Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
непрод. екзам..docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
66.75 Кб
Скачать
  1. Сучасний ринок спортивних товарів в Україні. Асортимент товарів для гімнастики, боксу і туризму.

Щороку розширюється асортимент цих то­варів, підвищується їх якість, зручність у користуванні та безпечність.

До спортивних товарів відносять товари для спорту і туризму, товари для полювання та рибальства, вело-, мототовари.

Залежно від видів спортивних змагань увесь різноманітний асо­ртимент спортивних товарів можна розподілити на такі групи і під­групи:

Інвентар для гімнастики, Інвентар для легкої і важкої атлетики;Інвентар для спортивних змагань; Інвентар для водного спорту; Інвентар для зимових видів спорту; Інвентар для спортивних ігор з великим і малим м'ячем, з де­рев'яними фігурами, у хокей, для клубних ігор.

Інвентар для туризму й альпінізму; Мисливські товари; Рибальські товари; Транспортні засоби особистого, побутового та спортивного призначення; Спортивний одяг і взуття.

Інвентар для спортивної гімнастики - це інвентар, що забез­печує вправи на бруссях різної висоти, турніку, "коні", кільцях, колоді тощо.

Бруски гімнастичні - дві паралельні підвищеної міцності жер­дини. Асортимент включає чотири типи: чоловічі для змагань (високі), жіночі (різної висоти), масові (низькі) та універ­сальні. Розрізняють їх залежно від висоти жердини над підлогою та відстанню між жердинами.

Турнік - призначений для змагань і універ­сальний.

Кільця гімнастичні: Асортимент включає кі­льця для майстрів і масові.

Колоди гімнастичні - спортивний інвентар переважно жіночого призначення. Асортимент включає чотири типи колод: низькі постійної ви­соти, універсальні перемінної висоти, з жорстким та м'яким покрит­тями.

"Кінь " гімнастичний буває трьох видів: маховий, стрибковий і універсальний.

"Козел гімнастичний " призначається для стрибкових і ма­хових вправ. Застосовують для тренувань у шкільних спортзалах.

Гімнастичні доріжки застосовують для виконання вільних вправ. Виготовляють з вкритої чохлом з тканини.

Мати гімнастичні застосовують для пом'якшення приземлення при виконанні стрибків. Асортимент включає мати двох типових розмірів: 2000x1250 мм і 2000x1000 мм.

Інвентар для боксу включає: ринг (квадратний майданчик розміром 6x6, обмежений линвами, обмотаними тканиною, а на підлозі подушки, повністю застелені брезентом); боксерські рука­вички - снарядні, тренувальні й бойові. Боксерські рукавички бувають трьох розмірів: 23, 24 і 25 . Розмір - це обхват кисті, виражений у сантиметрах.

Для вивчення техніки ударів застосовують боксерські мішки, груші, м'ячі і лапи. Асортимент цих виробів різноманітний з урахуван­ням матеріалів, конструктивних особливостей, розмірів, маси, ко­льорів.

Інвентар для туризму

Туризм - один з видів активного відпочинку, найефек­тивніший засіб відновлення та зміцнення здоров'я людей. Залежно від мети мандрів розрізняють: екскурсійний, спортивний, аматорський, діловий, приміський. Альпінізм - спорт, пов'язаний зі сходженням людей на важкодоступні гірські вершини.

Інвентар для туризму включає: бівачне спорядження (намети різних конструкцій та розмірів; рюкзаки, спальні мі­шки, надувні матраци. Інвентар для опалення, світла та приготування їжі: інвентар для багаття, нагрівальні прилади, туристський посуд, прилади для світла. Особисте спорядження туриста - це одяг, взуття, захисні окуляри, компаси, крокоміри. Спеціальне спорядження для альпінізму і спелео­туризму: мотузки, льодоруби, молоти, льодові і скельні гачки, "кішки альпіністські", карабіни, лавинні лопати і лавинні шнури тощо. Ці ви­роби виготовляються з різних матеріалів, мають різні розміри, відріз­няються конструктивними особливостями, кольором тощо.