Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ShPORI_teor_ya_na_B_znes-plan_30_1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
184.83 Кб
Скачать

15. Головне завдання та складові блоки виробничого плану.

Головне завдання виробн плану – довести, що фірма: 1. спроможна організувати в-во прод-ї (надання послуг), 2. здатна виготовляти необх к-ть товарів відповідної якості, 3. має можливість придбати необхідні для цього ресурси.

На практиці виробн плану треба розглянути вплив зовн факторів на виробничу д-ть п-ва, до осн факторів є-ть: можливість придбання і зміна вартості виробн ресурсів, можливість появи нових технологій в-ва даної прод-ї, обмежувальні норми (санітарні вимоги до утилізації відходів в-ва, ох НС і безпека працівників фірми).

Складові блоки: 1. виробн план доцільно розпочати з опису технологічного процесу виготовлення прод-ї на фірмі, тобто з переліку основних виробничих операцій та/або ін робочих процесів і їх послідовності, 2. розкриваючи технологічний процес виготовлення прод-ї на фірмі можна чітко визн-ти: 2.1. які роботи виконуватимуться самою фірмою, а які – сторонніми організаціями за контрактом, 2.2. які саме машини, обл. та інструменти необхідні у виробничому процесі, 2.3. яка сировина та матеріали і комплектувальні вироби використовуватимуться для виготовлення прод-ї, 2.4. які конкретно приміщення необхідні для фірми. 3. у виробничому плані необх вказати і на зовн фактори, які впливатимуть на виробн процес або обмежуватимуть виробничі можливості фірми.

16. Зміст виробничого плану.

Виробничий план складається з 5 підрозділів:

1. Основні виробничі операції: 1. коротко охарактеризувати технологічний процес виготовлення прод-ї, 2. навести схему виробничих потоків з відображенням дж-л надходження сировини, комплектуючих, послідовність їх переробки, споживачів, 3. вказати види робіт, які будуть виконуватися субпідрядниками, дати стислу х-ку субпідрядників, навести в додатках копії укладених з субпідрядниками контрактів.

2. Машини та устаткування: 1. вказати повний список машин та устаткування, 2. провести розрахунок в-т, пов’язаних з придбанням машин та устаткування, 3. надати інф-ю про строки служби та амортизаційні відрахування за кожною одиницею устаткування, 4. додаткові відомості про потужність та технічні можливості устаткування.

3. Сировина, матеріали, комплектуючі вироби: 1. вказати перелік всіх видів необхідних у виробничому процесі матеріалів, 2. зазначити постачальників сировини, комплектуючих, 3. встановити закупівельні ціни на сировину, матеріали, 4. дати пояснення щодо фін-х та ін умов поставок і місцеперебування постачальників, 5. визн-ти необх обсяги запасів сировини, матеріалів (умови зберігання).

4. Виробничі та невиробничі приміщення: 1. охарактеризувати потреби бізнесу у виробн та невиробн приміщеннях, 2. описати виробничі об’єкти, 3. вказати в-ти на придбання приміщень, їх ремонт, експлуатацію.

5. Додаткові підрозділи: 1. описати підходи щодо контролю виробничих процесів, запасів сировини, готової прод-ї, якості прод-ї, 2. вказати вплив зміни обсягів випуску прод-ї на виробничі операції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]