Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма практики 4-й курс.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
155.12 Кб
Скачать

Міністерство аграрної політики України

Сумський державний аграрний університет

Наскрізна програма практики і методичні вказівки до її виконання. Частина 4

(для студентів четвертого курсу факультету механізації сільського господарства із спеціальності 6.091902 "Механізація сільського господарства")

Суми 2010

ББК 40.72. Π 81

УДК 631.173.2

Укладачі: дисципліни спеціалізації – Довжик М.Я.; трактори і автомобілі – Руденко В.А.; с.-г. машин - Яцун С.С.; машиновикористання у рослинництві – Саржанов О.А.; Барабаш Г. І.; машини та обладнання для тваринництва – Комков В.М.; технологія та обладнання для переробки і зберігання с.-г. продукції – Кузема О.С.; надійність та ремонт с.-г. техніки - Тарельник В.Б., Ребенко І.М.; основи підприємницької діяльності – Вавулін О.І.; основи охорони праці – Шандиба О.Б.; основи екології – Баштовий М.Г.

Π 81 Наскрізна програма практики і методичні вказівки до її виконання. Частина 4 (для студентів 4 курсу факультету механізації сільського господарства із спеціальності 8.091902 "Механізація сільського господарства").-Суми: Сумський національний аграрний університет. 2010. - 22с.

В програмі та методичних вказівках приводяться організація, зміст практики та вимоги до її виконання і оформлення звіту.

Рецензенти: Саржанов О.А. – к.т.н., доцент, зав. кафедрою «Експлуатації техніки», Тарельник В.Б. – д.т.н., професор, зав. кафедрою «Технічний сервіс»

Відповідальний за випуск декан факультету механізації сільського господарства, Довжик М.Я.

Друкується згідно з рішенням методичної ради університету

(протокол № ___ від ______________ року)

Рекомендовано до видання вченою радою ННІТІ СНАУ

протокол № 7 від 22 березня 2010 р.

© Сумський національний аграрний університет , 2010

  1. Мета і завдання практики

Практика студентів має за мету закріпити та поглибити знання , які вони одержали в процесі навчання , а також закріпити практичні навички стосовно будови, роботи, регулювання, оволодіння прийомами підготовки до роботи і на­лагоджування автотракторної і сільськогосподарської техніки.

Основними заеданиями практики є:

-придбання практичних навичок по організації раціонального використан­ня і технічного наладжування машино-тракторного парку;

-вивчення технології і комплексної механізації виробничих процесів в зе­млеробстві;

-вивчення передового досвіду використання МТП і організація інженерно- технічної служби господарства;

-ознайомлення з загальною структурою і технологією виробництва капіта­льного ремонту тракторів, автомобілів і с.-г. машин;

-одержання практичних навичок по організації і виконанню робіт на окре­мих виробничих ділянках ;

-придбання уміння правильного оформлення документів по ремонтному діловодству;

-придбання навичок експлуатації машин та обладнання тваринницьких ферм і по переробці с.-г. продукції;

-ознайомитись з основами підприємницької діяльності ; -участь в організаційній роботі по охороні праці на виробничий ділянці і контроль за виконанням вимог техніки безпеки на робочих місцях; -виконання індивідуального завдання.