Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фінансовий облік 2..d.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
34.87 Кб
Скачать

14.Розкриття інформації про зобов’язання у фінансовій звітності.

У балансі зобов’язання відображають свою інформацію в ІІІ розділі Пасиву Балансу «Довгострокові зобов’язання», в розділі показуються суми заборгованості під-ва у вигляді довгострокових зобов’язань. В ІV розділі Пасиву Балансу «Поточні зобов’язання» відображаються суми довгострокових та короткострокових поточних зобов’язань. Зобов’язання відображаються у балансі, якщо його оцінка може бути достовірно визначена та існує ймовірність зменшення ек.вигод у майбутньому внаслідок його погашення. В звіті про рух грошових коштів у статті «Отримані позики» відображаються надходження грошових коштів у результаті утворення боргових зобов’язань.

15.Інвентаризація зобов’язань підприємства.

Для забезпечення достовірності бух.обліку під-во проводить інвентаризацію майна, ресурсів та фінансового стану. Перед початком інвентаризації проводяться підготовчі роботи. Всі первині документи по приходу та розходу цінностей повинні бути розглянуті та внесені в аналітичні регістри бух.обліку. Перед початком інвентаризації від матеріально відповідальної особи необхідно взяти розписку про відсутність не оприбуткованих або не списаних цінностей. При інвентаризації зобов’язань їх наявність установлюється або за документами, що були підставою для оприбуткування, або додатково за документами, якими оформлені майнові права. В інвентарний опис включається кожний окремий об’єкт права інтелектуальної власності. При інвентаризації об’єктів до інвентаризаційного опису вписуються такі дані: назва, характеристика, первісна вартість, сума зносу, дата придбання, термін корисного використання. Інвентаризаційний опис підписується всіма членами інвентаризаційної комісії та особою, відповідальною за використання об’єктів. Оформлений інвентаризаційний опис передається до бухгалтерської служби під-ва для заповнення даних про к-ть об’єктів і суму накопиченої амортизації за даними бух.обліку. Перед складанням звіряльної відомості та визначенням результатів інвентаризації бухгалтерія під-ва проводить перевірку всіх підрахунків в інвентаризаційному описі. Протокол інвентаризаційної комісії підлягає в п’ятиденний строк з дати його оформлення розгляду керівником під-ва та прийняття ним рішення щодо висновків і пропозицій інвентаризаційної комісії.

16.Економічна сутність та класифікація доходів і фінансових результатів.

Дохід визначається під час збільшення активу або зменшення зобов’язання, що зумовлює зростання власного капіталу, за умови, що оцінка доходу може бути достовірно визначена. Визнані доходи класифікуються в бух.обліку за такими групами: дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг); інші операційні доходи;інші доходи; надзвичайні доходи. Склад доходів, що відносяться до відповідної групи, встановлено П(с)БО 3 «Звіт про фінансові результати». Дохід не визнається, якщо здійснюється обмін продукцією, які є подібними за призначенням та мають однакову справедливу вартість. Дохід, пов'язаний з наданням послуг, визнається, виходячи зі ступеня завершеності операцій з надання послуг на дату балансу, якщо може бути достовірно оцінений результат цієї операції. Дохід відображається в бух.обліку в сумі справедливої вартості, що отримані або підлягають отриманню.