Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KARAMEL_KAaaaaaaa.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
2.71 Mб
Скачать

1.2. Провідний виробник карамелі в Україні.

Міжнародна кондитерська корпорація «Roshen» — один з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні та Східній Європі.До складу корпорації входять 4-и українські фабрики (ЗАТ «Київська кондитерська фабрика ім. Карла Маркса», ВАТ «Вінницька кондитерська фабрика», ЗАТ «Маріупольска кондитерська фабрика», ЗАТ «Кременчуцька кондитерська фабрика»); дві виробничі площадки Липецької кондитерської фабрики „Ликонф" в Росії, АТ «Клайпедська кондитерська фабрика» в Литві, а також масло молочний комбінат «Бершадьмолоко» та «Літинський племзавод», які забезпечують фабрики корпорації натуральною високоякісною сировиною. Для покращення умов зберігання сировини та готової продукції, для оптимізації поставок продукції та мінімізації затримок продукції на складі - корпорація ввела в експлуатацію власний логістичний центр - ТОВ «Логістичний центр „Плюс“» в місті Яготин, Україна.

Виробничі об'єкти Кондитерської Корпорації ROSHEN сертифіковані відповідно до вимог міжнародних стандартів якості та безпеки продуктів харчування ISO 22000:2005. На підприємствах корпорації ROSHEN працює система управління якістю, яка відповідає вимогам ISO 9001:2000, що підтверджується наявністю у кожної із фабрик Корпорації «Сертифікатів відповідності». Кременчуцька ж кондитерська фабрика додатково сертифікована відповідно до вимог корпоративного стандарту IFS.

Всі кондитерські фабрики корпорації «Roshen» забезпечені обладнанням для моніторингу контролю якості продукції та відповідних досліджень. Розробкою технологій та запуском високоякісних кондитерських виробів займаються спеціалісти, які пройшли атестацію та навчання у спеціалізованих іноземних центрах.

«Roshen» є беззаперечним лідером як карамельної галузі в Україні, так і національного ринку кондитерських виробів. Під власним „солодким знаком якості" компанія виробляє до 200 видів високоякісних кондитерських виробів (шоколадні і желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти), загальний обсяг виробництва яких досягає 400 тисяч тон на рік. При цьому саме «Roshen» випускає приблизно 40% усієї вітчизняної карамелі. Результати маркетингових досліджень споживацької аудиторії кондитерської продукції в Україні, проведених під егідою фестивалю «Вибір року», показали, що корпорація Roshen – переможець номінації «Виробник карамелі року 2010». Дані дослідження черговий раз засвідчили прихильність та любов українських споживачів до карамелі «Рошен», майстерним виробництвом якої володіє Кременчуцька кондитерська фабрика Roshen.

Виробництво карамелі на Кременчуцькій (Україна) та Ліпецькій (Росія) кондитерських фабриках забезпечує високотехнологічне обладнання, загальною потужністю більше 20т карамелі на годину, враховуючи вершкову відливну карамель «Малібу» і молочну – «Капрі», а також льодяникову карамель «Шипучка» з різними смаками та незрівнянну карамель «Еклер» та «Молочна крапля», які стали справжнім подарунком для українських та російських ласунчиків.

Щорічно спеціалісти корпорації створюють чимало нових виробів для задоволення смакових побажань навіть найвибагливіших споживачів не тільки в Україні, а в Росії, Казахстані, Білорусі, країнах Кавказу, Середньої Азії, Німеччині, США, Молдові, Ізраїлі, Литві та інших країнах, де представлена продукція «Roshen».

У 2010 році кондитерська корпорація Roshen продала солодощів більш ніж на 1 мільярд доларів. Таким чином компанія збільшила обсяг продажів на 32% у порівнянні з попереднім роком. Загалом на кондитерських фабриках Roshen у 2010 році виробили близько 410 тисяч тон цукерок, печива, тортів і желе, що на 12,7% перевищує аналогічні показники 2009 року.

Варто також зазначити, що показники, які продемонструвала компанія «Roshen» майже удвічі перевищують фінансові результати кондитерської групи "КОНТІ". Так, у 2010 році фабрики "КОНТІ" виробили 238 тон продукції, що на 8,4% більше, ніж у 2009 році. Обсяги продажів компанії склали 4,2 мільярди гривень, що на 27% більше, ніж торік.

Компанія «Roshen» продовжує вкладати в інвестиційні проекти і модернізацію фабрик. Навесні 2010 року корпорація розпочала будівництво нової кондитерської фабрики у Вінниці, яка буде базовим підприємством корпорації. Наприкінці грудня 2010 року завершився 1-ий етап будівельних робіт - зведення залізобетонного каркасу будівлі фабрики, а також була запущена силова підстанція потужністю 25 МВт, яка забезпечить підприємство електроенергією. Підприємство створить 1500 робочих місць. Також у Вінниці буде збудовано найбільший в Україні молокопереробний комплекс, що включатиме підприємство з виробництва сухих молочних продуктів, згущених продуктів, а також масла і молочного жиру.

У минулому році пройшов також перший етап модернізації Клайпедської кондитерської фабрики (Литва). Вкладені кошти пішли на закупівлю і встановлення нових потужних ліній з виробництва карамельної продукції, а також на підвищення ефективності енергетичного господарства фабрики.

У 2011 році компанія планує розпочати будівництво виробничо-розподільчого комплексу у селі Косирівка (Росія, Ліпецька область). Комплекс розміститься на площі біля 23 га і буде складатися з кондитерської фабрики і розподільчого центру класу А, загальною площею 70 тис. кв. м.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]