Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом спеціаліста.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
7.65 Mб
Скачать

4.4 Матеріали для зведення будівлі, обґрунтування їх вибору.

Основними факторами вибору будівельних матеріалів були:

1.Економічність ;

2.Довговічність;

3.Якість;

4.Естетичнний фактор;

5.Екологічний фактор.

Розділ 5. Інженерні мережі і інженерне обладнання будівлі

Блискавкозахист.

З апроектована будівля відноситься до висотних будівель. Такі будівлі першими сприймають на себе грозові розряди. Тому для відведення електророзрядів на покрівлі встановлюються блискав­коприймачі, які з'днуються з металевими елементами каркасу бу­дівлі, який в свою чергу заземлюється, що забезпечує надійний блискавкозахист будівлі і частини прилеглої до неї території.

Сміттєвидалення.

Для збору і видалення сміття з кожного поверху влаштовується сміттєпровід, по якому сміття поступає в контейнери для сміття, розташовані на першому поверсі в відокремлених приміщеннях (камерах-сміттєзбірниках). З контейнерів сміття потрапляє в централізовану систему.

Вентиляція.

Вентиляція приміщень будівлі припливно-витяжна і здійсню­ється через вентиляційну систему коробів, прокладених в товщі внутрішніх стін. Короби з кожного поверху об'єднуються в верти­кальні повітропроводи, які доходять до вентиляційних камер, які розташовані на технічному поверсі (останній поверх). Вентиля­ційна система обладнана рекуператорами (прилади, які утилізують тепло повітря, що виходить назовні і даним теплом обігрівають свіже повітря, що поступає в приливну систему вентиляції. Си­стема рекуперації дозволяє не тільки освіжати повітря, а й під­тримувати стабільний температурний режим приміщень. Припливна вентиляція приміщень - примусова. Вентиляційні установки, які встановлені в вентиляційних камерах, обладнані вентиляторами в шумозахисному виконанні.

Опалення.

Опалення приміщень житлової групи - централізоване. Для забезпечення будівлі теплом, теплоносій - вода подається від квартальної котельні.

Теплоносій подається в приміщення по металопластикових тру­бах.

Водопостачання і водовідведення.

Водопостачання приміщень запроектованої будівлі здійсню­ється від міських інженерних мереж. Постачання води здійсню­ється енергозберігаючими трубами "Екофлекс-Термо" — ізольо­вані труби для застосування в якості зовнішніх та внутрішніх сис­тем гарячого водопостачання.

Водовідведення здійснюється з допомогою поліетиленових труб типу "Henko". Системи каналізації з офісної будівлі і кафе­терію виконані відособлено одна від одної згідно санітарних вимог.

В санітарно-технічних приміщеннях використовують нові­тнє сантехнічне обладнання- умивальники, унітази, пісуари, фі­рми "ATRIO", а також крани, змішувачі, полотенцесушки, які зру­чні при користуванні і забезпечують регулювання і контроль тиску води.

Кондиціювання повітря. Центральне пиловидалення.

Приміщення будівлі, для нормальної роботи вимагають чистоти повітря, регулювання температурного режиму. Для забезпечення цих вимог, в приміщеннях загального призначення встановлюються кондиціонери з канальними системами фірми "ONLINE". Канальні кондиціо­нери мають ряд переваг над іншими кондиціонерами. По-перше, канальні кондиціонери невидимі, по-друге, такий кондиціонер створює мікроклімат не тільки в окремій частині приміщення, а й допомагає уникнути перепадів температур.