Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zvit_praktika2012.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
225.28 Кб
Скачать

Розділ 1. Загальні відомості про пат «дрогобицький завод автомобільних кранів»

Публічне акціонерне товариство “Дрогобицький завод автомобільних кранів” – потужне машинобудівне підприємство, одне з найбільших в західному регіоні України, що спеціалізується на виготовленні вантажопідіймальної техніки.

Публічне акціонерне товариство “Дрогобицький завод автомобільних кранів” засноване згідно з наказом регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській області від 31 жовтня 1994 р. №103. Основним документом, що регулює діяльність ПАТ “Дрогобицький завод автомобільних кранів”, є статут (Додаток 1).

Товариство є правонаступником державного підприємства “Дрогобицький завод автомобільних кранів” та Відкритого акціонерного товариства “Дрогобицький завод автомобільних кранів”

Юридична адреса П АТ :

Україна, Львівська обл., 82100 м. Дрогобич, вул. Гайдамацька, 22

Товариство створене з метою одержання прибутку від здійснення Товариством комерційної господарської діяльності ,сприяння розвитку в Україні ринкових відносин,задоволення соціальних та економічних інтересів акціонерного Товариства та його трудового колективу.

Предметом господарської діяльності Товариства є:

  1. Виробництво і реалізація автомобільних кранів,запасних частин до них, металоконструкцій, гідроциліндрів та іншої гідроапаратури;

  2. Будівництво та технічне обслуговування мереж міжнародного, міжміського та місцевого зв’язку, кабельного та супутникового телебачення, їх експлуатація, надання послуг в цих галузях;

  3. Науково-дослідницькі,дослідницько-конструкторські роботи;

  4. Операції в області обміну ліцензіями, ноу-хау, послуг в сфері надання патентів і ліцензій;

  5. Виробництво теплової та електричної енергії;

  6. Заготівля,переробка та реалізація вторинних ресурсів, металобрухту, відходів чорних та кольорових металів;

  7. Виготовлення та реалізація виробів з застосуванням технологій народних промислів;

  8. Реалізація транспортних засобів, які підлягають реєстрації та обліку в органах внутрішніх справ України, з наданням бланків довідок-рахунків;

  9. Закупка, технічне та сервісне обслуговування, купівля, продаж, технічних та автомототранспортних засобів;

  10. організація та експлуатація станцій автосервісу, придбання та реалізація запчастин, придбання та реалізація транспортних засобів та номерних агрегатів вітчизняного і зарубіжного виробництва, що підлягають реєстрації та обліку в органах внутрішніх справ з випискою довідок-рахунків;

  11. організація будівництва об'єктів нерухомості для продажу чи здавання в оренду;

  12. інші види діяльності, що не заборонені чинним законодавством України.

Для забезпечення діяльності Товариства за рахунок внесків Учасників створюється статутний фонд у розмірі 57 088 340 тис.грн.

Статутний капітал товариства поділено на 9 090 500 простих іменних акцій номінальною вартістю 6 гривень 28 копійок.

Робочий персонал підприємства налічує близько 1300 працівників, виробничі площі складають 54 тис. кв. метрів. 11 виробничих цехів підприємства забезпечують повний технологічний цикл виробництва автокрана – від виготовлення деталей вузлів до складання, випробування і фарбування.

 Завод має власний залізничний вузол, що сприяє відвантаженню автокранів безпосередньо з території заводу. Соціальна інфраструктура підприємства включає в себе оздоровчу базу в мальовничому куточку Карпат, санаторій «Едельвейс» і сучасний плавальний басейн «Синєвір».

Бухгалтерський облік на ПАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів», ведеться згідно принципів обачності, повного висвітлення, автономності, послідовності, безперервності, періодичності, нарахування, відповідності доходів та витрат, перевалювання сутності над вартістю, історичної (фактичної) собівартості, єдиного грошового вимірника. Організація бухгалтерського обліку на ПАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів» передбачає розробку його облікової політики .

Рівень комп’ютеризації на підприємстві є достатнім для ефективного ведення бухгалтерського обліку. В бухгалтерії на ПАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів» використовують програму «1С Бухгалтерія 8.1».

Як відомо, методична база ведення бухгалтерського обліку складається з використання первинних облікових документів, інвентаризації, оцінки, калькулювання, організації обліку (управлінського, бухгалтерського та податкового), виконання розрахунків та проведень, контролю, підготовки звітності. Створення цілісної системи обліку передбачає активне застосування специфічного елемента регулювання бухгалтерського обліку та звітності — облікової політики підприємства. Облікова політика ПАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів»» організована належним чином, оновлюється кожного року і не суперечить чинному законодавству.

Високий рівень технології і виробництва дозволяє випускати надійні в експлуатації підіймальні механізми, які користуються попитом як в Україні, так і за її межами.

На заводі розвинуто заготівельно-пресове виробництво, виконуються з високою якістю зварювальні роботи, освоєні сучасні технології механічної обробки, холодного штампування, плазмового різання листового і сортового прокату, гальванічної і термічної обробки, складальних та фарбувальних процесів. На заводі встановлені багатотонні преси, автомати для механічної обробки і штампування, електроерозійне обладнання для виготовлення штампів і пресформ в інструментальному виробництві. З введенням сучасної лінії гальванопокриття, здійснюється прогресивна технологія виготовлення гідроциліндрів. Лабораторія зварювання систематично працює над впровадженням у виробництво сучасних зварювальних технологій, за допомогою сучасних методів і приладів здійснює контроль якості продукції.

Технологічні можливості підприємства дозволяють виготовляти різноманітні вироби, а саме:

- гідроциліндри з діаметром поршня 40 - 200 мм / ходом штока до 7000 мм / гідравлічним тиском до 25 МПа, гідроциліндри виготовляються із сталей напругою 40 кгс/см2;

- металоконструкції масою до 2 т, які виготовляються із сталей напругою до 47 кгс/см2;

- деталі типу валів, бандажів діаметром до 2 м;

- вироби з алюмінію масою до 3 кг і площею до 400 см2;

- вироби з пластмас, які виготовляються на термопластових автоматах з об'ємом пластичної маси 125 см3, 250 см3.

Гальванічне виробництво дозволяє виконувати:

- хромування деталей діаметром 80 мм і довжиною до 7000 мм, яке здійснюється в проточному електроліті, при цьому забезпечується товщина покриття до 36 мкм;

- нікелювання деталей;

- електрогальванічне оцинкування деталей.

Завод має можливість надання послуг з виготовлення деталей методом механічної обробки, гальванопокриття, ремонту і виготовлення нестандартного обладнання, виготовлення оснащення для вантажопідіймальних механізмів.

Завод постійно працює над розширенням номенклатури виробів, покращанням експлуатаційних характеристик, комфортабельності, надійності. Конструкторське бюро підприємства реалізує будь-які додаткові вимоги замовника.

Для активізації виробництва здійснюються роботи по впровадженню нової номенклатури виробів для задоволення потреб споживачів в сільському, лісовому та нафтогазовому господарствах України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]