Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
непрод. екзам..docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
66.75 Кб
Скачать
  1. Асортимент і вимоги до якості фотоапаратів і відеокамер. Проекційна апаратура.

Фотоапарати класифікують за різними ознаками, основними з яких є призначення, ступінь автоматизації, ширина фотоплівки та формат кадру, можливість зміни фокусної відстані, спосіб наведен­ня різкості, тип видошукача, спосіб отримання зображення.

За призначенням фотоапарати поділяють на дві групи: загаль­ного і спеціального призначення.

До фотоапаратів спеціального призначення належать фотоапа­рати для репродукційних робіт, для фотомисливства, для підводної зйомки . До фотоапаратів спеціального призначення належать стереофотоапарати - це фотоапарати з двома знімальними об'єктивами для от­римання двох зображень одного й того самого об'єкта фотографу­вання.

Фотоапарати загального призначення займають найбільшу пи­тому вагу в асортименті. До них належать: Фотоапарати для початківців, для підготовлених фотолюбителів,Професіональні .

За шириною фотоплівки і форматом кадру всі фотоапарати ділять на мініатюрні, малоформатні, середньоформатні і велико­форматні.

За автоматизацією встановлення експозиційних параметрів фотоапарати поділяють на неавтоматичні, напівавтоматичні й ав­томатичні.

За способом отримання і збереження зображення фотоапара­ти поділяються на аналогові (плівкові) та цифрові (безплівкові).

Головними постачальниками фотоапаратів на ринку України є зарубіжні фірми, такі, як Pentax, Canon, Nikon, Minolta, PHILIPS, Kodak, SONY, Olympus, Polaroid.

Ринок фотоапаратів в Україні, на жаль, формується в умовах по­стійного спаду вітчизняного виробництва. Основним вітчизняним виробником фотоапаратів в Україні є завод "Арсенал" який в останні роки виробляє такі моделі: "Киев-30М" (мініатюрний), "Киев-35А" (малоформатний), "Киев-19" (малоформатний), "Киев-19М" (мало­форматний), "Киев-18" (малоформатний), "Киев-60ТТL" (середньоформатний), "Киев-88ТТL" (середньоформатний) та "Киев-90" (се-редньоформатний). Ці марки фотоапаратів засвоєні з 1975-1985 років і мають невисокий рівень функціональних та ергономічних власти­востей порівняно з імпортними фотоапаратами такого ж класу. Всі вітчизняні моделі не мають низки пристроїв, які відображають тен­денції розвитку сучасних фотоапаратів за кордоном.

Останнім часом збільшується питома вага в асортименті циф­рових (безплівкових) фотоапаратів. Цифрові фотоапарати схожі на традиційні аналогові фотоапарати. Камери обох типів мають кор­пус, об'єктив, затвор, діафрагму, видошукач.

У цифрових камерах не використовується фотоплівка, а відбу­вається тільки електронне накопичування візуальної інформації.

Нині цифрові камери незамінні для ділового користування. Вони дають змогу швидко і просто фіксувати зображення і вводити його безпосередньо у комп'ютер, що для багатьох споживачів діло­вої сфери є важливішим, чим якість зображення.

Усі фото-, кінотовари, що надходять у торгівлю, повинні відпо­відати діючим стандартам і технічним умовам. Якість цих товарів перевіряють товарознавці. Крім того, вони перевіряють комп­лектність, маркірування і пакування фото-, кінотоварів. Неперевірені товари не мають надходити у продаж.