стадії досудового розслідування. Форми досудового розслідування. Дізнання. Поняття та завдання. Органи дізнання і особи, які проводять дізнання (дізнавачі). Строки дізнання. Повноваження органів дізнання. Правова природа повноважень органів дізнання. Оперативно-розшукові та слідчі дії. Зупинення і закінчення дізнання. Досудове слідство. Органи досудового слідства (слідчі підрозділи). Критерії розмежування досудового і судового слідства.

Загальні умови провадження досудового слідства. Співвідношення понять „загальні умови досудового розслідування” і „принципи кримінального процесу”. Система правил, що становлять загальні умови досудового розслідування.

Підслідність кримінальних справ: поняття, види. Процесуальне становище слідчого і особи, яка провадить дізнання. Початок, місце і строки провадження дізнання і досудового слідства. Об’єднання і виділення кримінальних справ. Розслідування кримінальних справ групою слідчих. Профілактична діяльність органів дізнання і досудового слідства. Форми взаємодії органів досудового слідства і дізнання. Недопустимість розголошення даних досудового розслідування. Застосування звукозапису, кінозйомки, відеозапису та інших науково-технічних засобів при проведенні слідчих дій. Кримінально-процесуальні акти розслідування: постанови, подання, протоколи слідчого. Оскарження дій та рішень слідчого.

Слідчі дії

Слідчі дії: поняття, ознаки, види (система). Загальні умови (правила) провадження слідчих дій. Співвідношення слідчих і процесуальних дій слідчого.

Допит свідка і потерпілого. Порядок виклику на допит. Процесуальні умови та порядок його проведення. Протокол допиту. Особливості допиту неповнолітнього.

12

Очна ставка: поняття, підстава та мета проведення. Процесуальні умови та порядок проведення. Протокол очної ставки. Особливості очної ставки між свідками і потерпілими.

Пред’явлення для впізнання: поняття і завдання. Види, процесуальні умови та порядок проведення. Протокол пред’явлення для впізнання. Перевірка фактичних даних отриманих у результаті пред’явлення для впізнання.

Обшук та виїмка: поняття та мета проведення. Підстави для проведення обшуку та виїмки. Процесуальні умови та порядок проведення обшуку. Особистий обшук. Процесуальний порядок проведення виїмки. Протокол обшуку та виїмки.

Накладення арешту на кореспонденцію. Підстави. Порядок накладення арешту. Постанова суду про накладення арешту. Огляд і виїмка кореспонденції. Протокол огляду і виїмки або затримання кореспонденції. Скасування арешту кореспонденції.

Зняття інформації з каналів зв’язку. Підстави. Подання слідчого. Постанова суду про знаття інформації з каналів зв’язку. Вивчення змісту знятої інформації. Складання протоколу зняття інформації. Винесення постанови про визнання фонозапису інформації доказом і приєднання його до справи. Припинення зняття інформації з каналів зв’язку.

Огляд: поняття і види. Підстави для проведення огляду. Процесуальні умови і порядок проведення огляду. Особливості проведення огляду житла чи іншого володіння особи. Особливості проведення ексгумації і огляду трупа.

Освідування: поняття та мета проведення. Процесуальні умови і порядок проведення. Протокол освідування. Оформлення судово-медичного освідування.

Відтворення обстановки і обставин події (слідчий експеримент): поняття, мета проведення та умови допустимості. Протокол відтворення обстановки і обставин події. Перевірка показань на місці.

Призначення і проведення експертизи. Підстави, процесуальні умови і порядок призначення експертизи. Права обвинуваченого при призначення і проведенні експертизи. Направлення обвинуваченого на стаціонарну експертизу. Висновок експерта: структура, зміст. Додаткова, повторна, комісійна і комплексна експертизи: підстави призначення, визначення експертів. Допит експерта. Порядок пред’явлення обвинуваченому матеріалів експертизи.

Одержання зразків для експертного дослідження: умови, підстави та порядок проведення. Доказове значення протоколу одержання зразків для експертного дослідження.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]