Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка 5 Справка в VFP Обработка ошибок Отла...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
2.18 Mб
Скачать

1.5.4.Додавання в проект html-файлів розділів довідки

Для кожної сторінки довідки потрібно сформувати окремий HTML — файл, що повинен бути зв'язаний з деяким рядком у змісті, і/чи з ключовим словом у предметному покажчику, і/чи являти собою тему контекстно-залежної довідки. Для того щоб уключити HTML — файл у проект, виберіть команду FileNew і в меню, показаному на Малюнок 3, виберіть пункт HTML. До складу HTML Help Workshop входить нескладний текстовий редактор, якого можна використовувати для введення тексту у створений таким способом HTML — файл. Але краще підготувати цей файл у якому-небудь спеціалізованому HTML – редакторі1. При підготовці нового файлу засобами HTML Help Workshop у нього вставляються деякі теги визначеної структури HTML — документа, як показано на Малюнок 8.

Якщо передбачається використовувати в системі оперативної довідки досить значне число файлів, резонно створити для них у папці Help окремий підкаталог, наприклад HTML.

1.5.5. Малюнок 8. Заготівля html-файлу, оформлена html Help Workshop. Зв'язки між файлами розділів і url

Між окремими файлами розділів довідки можна організувати гіперзв'язки. Те ж відноситься і до зв'язків з URL у мережі World Wide Web. Для створення зв'язку одного HTML - файлу з іншим використовується наступний синтаксис

<а href=“відносний шлях”>рядок зв'язку </а>

Тут відносний шлях — це ім'я того файлу, до якого планується “провести” зв'язок, а рядок зв'язку — послідовність символів у документі, що буде представляти зв'язок. Цей текст на екрані буде підкресленим. У реальному HTML — файлі зв'язок буде виглядати так:

<а href=“html\payable.htm”>See Also </a>

Практично так само виглядає в HTML — документі і зв'язок з URL у мережі World Wіde Web:

<а href=“http://www.microsoft.com”>See Web Site </a>

1.6.Додавання і видалення файлів розділів довідки

Створений HTML-файл розділу потрібно включити в проект. Це виконується щигликом на піктограмі Add/Remove topic files (Додавання/видалення файлів розділів довідки) у вкладці Project. У результаті на екран буде виведене діалогове вікно, показане на Малюнок 9.

У діалоговому вікні Topic Files виведений список HTML — файлів, що уже включені в проект і будуть використані при його компіляції. Щиглик на кнопці Remove видалить виділений файл зі списку, але із самим файлом при цьому нічого не відбудеться — він збережеться на диску в тім же каталозі, де і був раніш. Якщо клацнути на кнопці Add, відкриється стандартне діалогове вікно вибору файлу. В ньому можна вибрати як один, так і безліч файлів, що у результаті будуть включені в проект.

Малюнок 9. Діалогове вікно Topіc Fіles.

Не забудьте, що один з файлів розділів повинний бути призначений файлом за замовчуванням. Саме його буде підключати автоматично HTML Help Workshop до рядка таблиці змісту у випадку, якщо не буде явно зазначений зв'язок. Процедура призначення виглядає в такий спосіб. Клацніть на піктограмі Change project options (Зміна опцій проекту) у вкладці Project. На екрані відкриється діалогове вікно Options, показане на Малюнок 10. У вкладці General заповните поле Default file і клацніть на ОК.

1.7.Компіляція системи оперативної довідки

Тепер у вас є всі основні компоненти системи оперативної довідки додатка. Відсутні, щоправда, засоби контекстної довідки, але навіть у такому виді система вже працездатна і може бути викликана командою меню Help. Для компіляції системи викличте в меню команду FileCompile. Якщо усе підготовлено відповідним чином, HTML Help Workshop сформує робочий файл системи оперативної довідки з розширенням .СНМ Тепер перед виконанням додатка Visual FoxPro, для якого підготовлена система довідки, введіть у вікно Command команду SET HELP TO ім'я_файлу .СНМ. Більш “цивілізований” спосіб підключення щойно розробленої довідки до проекту додатку – це виконати наступні дії:

  1. У Visual FoxPro запустити Application Builder – у контекстному меню Малюнок 112 запустити опцію Builder і вибрати у діалоговому вікні Wizard Selection Application Builder.

  2. На вкладці Advanced вікна Application Builder вказати ім'я файлу допомоги (Малюнок 12).