Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МО шпоры.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
274.43 Кб
Скачать

Аналитические Услуги рынка и Инструменты

Рынок (МКЛ) являются частью Программы продукта и развития Рынка Центра Международной торговли (ITC) UNCTAD/WTO. Через услуги МКЛ ITC представляет онлайн-инструменты, распространяет исследование рынка и торговый анализ, и проводит программы обучения в анализе рынка для торговых учреждений поддержки и деловых кругов в развивающихся странах.

Торговая Карта — Торговая статистика для развития международной торговли [1]

Карта Доступа к рынку — веб-сайт ООН ITC о доступной информации о тарифе [2]

Инвестиционная Карта — статистические данные Прямых иностранных инвестиций вместе с иностранными компаниями, международной торговлей и тарифами [3]

Сделанные на заказ Исследования — Связанное с торговлей, сделанное на заказ исследование и анализ рынка [4]

Укрепление потенциала — Обеспечение фондов для успешных экспортных стратегий [5]

Конкурентоспособность предприятия

Competitiveness ITC предприятия (EC) специализируется на развитии частного сектора, поставляя программы укрепления потенциала, которые увеличивают устойчивость высококачественных услуг коммерческого развития. Вмешательства EC сосредотачиваются на расположенных по приоритетам секторах с высокими экспортными потенциальными и идентифицированными возможностями для жизнеспособного проплохого доходного поколения. EC усиливает стратегическую сеть партнера, чтобы обеспечить группы SMEs с технической помощью, чтобы увеличить производительность, новшество и международную конкурентоспособность.

Действия EC сосредотачиваются на удовлетворение потребностей рынка поддерживает актеров, то есть Поставщиков услуг Коммерческого развития (BDSPs); и обеспечение экспортных решений для помощи и прямой технической помощи к группам SMEs. Развитие экспортного знания и передача качественных навыков являются неотъемлемой частью работы EC, ясно сформулировал приблизительно три области практики:

Экспортное управленческое развитие.

Цепочка создания целей предприятия.

Экспортный Маркетинг и Объявление.

EC предлагает всесторонний пакет модульного обучения пиару.

Міжнародна торгова палата

Міжнародна Торгова Палата (International Chamber of Commerce), або скорочено (ICC) — це міжнародна організація, яка має на меті підтримку й розвиток міжнародної торгівлі й глобалізації. Членами цієї організації є країни, до яких МТП має доступ через свої національні комітети. Уповноваженим Представником Міжнародної Торгової Палати В Україні є Український національний комітет міжнародної торгової палати (ICC Ukraine[1]). Основні напрями діяльності ICC — розроблення правил, міжнародний арбітраж і вираження позицій бізнесу. Оскільки компанії, що входять до складу ICC є безпосередніми учасниками міжнародного бізнесу, Міжнародна Торгова Палата має повне право розробляти правила, що регулюють світову торгівлю. Хоча вони є добровільними, бізнесмени щодня дотримуються їх у численних ділових операціях, і ці правила становлять основу міжнародної торгівлі.

ICC також надає найнеобхідніші послуги, зокрема, через Міжнародний арбітражний суд ICC — провідну арбітражну установу світу. Ще одна послуга — Світова Федерація Торгових Палат, міжнародна мережа торгово-промислових палат, яка відповідає за взаємодію та обмін досвідом між палатами.

ТПП України є асоційованим членом Міжнародної Торгової Палати, шляхом участі у Всесвітній федерації торгових палат.

МТП була заснована у 1919 році й мала на меті слугувати світовому бізнесу через розвиток торгівлі й інвестицій, відкритого ринку товарів і послуг, вільного руху капіталу. Міжнародний секретаріат МТП було розміщено в Парижі, і Міжнародний Арбітражний суд МТП було засновано в 1923 році. Зараз МТП налічує понад 130 країн учасниць.

Власне для розв'язання проблем, які можуть виникнути з нечітким прописанням у контрактах відповідальності сторін, Міжнародна торгова палата опублікувала у 1936 році перше зведення міжнародних правил для точного тлумачення торгових термінів. Ці правила стали відомі, як «Incoterms 1936». Поправки й доповнення були пізніше зроблені у 1953, 1967, 1976, 1980, 1990, 2000 роках. Зараз діє остання версія INCOTERMS яка набула чинності 1 січня 2011 року. Основною причиною редакцій цих правил була необхідність приведення їх у відповідність до сучасної комерційної практики.

НАФТА

Північноамерика́нська зо́на ві́льної торгі́влі (НАФТА; англ. North American Free Trade Agreement, NAFTA).

Згідно з цією угодою, з січня 1994 року розпочато формування найбільшого у світі ринку. Створення його передбачено завершити у 2009 році.

Специфічність НАФТА визначається низкою характеристик, котрі певною мірою відрізняють її як від західно-європейської, так і від інших моделей міжнародної економічної інтеграції.

Передумови

Наприкінці 80-х років починається серія консультацій та переговорів з приводу поглиблення та юридичного оформлення інтеграційних зв'язків між Мексикою і США. Звичайно ж Канада не могла залишатися осторонь мексикансько-американського зближення: вона приєднується до переговорного процесу, який завершився у вересні 1992 р. підписанням тристоронньої угоди про створення Північноамериканської зони вільної торгівлі — North American Free Trade Agreement (NAFTA).

Особливості інтеграції

По-перше, Північно-американська зона вільної торгівлі має континентальні масштаби. У світовому господарстві — це перше інтеграційне угруповання з такою характеристикою воно об'єднує лише три, але досить великі за територією, людськими ресурсами та економічним потенціалом країни.

По-друге, країни, що об'єднались в НАФТА, мають різні рівні економічного розвитку, більше того, рівень Мексики різко контрастує з рівнем США та Канади. Власне, це не є винятковим явищем: у Західній півкулі подібний приклад демонструє МЕРКОСУР, до якого поряд з такими велетнями Латинської Америки, як Бразилія та Аргентина, входять Уругвай і Парагвай, котрі значно поступаються їм в економічному розвитку.

По-третє, яскраво вираженим центром Північноамериканської зони вільної торгівлі залишаються США — світовий лідер з науково-технічним потенціалом та конкурентноспроможною економікою.

Основні торговельні та інвестиційні канали в межах угруповання спрямовані переважно зі США або до США; більша частина зовнішньоторговельного обороту Канади і Мексики припадає на торгівлю зі США. Що до канадсько-мексиканських торговельних та інвестиційних зв'язків, то до останнього часу вони залишалися надто слабкими.

По-четверте, угода має широко масштабний характер: вона охоплює виробничу сферу, міжнародну торгівлю, фінансові відносини між країнами — інтегрантами, інвестиційну діяльність, розширює вільний рух капіталів, необмежений вивіз прибутків і доходів, поглиблює лібералізацію взаємної торгівлі, регулює порядок міграції робочої сили тощо.

По-п'яте країни-члени НАФТА є водночас і атлантичними, і тихоокеанськими, вони майже рівновіддалені від двох інших потужних світових економічних регіонів — Західної Європи та Азійсько-Тихоокеанського регіону, що дає можливість рівномірно розвивати економічні зв'язки з ними і суттєво впливати на розвиток цих зв'язків.

На відміну від Європейського Союзу, що піднявся на найвищий інтеграційний щабель, НАФТА не має досконалої структури національних органів регулювання тристоронніх відносин, що в наш час[Коли?] цілком улаштовує Канаду і Мексику, які вбачають в ній загрозу політичній та економічній незалежності. Зрештою, зона вільної торгівлі — це перший етап у міжнародній економічній інтеграції, і йому притаманні свої інституційні механізми.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]