Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dek-1_fakhovy.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
69.49 Кб
Скачать

Фіксування цивільного процесу.

Фіксування судового засідання технічними засобами. Журнал судового засідання: зміст, порядок ведення. Право осіб, які беруть участь у справі, на ознайомлення із технічним записом судового засідання, журналом судового засідання і право подання зауважень щодо неповноти або неправильності їх запису.

Порядок розгляду зауважень щодо неповноти або неправильності технічного запису судового засідання, журналу судового засідання. Порядок складання та оформлення протоколів про окремі процесуальні дії.

Судове рішення.

Поняття та форми судових рішень. Відмінність рішення від ухвали.

Суть та значення рішення суду. Порядок ухвалення рішення суду. Вимоги, яким повинно відповідати судове рішення. Усунення недоліків рішення судом, який його ухвалив. Виправлення описок та арифметичних помилок у судовому рішенні. Додаткове рішення суду. Роз’яснення рішення суду. Зміст рішення суду (його складові частини). Визначення порядку та строку виконання рішення суду. Набрання рішенням суду законної сили. Негайне виконання рішення суду: види і підстави.

Ухвала суду першої інстанції: поняття, види, особливості законної сили. Зміст ухвали суду. Окремі ухвали, їх зміст і значення.

Поняття та значення вільного доступу до судових рішень. Єдиний державний реєстр судових рішень. Доступ до судових рішень заінтересованих осіб. Порядок офіційного опублікування та вільного доступу до судових рішень. Відомості, що не можуть бути розголошені в текстах судових рішень, відкритих для загального доступу.

3

Заочний розгляд справи.

Поняття та особливості заочного розгляду справи. Порядок і умови проведення заочного розгляду справи. Форма і зміст заочного рішення. Порядок, строк подання та зміст заяви про перегляд заочного рішення. Порядок розгляду заяви про перегляд заочного рішення. Повноваження суду при перегляді заочного рішення. Підстави для скасування заочного рішення. Наслідки скасування заочного рішення. Оскарження заочного рішення.

Наказне провадження.

Поняття, значення та особливості наказного провадження. Поняття та значення судового наказу. Вимоги, за якими може бути видано судовий наказ. Форма і зміст заяви про видачу судового наказу. Підстави та наслідки для відмови у прийнятті заяви про видачу судового наказу. Порядок розгляду заяв про видачу судового наказу. Судовий наказ: порядок видачі та зміст. Скасування судового наказу. Наслідки його скасування.

Окреме провадження.

Поняття та суть окремого провадження. Особливості окремого провадження.

Справи, що розглядаються в порядку окремого провадження. Процесуально-правові наслідки виникнення спору про право.

Особливості розгляду судом справ про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, а також про надання неповнолітній особі повної цивільної дієздатності.

Розгляд судом справ про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою. Зміст заяви про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою. Дії суду в разі появи фізичної особи, яку було визнано безвісно відсутньою або оголошено померлою.

Розгляд судом справ про усиновлення. Заява про усиновлення та документи, які додають до заяви про усиновлення. Процесуальні особливості розгляду справи про усиновлення. Рішення суду та особливості його виконання.

Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення. Підсудність. Форма та зміст заяви про встановлення факту, що має юридичне значення. Особи, які беруть участь в цій категорії справ. Умови встановлення юридичних фактів. Зміст рішення суду про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Розгляд судом справ про відновлення прав на втрачені цінні папери на пред'явника та векселі. Зміст заяви про визнання втраченого цінного паперу на пред'явника або векселя недійсним та відновлення прав на них. Дії суду після надходження до суду заяви від держателя втраченого цінного паперу на пред'явника або векселя. Права держателя цінного паперу на пред'явника або векселя щодо відшкодування збитків.

Особливості розгляду судом справ про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність. Зміст заяви про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність відповідної територіальної громади. Рішення суду про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність відповідної територіальної громади.

Розгляд судом справ про визнання спадщини відумерлою. Зміст заяви про визнання спадщини відумерлою.

Розгляд судом справ про надання особі психіатричної допомоги в примусовому порядку. Процесуальні особливості розгляду судом справ про обов'язкову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу.

Розгляд судом справ про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, щодо юридичних та фізичних осіб.

Процесуальні особливості розгляду судом справ про надання права на шлюб, про розірвання шлюбу за заявою подружжя, яке має дітей, про поновлення шлюбу після його розірвання, про встановлення режиму окремого проживання за заявою подружжя.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]