Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фінансовий облік 2..d.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
34.87 Кб
Скачать

3.Облік забезпечень майбутніх витрат і платежів.

На рахунку 47 «Забезпечення майбутніх витрат і платежів» ведеться узагальнення про рух коштів, які за рішенням під-ва резервуються для забезпечення майбутніх витрат і платежів і включення їх до витрат поточного періоду. За Кт рахунку відображається нарахування забезпечень, за Дт – їх використання. Рахунок 47 має такі субрахунки: На субрахунку 471 «Забезпечення виплат відпусток» ведеться облік руху та залишків коштів на оплату чергових відпусток працівникам. На субрахунку 472 «Додаткове пенсійне забезпечення» ведеться облік коштів для реалізації програми пенсійного забезпечення. На субрахунку 473 «Забезпечення гарантійних зобов’язань» ведеться облік руху та залишків коштів, зарезервованих для забезпечення майбутніх витрат на проведення гарантійних ремонтів проданої продукції, на проведення ремонту предметів прокату. На субрахунку 474 «забезпечення інших витрат і платежів» ведеться облік забезпечення інших наступних витрат, що не знайшли відображення на ін.субрахунків рах. 47. На субрахунку 475 «Забезпечення призового фонду (резерв виплат)» узагальнюють інф-ю про призовий фонд – суму, що підлягає виплаті переможцям лотереї. На субрахунку 476 «Резерв на виплату джек-поту, не забезпеченого сплатою участі у лотереї» узагальнюють інф-ю про резерв на виплату джек-поту, не забезпеченого сплатою участі у лотереї.

4.Облік забезпечень цільового фінансування та страхових резервів.

На рахунку 48 «Цільове фінансування і цільові надходження» ведеться облік та узагальнення інф-ї про наявність та рух коштів, отриманих для здійснення заходів цільового призначення. Кошти цільового фінансування і цільових надходжень можуть надходити як субсидії, асигнування з бюджету та позабюджетних фондів, цільові внески фіз. та юр.осіб. За Кт рахунку 48 відображаються кошти цільового призначення, отримані як джерело фінансування певних заходів, за Дт – використані суми за певними напрямками, визнання їх доходом, а також повернення невикористаних сум. Аналітичний облік коштів цільового призначення і цільових надходжень та витрат провадиться за їх призначенням та джерелами надходжень.

5.Розкриття інформації про власний капітал та забезпечення зобов’язань у фінансовій звітності.

Інформація про власний капітал відображається у І розділі Пасиву Балансу, де розкривається вся інф-я про власний капітал та його складові. Зобов’язання відображають свою інф-ю в ІІІ розділі Пасиву Балансу «Довгострокові зобов’язання» та в ІV розділі Пасиву Балансу «Поточні зобов’язання». Також власний капітал розкриває інф-ю у «Звіті про фінансові результати» і у «Звіті про рух грошових коштів» в статті «Надходження власного капіталу» відображаються надходження грошових коштів від розміщення акцій та інших операцій, що призводять до збільшення власного капіталу. Але найбільш повного відображення інформації про власний капітал є у «Звіті про власний капітал», метою складання звіту про власний капітал є розкриття інформації про зміни у складі власного капіталу під-ва протягом звітного періоду. Для забезпечення порівняльного аналізу інформації під-ва повинні додавати до річного звіту звіт про власний капітал за попередній рік.