Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка 5 Справка в VFP Обработка ошибок Отла...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
2.18 Mб
Скачать

1.8.Контекстно-залежні розділи довідки

Малюнок 10. Діалогове вікно Options.

Наступний крок у розробці системи оперативної довідки додатка — включення в неї контекстно-залежних розділів. Перше, що потрібно для цього зробити, — включити в екранні форми додатка кнопку Help, як це продемонстровано на Малюнок 2. Щиглик на цій кнопці викликає розділ контекстно-залежної довідки про цю форму Той же розділ буде викликаний і при натисканні клавіші <F1>.

Далі виконаєте наступне:

    1. Призначте властивості HelpContextіD форми унікальне числове значення, яке не використовувалося ні в якій іншій властивості HelpContextіD у додатку.

    2. В методі обробки події Init цієї форми установите для всіх об'єктів, включених у форму, те саме значення властивості HelpContextіD.

This.SetAll(“HelpContextіD”,11)

    1. В метод обробки події click кнопки Help уключите наступний оператор

Help ІD Thіs.HelpContextіD

На цьому робота в середовищі Visual FoxPro закінчується Тепер потрібно організувати в системі оперативної довідки реакцію на подію Help.

Використання файлу відображення для організації зв'язку.

Малюнок 11. Wizard Selection

Тепер прийдеться подбати про створення ще одного файлу, що буде зберігати інформацію про зв'язки між об'єктами додатка Visual FoxPro і розділами довідки. Цей файл прийнятий називати файлом відображення (в англомовній літературі ви зустрінете термін MAP-file). Можете дати йому ім'я Help.h. Ім'я файлу — на розсуд розроблювача, але розширення обов'язкове повинно бути .h. Це звичайний файл заголовка у якому використовуються директиви препроцесора #define. Вставте у файл відображення наступну директиву:

#define ІDH_FakultButton1 // Це кнопка Help форми Fakult

Малюнок 12. Вікно Application Builder.

Константа ІDH_FakultButton — це символьне позначення для HelpContextіD1. У файлі відображення для кожного HelpContextіD у додатку Visual FoxPro повинна бути своя директива #define. Включати додаткові директиви можна в будь-який час, але після додавання чергових директив потрібно виконувати повторну компіляцію проекту системи оперативної довідки.

1.8.1.Включення файлу відображення в проект системи оперативної довідки

Знаходячись у середовищі HTML Help Workshop, виберіть вкладку Project і клацніть на піктограмі HtmlHelp APІ information. На екран буде виведене діалогове вікно HtmlHelp APІ information (Малюнок 13). Для того щоб додати в проект файл відображення, виберіть вкладку Map цього вікна і клацніть на кнопку Header file.

1.8.2. Малюнок 13. Включення файлу відображення в проект системи оперативної довідки. Зв'язування HelpContextіD з html — файлами розділів довідки

Тепер настав час указати системі, який саме розділ довідки повинний бути зв'язаний з кожним HelpContextіD. Це виконується за допомогою вкладки Alias діалогового вікна HtmlHelp APІ information (Для виклику цього вікна варто клацнути на піктограмі HtmlHelp APІ information у вкладці Project) Клацніть на кнопці Add, і відкриється діалогове вікно, показане на Малюнок 14.

У верхнім полі діалогового вікна Alias введіть одне із символічних імен констант із файлу відображення, привласнене деякому HelpContextіD. У наступному полі введіть ім'я HTML — файлу з довідкою, що відноситься до цього HelpContextіD. Поле Comment служить для ваших власних приміток, і його вміст ніяк не відображається в системі оперативної довідки.

Тепер можна знову виконати компіляцію проекту. У результаті наших зусиль у нього будуть включені розділи контекстно-залежної довідки, що виводяться на екран після щиглика на кнопці Help в екранній формі чи після натискання клавіші <F1>.