Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dek-1_fakhovy.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
69.49 Кб
Скачать

Пред’явлення позову. Відкриття провадження у справі.

Поняття та суть позовного провадження. Поняття позову. Елементи позову.

Види позовів. Матеріально-правова класифікація позовів. Позови про захист приватних і публічних інтересів. Позови про захист прав інших осіб. Позови про захист невизначеного коло осіб та групові позови. Непрямі (похідні) позови.

Право на позов і право на пред’явлення позову. Умови реалізації права на пред’явлення позову.

Забезпечення позову. Підстави забезпечення позову. Види забезпечення позову. Виконання ухвал суду про забезпечення позову. Заміна виду забезпечення позову. Скасування заходів забезпечення позову. Правові наслідки порушення заборон, пов'язаних із застосуванням окремих забезпечувальних заходів. Відшкодування збитків, завданих забезпеченням позову, та повернення предмета застави.

Процесуальний порядок пред’явлення позову. Форма та зміст позовної заяви. Документи, які додаються до позовної заяви.

Залишення позовної заяви без руху. Повернення позовної заяви. Відкриття провадження у справі. Підстави відмови у відкритті провадження у справі. Зустрічний позов, його форма, зміст та порядок пред'явлення. Заперечення проти позову. Об’єднання та роз’єднання позовів.

Провадження у справі до судового розгляду.

Поняття і значення підготовки справи до судового розгляду. Цілі та завдання підготовки справи до судового розгляду.

Процесуальні дії судді при провадженні у справі до судового розгляду. Ухвали, що виносяться при підготовці справи до судового розгляду. Попереднє судове засідання: завдання, порядок та строки проведення. Закінчення процесу без ухвалення рішення в ході попереднього судового засідання.

Судові доручення. Процесуальний порядок виконання судового доручення.

Призначення справи до розгляду.

Належне повідомлення осіб, які беруть участь у справі, як необхідна умова для проведення судового засідання.

Судові виклики і повідомлення: поняття, зміст, порядок вручення. Оголошення про виклик.

Правові наслідки належного і неналежного повідомлення учасників цивільного процесу. Обов'язок осіб, які беруть участь у справі, повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) та про причини неявки в судове засідання. Розшук відповідача.

Судовий розгляд.

Поняття та значення судового розгляду. Основні етапи судового розгляду. Строки розгляду цивільних справ.

Роль головуючого в керівництві судовим розглядом справи. Порядок в засіданні суду. Колегіальний і одноособовий розгляд цивільних справ.

Підготовча частина судового розгляду.

Наслідки неявки до суду осіб, викликаних у судове засідання.

Відводи судді та інших учасників процесу (підстави та порядок вирішення). Розгляд судом заяв і клопотань осіб, які беруть участь у справі.

Розгляд справи по суті. Відмова позивача від позову. Зміна позову. Визнання позову відповідачем. Мирова угода сторін.

Порядок дослідження доказів.

Судові дебати: зміст, процесуальний порядок. Репліки. Повернення до з'ясування обставин справи. Ухвалення та оголошення судового рішення.

Форми тимчасового припинення провадження у справі.

Перерва в судовому засіданні. Відкладення розгляду справи. Зупинення провадження у справі: поняття, підстави, порядок і правові наслідки. Строки, на які зупиняється провадження у справі. Відновлення провадження у справі. Закінчення провадження без ухвалення рішення суду по справі: закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду. Закриття провадження у цивільній справі: поняття, підстави, порядок і правові наслідки. Залишення заяви без розгляду: суть, підстави, порядок і правові наслідки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]