Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мартиненко витя практика.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
54.4 Кб
Скачать

4.Технологічна карта на один вид робіт відповідно до спеціалізації.

Більшість зварних конструкцій виготовляють із низько вуглецевих сталей, які містять до 0,25% вуглецю. Вони відносяться до добре зварювальних сталей практично всіма видами зварювання плавлення. Низько вуглецеві сталі зварюються без обмежень при використані типових зварювальних матеріалів.

При виготовлені конструкцій із низько вуглецевих сталей широко використовується ручне зварювання електродами. Залежно від відповідальності зварного виробу користуються електродами типів Є 38 , Є 42, Є 42А, Є 46, Є 50,

Є 50А. Електроди Є 38 використовуються для виготовлення в невідповідальних виробів, Є 42 і Є 46 – для відповідальних, а електроди Є 42А, Є 46А, Є 50, Є 50А – для особливо відповідальних виробів.

При зварювані сталі товщиною понад 15 мм і в не зручних для зварника положеннях необхідно використовувати електроди з підвищеною міцності наплавленого металу типів Є 46, Є 50, Є 50А і т. д.

Для автоматичного та напівавтоматичного зварювання під флюсом низько вуглецевих сталей використовують дроти марок Св – 08, Св – 08А.

Безпека праці

  1. Слідкувати за тим щоб зажими які живлять дугу були закриті захисними кришками, та не торкатися струмопровідних частин які знаходяться під напругою;

  2. Уникати одночасного торкання до виробів та неізольованих струмопровідних частин мережі;

  3. З’єднувати дроти ланцюга можна тільки при відключеному рубильнику;

  4. При роботі у вологому приміщені необхідно користуватися гумовим ковбиком і рукавицями;

  5. Захищати очі маскою від ультрафіолетових променів і бризг металу;

Місце зварювання огороджувати щитками і ширмами.

5.Забезпечення контролю якості виконаних робіт.

Якості окремих видів будівельно – монтажних робіт, в тому числі прихованих робіт, конструктивних елементів будинків та споруд підлягає обов’язковій оцінці при проміжних, а якість закінчених об’єктів та їх комплексів при здачі їх в експлуатацію.

Оцінка якості підлягають наступні види будівельно – монтажних робіт і земляні роботи, влаштування шпунтових огороджень, виготовлення бетонних та залізобетонних, монолітних та збірних конструкцій на будівельному майданчику,монтаж метало конструкцій та збірних залізобетонних конструкцій, антикорозійний захист закладних деталей,гермитезація та замонолічення стиків панелей зовнішніх стін, кам’яні роботи виготовлення та монтаж дерев’яних конструкцій, влаштування підлог, покрівельні роботи, малярні, облицювальні роботи, влаштування гідро – та пароізоляції, електро – монтажні роботи, сантехнічні та вентиляційні роботи.

Оцінка якості окремих видів робіт вказаних вище при прийомі їх від бригади проводиться виконробом або майстром під час закривання наряда – завдання за участю бригади.

6.Забезпечення контролю за виконанням правил охорони праці при виконанні робіт. Загальні положення:

  1. Дати характеристику видам інвесторської кошторисної документації.

Види інвесторської кошторисної документації  1.                Локальні кошториси – є первинним кошторисним документом і складається на окремі види робіт та витрат на підставі обсягів, визначених при розробленні робочих креслень.  2.                Локальні кошторисні розрахунки – складаються з окремих видів робіт та витрат, замість локальних кошторисів у тих випадках, коли обсяги робіт і розміри витрат остаточно не визначені і вони підлягають уточненню.  3.                Об’єктні кошториси – поєднують дані локального кошторису на об’єкт вцілому.  4.                Об’єктні кошторисні розрахунки – поєднують дані на об’єкт вцілому з локальних кошторисів та локальних кошторисних розрахунків, які підлягають уточненню.  5.                Кошторисні розрахунки на окремі види витрат - складається в тих випадках, коли необхідно визначити кошти, необхідні для відшкодування тих чи інших витрат, що не враховані кошторисним нормативом.  6.                Зведені кошторисні розрахунки вартості будівництва – складається на основі об’єктних кошторисів та кошторисних розрахунків на окремі види витрат. 

7.   Зведення витрат – кошторисний документ, що поєднує зведений кошторисний розрахунок вартості будівництва. Зведення витрат складається в тих випадках, коли одночасно з будівництвом виробничих об’єктів передбачається будівництво об’єктів житлово-цивільного призначення або бази будівельної індустрії. Зведення витрат може поєднувати два або більше кошторисних розрахунки вартості будівництва невиробничого призначення.  Склад інвесторської коштолрисної документації  Склад визначається в залежності від стадійності розрядної проектно-кошторисної документації та технологічної складності проекту.  В складі проекту розробляється: