Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фінансовий облік 2..d.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
34.87 Кб
Скачать

28.Відображення інформації про витрати у фінансовій звітності.

У «Звіті про фінансові результати» визначаються звіти про фінансові результати під-ва. Метою складання звіту про фінансові результати є надання користувачам повної, правдивої та неупередженої інф-ї про доходи, витрати, прибутки і збитки від діяльності під-ва за звітний період. У «Звіті про рух гр. коштів» наводяться дані про рух гр. коштів протягом звітного періоду в результаті операційної, інвестиційної та фінансової діяльності.

29.Облік на позабалансових рахунках.

Рахунки класу 0 «Позабансові рахунки» призначені для узагальнення інф-ї про наявність та рух: цінностей, які не належать під-тву, але тимчасово знаходяться в його користуванні, розпорядженні або на зберіганні; умовних прав і обов’язків під-ва; бланків суворої звітності; списаних активів. Бух.облік зазначених цінностей, умовних прав і зобов’язань ведеться за уніграфічною системою відображення в обліку, тобто записи робляться: 1.В дебет – при надходженні активів та в кредит – при їх списанні. 2.В дебет – списання зобов’язань та кредит – збільшення зобов’язань. Облік ведеться із зазначенням змісту операцій, кількісних та вартісних характеристик об’єктів. Оцінка цінностей проводиться на основі первинних документів, які супроводжують об’єкти обліку. Синтетичний та аналітичний облік об’єктів за балансового обліку організовуються у відомості 8.

30.Фінансова звітність: склад, призначення та порядок складання.

Метою обліку є забезпечення складання фінансової звітності для користувачів та прийняття ними рішень на основі повної, правдивої та неупередженої інф-ї про фінансовий стан, результати діяльності й рух коштів під-ва. Фінансова звітність містить інформацію про фінансовий стан, результати діяльності й рух грошових коштів під-ва за звітний період. Фін.звітність вимагає дотримання в обліку таких принципів: автономність під-ва; безперервність діяльності; періодичність діяльності; історичної собівартості;нарахування; повне висвітлення; послідовність; обачність; перевалювання змісту над формою; єдиний грошовий вимірник. Фінансова звітність у ринковій економіці служить засобом регулювання ринку цінних паперів, переливу капіталів і менш привабливих сфер діяльності у більш привабливі, що сприяє оздоровленню економіки через розподіл фінансових ресурсів. Фінансова звітність складається з таких форм: балансу; звіту про фінансові результати; звіту про рух грошових коштів; звіту про власний капітал; приміток до річної фінансової звітності. У сукупності ці звіти характеризують господарську діяльність, фінансові результати й фінансовий стан під-ва, а при ретельному аналізі показників користувачі можуть виявити позитивні чи негативні тенденції явищ і процесів, що відбуваються на під-ві. Отже, фінансова звітність – це сукупність регістрів генералізованих показників за певний період, що характеризують статику у динаміку об’єктів бух.обліку.