Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_диплом_КФ_ЗНУ_1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
277.5 Кб
Скачать

7. Рекомендації щодо оформлення дипломної роботи

Основним документом, що регламентує оформлення дипломної роботи є Методичні вказівки до оформлення курсових, кваліфікаційних і дипломних робіт для студентів напрямів підготовки: "Соціологія", "Психологія", "Економічна кібернетика", "Облік і аудит", "Менеджмент" заочної форми навчання. – Кривий Ріг: КФ ЗНУ, 2010/ Потопа К.Л., Литвин Н.В.

Остаточно оформлена робота повинна відповідати всім вимогам, що наводяться у зазначених методичних вказівках.

8. Процедура виконання дипломної роботи

Можна виділити такі основні етапи підготовки дипломної роботи:

а) вибір теми та отримання завдання на дипломну роботу;

б) робота безпосередньо над змістом:

  • опрацювання літературних джерел;

  • підготовка необхідних даних практичного характеру;

  • написання тексту дипломної роботи;

  • оформлення роботи за відповідними нормами;

в) отримання відгуку наукового керівника;

г) проходження нормоконтролю;

д) передзахист дипломної роботи.

Дипломна робота виконується протягом двох семестрів навчання. Для оформлення дипломної роботи студентові надається час, згідно з навчальним планом, перед поданням дипломної роботи до захисту.

Студенти обирають напрямок наукового дослідження та узгоджують орієнтовну тему дипломної роботи з науковим керівником на початку вересня поточного року, згідно із затвердженим графіком навчального процесу.

Завідувач кафедри готує наказ про затвердження вибраних студентами тем дипломних робіт і призначення наукового керівника кожної роботи.

Студент може вдосконалити або змінити назву своєї дипломної роботи протягом навчального року, але не пізніше, ніж за три місяці до терміну подання завершеної роботи на кафедру.

Після затвердження теми керівник дипломної роботи видає студентові завдання на виконання дипломної роботи.

Протягом навчального року студенти збирають та опрацьовують інформацію, що має відношення до проблем, які піднімаються в дипломній роботі.

Науковий керівник дипломної роботи дає рекомендації щодо джерел інформації. Для допомоги студентам у написанні дипломної роботи в разі необхідності може залучатися консультанти з числа підприємців, що використовують економіко-математичні моделі у відповідних сферах економіки, або провідних учених науково-дослідних та вищих навчальних закладів, фахівців у галузі економіко-математичного моделювання.

За правильність розрахунків та зроблених на їх основі висновків відповідальність несе студент - автор дипломної роботи та науковий керівник.

На завершену роботу науковий керівник складає і підписує відгук, у якому відображаються:

  • актуальність дослідження;

  • характеристика кожного розділу роботи;

  • рівень використання автором теоретичних знань для розв'язання конкретних практичних завдань;

  • глибина і комплексність аналізу досліджуваних проблем;

  • прогресивність і ефективність запропонованих заходів;

  • основні методи дослідження;

  • недоліки.

Дипломна робота, підписана автором, з письмовим відгуком наукового керівника подається завідувачу кафедрою. За умови відповідності поданої роботи всім вимогам «Положення про підготовку дипломної роботи» та цим методичним вказівкам завідувач кафедри приймає рішення про допуск студента до захисту і робить відповідний запис на дипломній роботі. В разі невідповідності дипломної роботи вищезгаданим вимогам завідувач кафедри може не допустити студента до захисту. Таке рішення затверджується на засіданні кафедри економічної кібернетики.

Дипломна робота, що допущена до захисту, направляється на зовнішню рецензію. До рецензування залучаються спеціалісти установ чи підприємств, які є фахівцями напрямку, що досліджується в дипломній роботі. Для студентів, які навчаються без відриву від виробництва, рецензентом дипломної роботи повинен виступати фахівець підприємства (установи), де студент працює, для інших студентів - фахівець із підприємства (установи) - бази практики. Рецензентами також можуть бути викладачі інших вищих шкіл чи викладачі інших кафедр університету, бажано кандидати економічних наук.

При недотриманні студентом календарного графіка виконання дипломної роботи завідувач кафедри економічної кібернетики, за поданням наукового керівника дипломної роботи, має право звернутися до ректора з пропозицією про відрахування студента з університету.