Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zvit_Kacha.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
27.38 Кб
Скачать

Розділ 2

2.1. Селище Кача

Для початку - що ж це таке? Кача є селищем міського типу, який розташовується в західній частині кримського узбережжя. Він полягає в території, яка підпорядковується міській раді Севастополя в Нахімовському районі. Біля селища розташовується аеродром військового призначення. У свою чергу, сам селище розташовується між річками - Альмою і Качею, але трохи ближче останній, завдяки чому він носить її ім'я. Відстань між селищем і Севастополем складає 23 кілометри. У свою чергу, річка Кача впадає в Чорне море 2 кілометрами далі на південь Населення — 4 996 чоловік. Останні топонімічні дослідження дозволяють стверджувати, що слово «кача» тюркського походження. Кача, Качи — тюркські чоловічі імена.

Поряд із селищем розташований військовий аеродром.Важливим туристично-екскурсійним об`єктом України є селище міського типу Кача міста Севастополь, минуле та сьогодення якого переповнені яскравими подіями та звершеннями визначних постатей, що різко змінювати та продовжують змінювати хід історії. Селище Кача по праву вважається колискою авіації. Саме на Качинській землі сформувалися перші правила льотної справи, були підготовлені перші вітчизняні висококваліфіковані кадри для авіації, піднімалися в небо перші бойові літаки, здійснювалися фігури вищого пілотажу та встановлювалися світові авіаційні рекорди. Більше того, у селищі Кача у різні часи навчалися і працювали, бували та проживали визначні історичні постаті, які зробили безцінний внесок у розвиток української авіації, космонавтики, військового ремесла.

Відпочинок в качі

Головною визначною пам'яткою міста є Качи-Кальон - монастир печерного типу, що розташований впритул поруч з шосе, яке веде від Бахчисарая на південь, углиб Гірського Криму. Також, тут є місця, куди навіть увечері можна привести дітей і добре розважитися, за вечерею або танцями всією сім'єю. Молодь, яка не звикла спати по ночах, може відвідати клуби «Маяк» і «ХХХ», які працюють аж до самого ранку. Любителі активного виду відпочинку розважаться катанням на водних скутерах, бананах, катамаранах. Ну а для екстремалів призначаються польоти на дельтаплані. Також, тут передбачено наявність тенісного клубу, а з самої Качи можна відправитися в екскурсійний тур по найцікавішим куточкам Криму, тоді як із селища є легкий доступ до будь-якого міста, завдяки чому будь-яка поїздка відбувається на самостійній основі.

Зупинитися для відпочинку тут можна в приватному секторі, який складає 4-5 вулиць, розташованих ближче за всіх до моря. На кожній з них знаходиться близько 100 будинків. Першотравневу вулицю цілком можна назвати центральної, так як саме тут розташована автостанція разом з основною частиною магазинів і кафе. Майже у кожній хаті є інтернет, до речі дешевий якісний хостинг для вашого сайту можна замовити у Host4.BIZ.

На самому пляжі Качі є кілька п'ятиповерхових будинків з наявністю невеликих квартир. Також, є пансіонати й міні-готелі. У Качі є один великий і дикий пляж, який розташовується під самим обривом. Тим не менш, для того щоб потрапити до нього буде потрібно немало зусиль - вам доведеться спускатися як справжнім скелелазам. Спуски тут бувають різними, а найпоширеніший і безпечний розташований поруч з клубом «Маяк» - це зручна металева драбина, яка веде на сам пляж.Потрапити в Качу можна з Севастополя, якщо на площі Захарова скористатися послугами маршрутного таксі № 36. У свою чергу, із Сімферополя до Качі ходить рейсовий автобус або маршрутне таксі з автомобільного вокзалу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]