Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фінансовий облік 2..d.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
34.87 Кб
Скачать

21.Облік фінансових результатів звичайної діяльності.

Для обліку й узагальнення інф-ї про фінансові результати під-ва від звичайної діяльності та надзвичайних подій призначено рахунок 79 «Фінансові результати». За Кт рахунку 79 відображаються суми в порядку закриття рахунків обліку доходів, за Дт – суми в порядку закриття рахунків обліку витрат, також належна сума нарахованого податку на прибуток. Сальдо рахунку при його закритті списується на рахунок 44 «Нерозподілені прибутки (непокриті збитки). На субрахунку 793 «Результат від іншої звичайної діяльності» визначається прибуток (збиток) від іншої звичайної діяльності під-ва. За Кт рахунку відображається списання суми в порядку закриття рахунків обліку доходів від інвестиційної та іншої звичайної діяльності під-ва, за Дт – списання витрат з рахунку 97 «Інші витрати». Наприклад: віднесено на результат ін. звичайної діяльності інші витрати: Дт - 793, Кт – 97. Віднесено на результат ін. звичайної діяльності інші доходи:Дт – 74, Кт – 793.

22.Облік фінансових результатів надзвичайної діяльності.

Для обліку й узагальнення інф-ї про фінансові результати під-ва від звичайної діяльності та надзвичайних подій призначено рахунок 79 «Фінансові результати». За Кт рахунку 79 відображаються суми в порядку закриття рахунків обліку доходів, за Дт – суми в порядку закриття рахунків обліку витрат, також належна сума нарахованого податку на прибуток. Сальдо рахунку при його закритті списується на рахунок 44 «Нерозподілені прибутки (непокриті збитки). На субрахунку 794 «Результат надзвичайних подій» визначається прибуток (збиток) від надзвичайних подій. За Кт субрахунку відображається списання доходів, одержаних від надзвичайних подій, за Дт – списання витрат від надзвичайних подій, що обліковуються на рахунку 99 «Надзвичайні витрати. Наприклад: Віднесено на результат надзвичайних подій надзвичайні витрати: Дт – 794, Кт – 99. Віднесено на результат надзвичайних подій надзвичайні доходи: Дт – 75, Кт – 794.

23.Формування та облік фінансових результатів операційної діяльності.

Для обліку й узагальнення інф-ї про фінансові результати під-ва від звичайної діяльності та надзвичайних подій призначено рахунок 79 «Фінансові результати». За Кт рахунку 79 відображаються суми в порядку закриття рахунків обліку доходів, за Дт – суми в порядку закриття рахунків обліку витрат, також належна сума нарахованого податку на прибуток. Сальдо рахунку при його закритті списується на рахунок 44 «Нерозподілені прибутки (непокриті збитки). На субрахунку 791 «Результат від операційної діяльності» визначається прибуток (збиток) від операційної діяльності під-ва. За Кт субрахунку відображається в порядку закриття рахунків сума доходів від реалізації готової продукції, товарів, робіт, послуг та від іншої операційної діяльності (рахунки 70 «Доходи від реалізації», 71 «Ін. операційний дохід»), за Дт – сума в порядку закриття рахунків обліку собівартості реалізованої готової продукції, товарів, робіт і послуг, адміністративних витрат, витрат на збут, інших операційних витрат ( 90 «Собівартість реалізації», 92 «Адміністративні витрати», 93 «Витрати на збут», 94 «Ін. витрати операційної діяльності»).