Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
непрод. екзам..docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
66.75 Кб
Скачать
  1. Сучасний ринок радіоелектронних товарів в Україні. Асортимент і вимоги до якості телевізійної апаратури.

Сучасна радіоапаратура складається з великої кількості різ­номанітних деталей вузлів, блоків і радіопристроїв. До деталей відносять: лампові панелі, запобіжники, реле, перемикачі, резистори, конденсатори, котушки індуктивності, радіолампи, напівпровідникові та вимірювальні пристрої тощо. У радіопромисловості застосовують дуже великий асортимент проводів і кабелів, що розрізняється за призначенням (низьковольтні і високовольтні), за матеріалами жил, їх товщиною; за матеріалами і кольором ізоляції тощо.

Сучасний ринок характеризується різноманітністю представлених моделей різних фірм-виробників - від найпрості­ших, які мають низькі технічні характеристики, до найскладніших аудіо-відеокомплексів найвищої якості.

Сучасне телебачення - це сфера науки, техніки, культури, яка пов'язана з передачею та прийомом сигналів чорно-білого та кольо­рового зображення і звукового супроводження.

Основними ознака­ми класифікації телевізорів є колір зображення, спосіб живлення, ха­рактер звукового супроводження, формат зображення, функціональні можливості, спосіб передачі зображення, спосіб обробки сигналу за якісними характеристиками тощо.

За кольором зображення телевізори поділяють на чорно-біло­го та кольорового зображення.

За типом оформлення та умовами експлуатації телевізори роз­різняють на стаціонарні, малогабаритні, переносні, автомобільні, домашні, кінотеатри.

За способом передачі зображення телевізори поділяють на те­левізори з екраном у вигляді електронно-променевої трубки - кіне­скопа; у вигляді панелі рідинно-криталічного індикатора; у вигляді світодіодної матриці, яка використовується як телевізійне пано для перегляду передач на значній відстані і для великої аудиторії.

За системою відтворення кольору телевізори поділяють на одно-системні, що приймають і відтворюють кольорове зображення однієї системи, та мультисистемні, що приймають і відтворюють кольорові зображення кількох систем.

За способом обробки сигналу телевізори виокремлюють на ана­логові, цифроаналогові та цифрові.

За форматом телевізійного зображення телевізори поділяють на телевізори з форматом 4:3 і 16:9

На українському ринку побутової радіоелектронної апаратури значне місце посідає ринок телевізорів. Нині на ринку України при­сутні телевізори більше 35 різних марок. Серед них понад 40 % - це телевізори японського виробництва, до 30 % - це телевізори вироб­ництва Кореї, до 12 % - європейського виробництва і лише 3 % займають телевізори вітчизняного виробництва. Асортимент представ­лений переважно стаціонарними телевізорами кольорового зоб­раження.

3.Сучасний асортимент фото- і кіно товарів в Україні.

Фотографічний апарат - це прилад, призначений для одержання на фотографічному матеріалі дійсного зображення предмета. Кожен фотоапарат має марку, яку йому присвоюють або за місцем розташу­вання заводу, або за назвою заводу-виготовлювача, або з урахуванням особливостей конструкції. Сучасний асортимент фотоапаратів включає такі марки: "Київ-19", "Київ-20", "Київ-60 ТГЛ", "Київ-88", "Київ-90", "ФЕД-5", "ФЕД-Мікрон-2"; "АГАТ-18", "Смена-19", "ЛО-МО-компакт", "Елікон-35С", "Зеніт-ЕТ", "Зеніт-11", "Зеніт-12СД", "Любитель-166у" та ін. В останні роки торговельну мережу заповнено фотоапаратами виробництва Японії, Німеччини, США.

Фотоапарати класифікують за різними ознаками, основними з яких є призначення, ступінь автоматизації, ширина фотоплівки та формат кадру, можливість зміни фокусної відстані, спосіб наведен­ня різкості, тип видошукача, спосіб отримання зображення.

За призначенням фотоапарати поділяють на дві групи: загаль­ного і спеціального призначення.

До фотоапаратів спеціального призначення належать фотоапа­рати для репродукційних робіт, для фотомисливства, для підводної зйомки . До фотоапаратів спеціального призначення належать стереофотоапарати - це фотоапарати з двома знімальними об'єктивами для от­римання двох зображень одного й того самого об'єкта фотографу­вання.

Фотоапарати загального призначення займають найбільшу пи­тому вагу в асортименті. До них належать: Фотоапарати для початківців, для підготовлених фотолюбителів,Професіональні .