Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dek-1_fakhovy.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
69.49 Кб
Скачать

Касацiйне оскарження рiшень, ухвал та постанов господарського суду. Перегляд судових рiшень Вищого господарського суду України Верховним Судом Украiни

Сутність касацiйного оскарження. Право касацiйного оскарження, його суб'єкти й об'єкти. Строк, порядок подання i змiст касаційної скарги. Порушення процесу перегляду судових рiшень у касацiйному порядку. Розгляд справи у касацiйнiй iнстанцiї. Повноваження касацiйної iнстанцiї. Постанова суду, касацiйної iнстанції.

Перегляд судових рiшень Вищого господарського суду України Верховним Судом України.

Провадження у зв'язку з нововиявленими обставинами .

Понятrя перегляду судового рiшення за нововиявленими обставинами. Засади перегляду. Порядок i строк подання заяви про перегляд рiшення, ухвали, постанови. Розгляд заяви. Оформлення наслiдкiв перегляду.

Особливостi провадження у справах про банкрутство.

Iнститут банкрутства. Понятrя банкрутства. Суб'єкти банкрутства. Учасники процедури банкрутства. Провадження у справах про банкрутство. Забезпечення інтересів кредиторiв. Судовi процедури щодо боржника. Розпорядження майном боржника. Санацiя. Лiквiдацiйна процедура. Мирова угода. Припинення провадження у справi про банкрутство. Особливостi процедури банкрутства окремих суб'єктiв пiдприємництва.

Процесуальнi питання, пов 'язанi з виконанням судових рiшень господарських судiв

Виконання рiшень, ухвал, постанов господарського суду - заключна стадiя господарського процесу. Наказ господарського суду i направлення його для виконання. Змiст наказу. Загальнi правила виконавчого провадження. Замiна способу виконання рiшення. Видача дублiката наказу. Вiдстрочка, розстрочка і зупинення виконавчого провадження. Поворот виконання рiшення, постанови. Вiдповiдальнiсть за невиконання судового акта.

Вирiшення господарських спорiв третейським судом.

Третейськi суди: поняття, місце у системі господарської юрисдикції та їx значення. Види третейських судiв. Угода про передачу спору на вирiшення третейського суду. Пiдвiдомчiсть справ. Порядок створення третейських судiв. Склад третейського суду. Порушення справи i порядок її розгляду. Рiшення третейського суду. Виконання рiшень третейського суду.

Мiжнародний комерцiйний арбiтраж при Торгово-промисловiй палаті України.

Провадження у справах за участю iноземних пiдприємств I органiзацiй. Мiжнародне спiвробiтництво в сферi господарського судочинства

Процесуальнi права iноземцiв. Компетенцiя господарських судiв в Україні за участю iноземцiв. Судовий iмунiтет. Судовi доручення та їx виконання. Спiвробiтництво та взаємодопомога господарських судiв рiзних держав. Угода мiж державами СНД з правових питань. Вирiшення спорiв, пов'язаних iз господарською дiяльнiстю у державах - учасницях СНД.

Рiшення iноземних судiв. Визнання та виконання рiшень iноземних судових opганів. Суд, компетентний розглядати клопотання iноземного стягувача про визнання та виконання рiшення iноземного суду. Змiст клопотання про визнання та виконання рiшення iноземного суду. Документи, якi додаютъся до клопотання. Порядок розгляду клопотання. Пiдстави для вiдмови у задоволеннi клопотання про надания дозволу на примусове виконания рішення іноземного суду.

Порядок примусового виконання рiшення iноземного суду.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]