Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
малярка. пробковые обои.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
334.34 Кб
Скачать

16

Зміст.

Технологія обклеювання поверхонь корковими шпалерами.

  1. Вступ……………………………………………………………………4

  2. Матеріали………………………………………………………………5

  3. Інструменти……………………………………………………………6

  4. Технологія виконання робіт…………………………………………..7

  5. Організація робочого місця………………………………………….11

  6. Економічна частина…………………………………………………..12

  7. Показники якості……………………………………………………...13

  8. Засоби для роботи на висоті………………………………………….14

  9. Техніка безпеки праці…………………………………………………15

  10. Список використаної літератури…………………………………….16

«Технологія обклеювання поверхонь

корковими шпалерами»

Вступ.

Одне з важливих завдань, що стоїть перед маляром- це вирішення житлової проблеми.

Покращення естетичного та санітарно- гігієнічні становища житлових будинків, шкіл, лікарень та об’єктів різного призначення.

За вартістю і трудовими затратами значну частину в загальному обсязі займають малярні роботи.

Опоряджувальні роботи виконують після закінчення всіх загально- будівельних, санітарно- технічних та електромонтажних робіт. Після опорядження будинку його приміщення набувають закінченого вигляду, створюються потрібні санітарно- гігієнічні та естетичні умови для життя, праці та відпочинку людей.

Підвищення якості робіт залежить від ініціативи кожного робітника, сумлінного ставлення його до своїх обов’язків та організації праці всієї бригади. Багато будівельних бригад працюють з гарантійними паспортами або системою бездефектної роботи.

Малярні роботи захищають будівельні конструкції від руйнування атмосферних впливів, збільшують їх довговічність. Опорядженні приміщення стають більш привабливими та гарнішими.

Для успішного виконання роботи, всі робітники- маляри повинні добре знати технологію виробництва опоряджувальних робіт також будову роботи малярних машин та механізмів, передові методи організації праці. Особливо це стосується учнів професійно- технічних училищ.

Матеріали.

Пробка - екологічно безпечний і чистий матеріал, використовуваний для обробки приміщень. Вартість пробкового покриття досить висока, але для прихильників всього натурального і якісного пробка - ідеальний варіант. Коркове покриття випускаються у вигляді полотен, листів і шпалер.

Полотна із пробки складаються з пробковою пресованої крихти, на яку накладається шпон декоративний. Щільність таких покриттів - 170−210 кг/м3. Полотна із пробки добре поглинають тепло і звук. Випускаються вони в рулонах і мають багату кольорову палітру.

Листи з пробки мають один або два шари. Основний шар таких листів покривається шляхом пресування корковим шпоном, а іноді і забарвлюється. Після такої процедури на поверхні листа з'являються різнокольорові вкраплення. Відтінок і фактура коркових листів може бути найрізноманітніша.

Лицьова сторона пробкового листа шліфується, покривається воском або лакується. Найбільш стійкий - воскове покриття. Воно не абсолютно не боїться підвищеної вологості, тому підходить для обробки ванних кімнат, туалетів, кухонь. Аналогічний ефект можна отримати, розкривши пробкове покриття лаком.

Шпалери коркові можуть бути як безосновними, так і мати основу із щільного паперу. Шпалери коркові, не мають основи, практично не зустрічаються. Технологія отримання таких шпалер досить трудомістка. Безосновні коркових шпалер отримують шляхом пресування пробки і додавання в неї декоративних елементів. Товщина шару не перевищує 2 мм.

Шпалери з паперовою основою виготовляються таким чином: на основу накладається корковий шпон з вкрапленнями з різноманітних відтінків. Ця технологія робить шпалери коркові не статичними, міцними і не що притягують бруд і пил. Єдине "але" - шпалери коркові не дуже добре поглинають звук. Розміри рулонів, в яких продаються шпалери - 5500×765 мм.