Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dek-1_fakhovy.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
69.49 Кб
Скачать

Постановлення вироку

Вирок та ухвала суду (постанова судді). Поняття і значення вироку як акту правосуддя. Законність, обґрунтованість, справедливість і вмотивованість вироку. Види вироків. Підстави винесення виправдувального вироку. Види обвинувальних вироків і підстави їх постановлення. Правила зміни обвинувачення, сформульованого в постанові про призначення справи до судового розгляду, при постановленні обвинувального вироку.

Питання, що вирішуються судом під час постановлення вироку. Вирішення цивільного позову. Вирішення питань про речові докази та судові витрати.

Зміст і форма вироку. Вступна, мотивувальна і резолютивна частина вироку.

Постановлення вироку. Порядок проведення наради суддів. Таємниця наради суддів. Роль головуючого при постановленні вироку в нарадчій кімнаті. Підписання вироку. Окрема думка судді. Проголошення вироку і вручення його копії.

Ухвала суду (постанова судді); зміст, форма, порядок винесення. Окрема ухвала суду (окрема постанова судді). Підстави і порядок її винесення. Контроль за виконанням окремих ухвал (постанов).

Апеляційне провадження

Перевірка законності і обґрунтованості вироків та інших рішень суду –необхідна умова здійснення правосуддя в кримінальних справах. Поняття і загальна характеристика апеляційного провадження. Суть і завдання стадії перегляду вироків, ухвал і постанов суду в апеляційному порядку. Основні риси апеляційного провадження. Судові рішення, на які може бути подана апеляція. Суди, які розглядають справу в апеляційному порядку. Особи, які мають право подати апеляцію.

Зміст апеляції. Порядок і строки апеляційного оскарження та наслідки його недотримання. Особливості подання апеляції прокурором та захисником. Доповнення, зміна і відкликання апеляції. Наслідки подання апеляції.

Попередній розгляд справи апеляційним судом. Питання, які підлягають вирішенню у зв’язку з підготовкою справи до апеляційного розгляду. Рішення, які може прийняти апеляційний суд при попередньому розгляді справи.

Порядок розгляду справи апеляційним судом. Підготовча частина судового засідання в апеляційній інстанції. Випадки проведення судового слідства в суді апеляційної інстанції. Обсяг перевірки справи апеляційним судом.

Підстави для скасування або зміни рішень суду першої інстанції апеляційним судом. Рішення, які вправі прийняти апеляційний суд за результатом розгляду справи. Повернення справи на додаткове розслідування чи новий судовий розгляд. Зупинення розгляду справи і закриття справи.

Ухвала апеляційного суду та її зміст. Постановлення апеляційним судом свого вироку (постанови). Порядок складання ухвали чи вироку (постанови) та їх оголошення. Окрема думка судді апеляційного суду. Окрема ухвала суду.

Порядок перевірки апеляційним судом ухвал суду і постанов судді, які підлягають апеляційному оскарженню.

Перегляд справ у касаційній інстанції

Суть і завдання касації за чинним законодавством. Судові рішення, що можуть перевірятися у касаційному порядку. Суб’єкти процесу, які вправі порушити касаційне провадження. Основні риси касаційного провадження.

Суб’єкти та строки касаційного оскарження (внесення касаційного подання). Порядок касаційного оскарження та внесення касаційного подання. Прийняття справи, що розглядались апеляційним судом, з касаційною скаргою і поданням до касаційного розгляду. Вивчення касаційної скарги і подання суддею касаційного суду і вирішення питання про витребування справи. Призначення касаційної скарги чи подання (разом зі справою) до касаційного розгляду. Доповнення, зміна і відкликання касаційної скарги чи подання. Прийняття касаційним судом нових матеріалів.

Розгляд справи касаційним судом. Особи, які беруть участь у розгляді справи в касаційному порядку. Обсяг здійснюваної перевірки. Особливості оцінки доказів касаційним судом.

Рішення, які вправі прийняти касаційний суд за результатами розгляду справи. Підстави для скасування вироку, ухвали чи постанови або їх зміни. Недопустимість погіршення касаційним судом становища засудженого чи виправданого. Ухвала суду касаційної інстанції. Обов’язковість вказівок касаційної інстанції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]