Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MEV.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
309.25 Кб
Скачать

Пляжі і розваги Тунісу

Невід'ємна частина будь-якого курорту в Тунісі - прекрасні пляжі з дивовижно білим і дрібним піском. Всього в Тунісі 1200 км. прекрасних піщаних пляжів.

Більшість готелів знаходяться на березі і мають власний пляж. Але навіть нечисленні міські готелі обов'язково мають власну ділянку на пляжі. У Тунісі немає приватних закритих пляжів. Але кожен готель має в своєму розпорядженні свою "зону" за чистоту якої він відповідає.

Покидаючи пляж, не забудьте зібрати ваше сміття в пакет і донести його до найближчого сміттєвого бака.

Ваша безпека під час купання гарантується лише на водному просторі, відміченому буйками. Якщо ви заплили далеко від береги, та течія, непомітна під час відпливу, може понести вас далеко у відкрите море. Пам'ятайте також, що за буйками на вас може налетіти водний мотоцикл, серфінг, катамаран або катер. Ніяких небезпечних для людини морських змій і риб біля берегів Тунісу не водиться.

Тунiс - ідеальне місце для прекрасного відпочинку, який відрізняється вражаючою різноманітністю: невичерпні можливості для активного відпочинку, екскурсії, серфінг, гольф, сафарі і повні пригод подорожі на верблюдах по барханах Південної Сахари назустріч новій зорі. Додайте до цього прекрасний європейський сервіс, чистісіньке море і золоті пляжі, приголомшливу кухню, м'який клімат і неповторну східну екзотику...

Міста і курорти Джерба

Джерба - острів легенд і старовинних звичаїв - чудовий куточок, розташований між небом і морем.

Джерба – найбільш важливий центр рибальства в Тунісі і можливо один з найбагатших риболовецьких районів на всьому узбережжі Середземномор'я.

Головне місто острова – це також і порт, називається Хумт-сук – "торговий квартал". Населення налічує більше 20 000 жителів. У його ресторанчиках можна спробувати найсмачнішу рибу Тунісу з місцевим вином або фініковим лікером. Також можна спробувати і "лагмі" – фініковий сік.

Старе місто, Медіна – це лабіринт вузьких вулиць з торговими лавками і заїжджими дворами. На острові злилися різні культури: поряд з мусульманами живе єврейське населення. У місті знаходиться три мечеті, що відносяться до різних культів, а також "Гриби" – найстародавніша синагога. Це культова будівля налічує 2600 років. Щороку в травні до нього збираються паломники зі всього світу. І саме тут зберігається найстародавніша в світі тора. Там же розташовані фортеця Борж Газі Мустафа і музей народного мистецтва і традицій, будівлі якого були побудовані в XII ст. На околицях Хумт-сука знаходиться знаменита мечеть Абу Мессвер.

На острові багато підземних джерел, ростуть пальми, оливкові, інжирні і фруктові дерева.

На південний захід тягнеться заболочена, тіниста місцевість. Сюди під час морських відливів злітаються фламінго, білі чаплі, чайки і крячки.

Кайруан

Сьогодні місто населяє майже 100 000 жителів. Місто є центром виробництва знаменитих вузликових килимів, які можна купити тут же, в численних магазинах. У місті знаходиться пам'ятник килимам, як символ Кайруана.

Основною визначною пам'яткою Кайруана є мечеть Сиди Окба (названа в честь засновник міста - арабського полководця на ім'я Окба ібн Нафі). Велика мечеть справляє враження фортеці. І, треба сказати, враження вірне - в перші роки свого існування мусульмани захищалися від візантійців і берберів, у разі нападу, ховаючись від них за неприступними стінами.

Також цікавий для відвідин Національний музей ісламського мистецтва.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]