Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
теми анатовані 2011.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
81.41 Кб
Скачать
  1. Сутність та ефективність проблемно-розвиваючого навчання

У курсовій роботі слід надати результати вивчення педагогічної літератури з теми дослідження (наукові праці В.Кудрявцева, В.Бондар, А.Брушлинського, Б.Матюніна, В.Роменця, Я.Пономарєва, М.Чошакова та ін.). Акцентувати увагу на тому, що істотною ознакою проблемно-розвиваючого навчання є можливість формувати в учня творче мислення і прищеплювати навички наукового пошуку.

Розкрити зміст понять „проблема” і „проблемне навчання”, охарактеризувати шляхи створення проблемної ситуації як найважливішого компоненту проблемного навчання, пояснити етапи проблемного навчання.

Бажано зхарактеризувати умови розвитку творчого мислення учнів у процесі проблемного навчання.

  1. Особливості професійно-етичної поведінки в різних педагогічних ситуаціях

У курсовій роботі необхідно узагальнити наукові розробки проблеми професійної етики педагога. Звернути увагу на те, що філософське, психологічне, педагогічне вивчення професійної етики має давні традиції – від філософії Аристотеля, Квентімана, Гельвеція, Локка, Руссо, педагогічних ідей Я.Коменського, І.Песталоцці, Ф.Дистервега, К.Ушинського, А.Макаренка, В.Сухомлинського до праць сучасних дослідників А.Гоноболіна, Н.Кузьміної, В.Писаренка, Л. Архангельського, Ю.Согомонова, І.Чернокозова, Н.Юшманова, Я.Якубсома та ін.

Надати визначення професійної етики, пояснити принципові положення професійно-етичної поведінки учителя; репрезентувати зміст і специфіку поняття „педагогічний такт”.

Навести і прокоментувати приклади педагогічних ситуацій, в яких яскраво проявляються специфічні особливості професійно-етичної поведінки учителя.