Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpargalki update.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
187.39 Кб
Скачать

11 .Призначення та головні функції Додатку до Диплому

Академічна довідка оцінювання знань (додаток до диплома) – документ, що додається до диплома про вищу освіту з метою

поліпшення міжнародної «прозорості» і полегшення професійного й академічного визнання

спеціальності (диплома, ступеня, сертифіката і т.п.). Додаток до диплома призначається для опису

сутності, рівня, змісту і статусу навчальної роботи, виконаної людиною, чиє ім'я внесене у

вихідний кваліфікаційний документ, що доповнюється цим додатком. У додатку до диплома не

повинні міститися будь-які судження щодо достоїнств, чи еквівалентності визнання кваліфікації.

Додаток до диплома являє собою гнучкий інструмент, що не носить наказовий характер і

призначений для економії часу, коштів і праці. Документ може бути адаптований стосовно до

конкретних потреб.

Документ видається державними установами відповідно до зразка, розробленим Об'єднаною

європейською комісією (ОЄК), Радою Європи (РЄ) і робочою комісією ЮНЕСКО, що апробували

й удосконалили зміст цього документа.

Головними функціями Додатку до диплома є:

  1. гарантування його володарю визнання роботодавцями набутих ним знань і вмінь;

  2. зазначення можливості, яку надає отримана кваліфікація щодо доступу до подальшого академічного чи професійного навчання;

  3. інформування щодо подробиць, які стосуються прав випускника вищого навчального закладу, відносно його професійного статусу.

12.Мета і ключові особливості Європейської кредитно-трансферної системи (ест8).

Європейська кредитно-трансферна система (ЕCTS) – це система, яка створена для забезпечення єдиної міждержавної процедури виміру й порівняння між закладами освіти результатів навчання студентів, їхнього академічного визнання. Вона розроблена для забезпечення мобільності студентів, спрощує розуміння і порівняння навчальних програм та досягнень студентів як між вітчизняними, так і іноземними навчальними закладами.

ECTS базується на тому принципі, що студент стаціонару за навчальний рік повинен отримати 60 кредитів. Кредити у даній системі можна отримати лише при успішному виконанні роботи, передбаченої навчальним планом. Робоче навантаження студента у системі ECTS складається із відвідування лекцій, семінарів, самостійних та індивідуальних занять, підготовки власних проектів, здачі іспитів тощо. У більшості європейських країн загальний обсяг роботи студента протягом навчального року визначається нормативно в рамках 1500 – 1800 годин, тобто один кредит дорівнює 25–30 годинам навчального навантаження. Завданням ECTS є збільшення прозорості систем навчання в різних країнах та сприяння студентським обмінам в країнах Європи через надання змоги студентові здійснювати трансфер (перезарахування) та накопичення кредитів. Трансфер кредитів гарантується відповідними угодами між університетами, що скеровують та приймають студента на навчання, та самим студентом.

Хочеться зазначити, що ECTS у своїй основі базується на трьох ключових елементах: інформація, взаємна угода і використання кредитів ECTS.

Кредитом є обсяг навчального матеріалу, який може бути засвоєний студентом із певного курсу, причому кредит складається зі змістових модулів або блоку змістових модулів. Кредитно-модульна система передбачає укрупнення змістових модулів, які складають кредит. 1 кредит дорівнює 36 академічних годин. Змістові модулі кредиту є окремими самостійними частинами дисципліни, які логічно об’єднують кілька навчальних елементів модуля відповідно до навчальної програми. Вони вивчаються студентами послідовно і завершуються модульним контролем. Контроль успішності студентів забезпечується модульно-рейтинговою системою оцінки знань.

Для отримання ступеня бакалавра потрібно набрати 240 кредитів., ступеня магістра – 300 кредитів.

Кредити зараховуються після успішного складання підсумкової роботи. Кількість нарахованих кредитів від оцінки не залежить.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]