Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dek-1_fakhovy.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
69.49 Кб
Скачать

Апеляційне провадження.

Поняття та значення апеляційного провадження в цивільному процесі. Право апеляційного оскарження: суб'єкти та особливості реалізації. Об'єкти апеляційного оскарження. Строки апеляційного оскарження. Форма і зміст заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги. Порядок подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги. Порядок прийняття апеляційної скарги до розгляду. Підстави для повернення апеляційної скарги. Приєднання до апеляційної скарги, доповнення, зміна апеляційної скарги або відкликання її чи відмова від неї. Підготовка розгляду справи апеляційним судом. Межі розгляду справи апеляційним судом. Порядок розгляду справи апеляційним судом. Повноваження апеляційного суду. Підстави для відхилення апеляційної скарги і залишення рішення без змін. Підстави для скасування рішення суду першої інстанції та ухвалення нового рішення або зміни рішення. Підстави для скасування рішення із закриттям провадження у справі або залишенням заяви без розгляду. Підстави для скасування рішення суду і передачі справи на новий розгляд. Підстави для відхилення скарги на ухвалу суду першої інстанції або зміни чи скасування ухвали. Ухвала та рішення апеляційного суду, їх зміст. Окрема ухвала апеляційного суду. Законна сила рішення і ухвали апеляційного суду. Порядок розгляду апеляційної скарги, що надійшла до апеляційного суду після закінчення апеляційного розгляду справи.

Касаційне провадження.

Поняття та значення касаційного провадження. Право та строк касаційного оскарження. Порядок подання, форма та зміст касаційної скарги. Відкриття касаційного провадження у справі. Підстави для повернення касаційної скарги. Підстави для відмови у відкритті касаційного провадження у справі. Приєднання до касаційної скарги, доповнення, зміна касаційної скарги або відкликання її та відмова від неї. Підготовка справи до касаційного розгляду, попередній розгляд справи. Процесуальний порядок та строк розгляду справи судом касаційної інстанції. Межі розгляду справи судом касаційної інстанції. Повноваження суду касаційної інстанції. Підстави для відхилення касаційної скарги і залишення рішення без змін. Підстави для скасування рішення і передачі справи на новий розгляд. Підстави для скасування судових рішень і залишення в силі судового рішення, скасованого помилково. Підстави для скасування рішення із закриттям провадження в справі або залишенням заяви без розгляду. Підстави для скасування судових рішень і ухвалення нового рішення або зміни рішення. Підстави для відхилення касаційної скарги на ухвалу суду або її зміни чи скасування. Порядок ухвалення рішення та постановлення ухвал судом касаційної інстанції. Ухвала та рішення суду касаційної інстанції, їх зміст. Окрема ухвала касаційного суду. Порядок розгляду касаційної скарги, що надійшла до суду касаційної інстанції після закінчення касаційного розгляду справи.

Провадження у зв’язку з винятковими та нововиявленими обставинами.

Значення та особливості провадження у зв’язку з винятковими обставинами. Суб'єкти оскарження судових рішень у зв’язку з винятковими обставинами. Підстави оскарження у зв'язку з винятковими обставинами. Порядок подання скарги у зв'язку з винятковими обставинами. Допуск скарги до провадження у зв’язку з винятковими обставинами. Порядок провадження у зв'язку з винятковими обставинами. Повноваження Верховного Суду України при розгляді справи у зв'язку з винятковими обставинами. Законна сила рішень і ухвал Верховного Суду України. Перегляд рішень, ухвал суду та судових наказів як самостійна стадія цивільного процесу.

Підстави перегляду у зв’язку з нововиявленими обставинами. Відмінність нововиявлених обставин від нових доказів. Коло осіб, які мають право порушувати питання про перегляд справи у зв’язку з нововиявленими обставинами. Суди, що здійснюють перегляд у зв’язку з нововиявленими обставинами. Строк подання заяв про перегляд у зв'язку з нововиявленими обставинами. Форма і зміст заяви про перегляд у зв'язку з нововиявленими обставинами. Розгляд заяви про перегляд у зв'язку з нововиявленими обставинами. Порядок відновлення втраченого судового провадження. Особи, які мають право звертатися до суду із заявою про відновлення провадження. Підсудність заяви про відновлення втраченого провадження. Зміст заяви про відновлення втраченого провадження. Наслідки недодержання вимог до змісту заяви, відмова у відкритті провадження у справі або залишення заяви без розгляду. Розгляд справи. Рішення суду.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]