Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма практики 4-й курс.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
155.12 Кб
Скачать
  1. Зміст практики

    1. Дисципліни спеціалізації "Технічний сервіс"

3.1.1. Форма господарювання. Система управління. Склад інженерної служби .

3.1.2. Опис майстерні (СТО), де проводиться діагностування та технічний сервіс техніки . Вказати нові методи діагностування (комп'ютерна діагностика і наведенням основних характеристик та принципу дії обладнання. При цьому необхідно провести планування з наявним обладнанням і його балансову вартість Кількість робітників, ІТР, часові тарифні ставки робітників.

3.1.3. Опис робочою місця автослюсаря (слюсаря-ремоитника) з плануванням, застосовуємий інструмент, обладнання, його призначення .

3.1.4. Описати пронес діагностування або технічного обслуговування двигуна (трансмісії, кузова, системи охолодження, системи живлення, системи електрообладнання, системи гальмування, системи кондиціювання), технологічний процес дефектації його частин (3-4 деталі) і технологічний процес усунення дефектів (з приведенням ескізів по кожній операції, норм часу на виконання і кваліфікації робітника). Прийняти безпосередню участь у технічному обслуговуванні машин .

3.1.5. Заходи по охороні праці при проведенні ремонтних робіт пропозиції по їх покращенню.

    1. Дисципліни спеціалізації "Механізація рослинництва"

      1. Вивчити прогресивні технології вирощування основних польових культур в конкретному господарстві і технічне забезпечення кожної технології .

На прикладі двох-трьох вирощуємих основних культур показати , як використовуються кращі сучасні досягнення науки і практики в технології вирощування культур та засобів механізації відповідно вимогам технології.

      1. Привести технологічні карти на виконування двох основних культур , які використовується в господарстві. Показати, як використовуються засоби механізації відповідно технологічним картам, котрі виконують своєчасно і якісно технологічні операції .

      2. Виконати або безпосередньо прийняти участь в технологічній підготовці однієї із використовуваємих машин (плуг, борона, культиватор, машина для внесення основних добрив, сівалки або саджалки культиватор-підживлювач, обприскувач, обпилювач, сінокосарка, сінні граблі, підбирач-кантувач, прес- підбирач, силосозбиральна машина, жатка для скошування в валки, підбирач вал­ків, зернозбиральний комбайн для прямого комбайнування зернових культур, бурякозбиральні, картоплезбиральні, льонозбиральні, коноплезбиральні і інші машини, які використовуються в господарстві ) .

В звіті вказати детально: агровимоги до технологічної операції, технологічні допуски для наладки машини, ключі і інші інструменти та вимірювальні прилади, порядок і способи виконання кожного кроку наладки машини. Описати метод післяналадочного контролю підготовленої робочої машини і агрегату в цілому перед виходом в поле. Ілюструвати кресленнями і схемами відповідні положення робочих та допоміжних органів в цілому агрегату з приведенням числових показників.

      1. Виявити ділянки і сформувати свою думку по енергозбереженню при виробництві продукції рослинництва в господарстві.

      2. Вивчити інженерну службу в господарстві (структури і функції) Сформувати свою думку по покращенню її роботи .

      3. Вивчити систему забезпечення технічного машиновикористання в господарстві Яким операціям піддається заново придбана або капітально відре­монтована машина (особливо трактори, автомобіль, комбайн)? Як забезпечується технічне обслуговування машин в період їх використання? (Як планується і виконується система технічного обслуговування ЩТО; ТО-1; ТО-2; ТО-3; СТО). Сформувати свою думку про покращення технічного машиновикористання в господарстві. Вивчити застосування в господарстві технічного сервісу спеціалізованими організаціями техсервісу. Сформувати свою думку про вдосконалення цього процесу.

      4. Ознайомитися з охороною праці при механізованому виробництві продукції рослинництва, засобів протипожежної безпеки.

      5. Вивчити забезпечення захисту довкілля при виконанні робіт в рослинництві.

      6. Перелік питань індивідуальних завдань.

  1. Вивчити і виконати аналіз використання енергетичних джерел при виконанні робіт в рослинництві (трактори, автомобілі, коні, воли і інші тварини, комбайни і самохідні машини, стаціонарні двигуни, електрична енергія (центра­лізована і місцева та резервні електростанції). В звіті вказати, для яких цілей ви­користовується кожне із названих енергоджерело і сформулювати свою думку як покращити енерговикористання, показати шляхи енергозбереження в господарст­ві.

  2. Вивчити і виконати аналіз структури та використання тракторів в гос­подарстві. Виявити ступінь відповідності наявних тракторів в господарстві по­требам виробничої діяльності господарства. Які і скільки тракторів повинно бути в господарстві

  3. Вивчити і виконати аналіз структури та використання автомобілів в господарстві. Виявити ступінь забезпеченості господарства автомобільними транспортними засобами для виробництва продукції рослинництва. Сформувати думку, як покращити транспортні перевезення і використання в господарстві транспортних засобів .

  4. Виявити і виконати аналіз використання не автомобільних транспортних засобів при виробництві продукції рослинництва в господарстві. Вказати, який не автомобільний транспорт доцільно використати в господарстві .

  5. Вивчити структуру перевезення вантажів при виробництві продукції ро­слинництва в господарстві. Вказати, які види вантажів рослинництва привозяться в господарстві.

  6. Вивчити і проаналізувати структуру і стан доріг на території господарс­тва і вантажопотоків, які використовуються в рослинництві господарства. Вияви­ти вплив стану доріг, мостів, переїздів на продуктивність.

  7. Вивчити і проаналізувати роботу завантажувальних та розвантажувальних засобів і їх вплив на продуктивність транспортних та інших агрегатів задіяних в рослинництві господарства .

  8. Вивчити структуру ґрунтообробних машин їх використання і відповід­ність запитам технології виробництва продукції рослинництва в господарстві. Виявити, які ґрунтообробні машини доцільніше придбати господарству.

  9. Вивчити структуру наявних в господарстві засобів механізації для внесення основних добрив в грунт . Сформувати свою думку для покращення механізованого внесення основних добрив в грунти господарства .

  10. Вивчити наявність посівних і садильних машин в господарстві . Виявити відповідність цих машин сучасним вимогам технології виробництва в господарстві.

  11. Вивчити і проаналізувати роботу посівних машин при проведенні сівби зернової культури на конкретному полі. Зробити розрахунки структури, організації і режиму роботи посівного агрегату. Поворотні смуги, лінії проходу посівного агрегату, місця завантаження сівалок насінням і добривом, кількість насіння і добрив, що необхідно підвозити до кожного завантаження . Детально розрахувати процес завантаження посівного агрегату насінням і добривом і інше .

  12. Вивчити і проаналізувати підготовку до посіву цукрових буряків посівного агрегату. Детально описати технологічну наладку бурякової сівалки.

  13. Вивчити і проаналізувати підготовку до посіву кукурудзи на зерно і на силос посівного агрегату. Детально описати технологічну наладку кукурудзяної сівалки і посівного агрегату в цілому .

  14. Вивчити і проаналізувати підготовку до міжрядного обробітку з підживленням тракторного агрегату при обробітку однієї із просапних культур (кукурудзи, цукрових буряків, картоплі, гречки і інше ).

  15. Вивчити і виконати технологічну наладку тракторного агрегату для виконання робіт по захисту рослин від шкідників, хвороб (обприскувати, обпилю­вати, аерозольного агрегату і інше). Показати, як контролюється на полі якість роботи обприскувача та обпилювача.

  16. Вивчити і описати роботу агрегату для збирання кукурудзи на силос, та організацію проведення силосозбиральних робіт. Як комплектується високо­продуктивний комплекс для збирання кукурудзи на силос.

  17. Вивчити, які технології використовуються в господарстві при збиранні сіяних і несіяних трав на сіно. Запропонувати доцільну технологію збирання трав на сіно і раціональне технічне забезпечення вимог технології в господарстві.

  18. Вивчити технологію збирання зернових, зернобобових та круп'яних культур роздільним комбайнованим способом. Виявити, як забезпечується формування оптимальних валків .

  19. Вивчити технологію збирання зернових, зернобобових та круп'яних культур прямим комбайнуванням з подрібненням соломи і без подрібнення. Виконати розрахунки високопродуктивної роботи комбайна і узгодження з ним транспортних засобів.

  20. Вивчити технологію транспортування з поля соломистих продуктів і способи їх сортування. Вказати, які засоби механізації доцільно використовувати при виконані роботи по збиранню соломистої частини врожаю.

  21. Вивчити технологію збирання цукрових буряків при прямоточному, перевалочному і прямочно-перевальному способах. Як організувати високопродуктивну і якісну роботу бурякозбирального комплексу?

  22. Вивчити технологію збирання картоплі і розрахувати оптимальні: структуру комплексу і режими роботи картоплезбиральної машини.

  23. Вивчити технологію збирання льону і провести розрахунки оптималь­них режимів роботи машин, задіяних на збирання.

  24. Вивчити технологію збирання овочевих культур і машини, які викори­стовуються в господарстві для цих цілей.

  25. Ознайомитися з технологіями первинної обробки зібраного врожаю в господарстві. Запропонувати заходи по покращенню первинної обробки зібраного врожаю.